Widok

Młodość

Filmy Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Młodość.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

obejrzę na pewno

Do dziś pamiętam jak bardzo poruszyło mnie "Wielkie piękno".
Mam tylko pytanie co do obsady. Czemu w wymienionej tu liście wśród nazwisk pojawia się "policjantka"? ;)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 14

Piękny, poetycki film....

.... świetni aktorzy, perfekcyjna reżyseria i zdjęcia - dwie godziny rozkoszy dla miłośników kina.
Młodość do film przez duże "F" i kino przez wielkie "K" :-) Naprawdę szczere polecam!
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 13

rewelacja

az tyle i tylko tyle
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 8

podobno godny uwagi..

.. widzowie, którym przypadł do gustu poprzedni film Sorentino będą równie usatysfakcjonowani... przekonamy się niebawem:D do zobaczenia w kinie!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 8

świetny

Mimo, iż "Wielkie Piękno" podobało mi się chyba bardziej, to na "Młodość" naprawdę warto się wybrać. Refleksyjny, śmieszny no i Michael Cane....rewelacyjny!!
Szkoda tylko, że takie dobre filmy grają 1 max. 2 razy dziennie w 2 kinach w Gdańsku. No ale cóż jak się zamyka takie kina jak Helikon, Neptun czy Kameralne to chyba trzeba się zacząć przyzwyczajać, że na dobre kino trzeba będzie jeździć do Sopotu lub Gdyni.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 5

Piękno kontrastów

" Piękno " jest filmem o kontrastach. Najważniejszy z nich, to kontrast Starości i Młodości. Bogaci starzy, w dużej części ludzie z dużym życiowym dorobkiem, z drugiej strony młodzi i piękni, marzący o sławie tych pierwszych. Starość nie mogąca nacieszyć się patrząc na młodość. Kontrasty zachowań, ludzie pogodzeni z wiekiem, i ludzie za wszelką cenę chcący temu zaprzeczyć, Kontrasty emocji, począwszy od życia w ciszy, medytacji do skrajnych, zwierzęcych zachowań i niespodziewanych, gwałtownych incydentów. A w końcu kontrasty kolorów. Wszystko to w zapadającej w ucho muzyce, na tle nieskazitelnej pięknej, górskiej Szwajcarii. Cisza i pozorny brak emocji. Film dla lubiących się zatrzymać.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5

mądry film

Mądry film o życiowych wyborach, który skłania do refleksji.
Dodatkowo z postaciami, które na długo zapadają w pamięć.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5

Poruszający

Film, który się pamięta, który skłania do przemyśleń. Sorentino robi dobre filmy. Film pełen spokoju, nostalgii i ...piękna. Polecam, szczególnie dla Tych, co lubią KINO, a nie "bum,bum - zabili go i uciekł"
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

- świetny film dzisiaj widziałem....

- to był właśnie film "Młodość".
- momenty były?
- a jaaak.....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9

Genialny

Bardzo dobre kino. Na najwyższym poziomie. Już dawno nie oglądałam tak dobrego filmu. Muszę iść jeszcze raz by rozsmakować się w szczegółach. Genialny scenariusz, genialna gra, zdjęcia, plenery... Najwyższa półka. Polecam bardzo.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

To ja się tylko podpiszę pod każdym słowem. Niewiele jest takich filmów. Rozkosz.

Załączam pozdrowienia :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hmmm

Dawno się tak dobrze nie wyspałem na filmie. No i nie mogłem doczekać się końca. Flaki z olejem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

odwrotność Wielkiego Piękna

Wśród znajomych ciekawa prawidłowość: fanom "Wielkiego Piękna" nie podoba się "Młodość" i vice versa. Ja zdecydowanie wybieram "Wielkie Piękno", które mnie zachwyciło. "Młodość" mnie rozczarowała.

A mnie podobały się oba te obrazy. Każdy z nich równie mocno mnie poruszył,choć tematyka inna.

Film należy obejrzeć conajmniej dwukrotnie ;-)

O ja pitolę, jak niską ocenę to tutaj ma...

Strasznie sobie uświadomić, że większość "współczytaczy" tego portalu to niedorozwoje. Może tylko dzieciaki? Ale ja byłem z 14-sto letnim synem i też mu się podobało... Dziwne. Dla mnie rewelacja. Świetny. Chętnie bym poszedł drugi raz choć b. rzadko chce mi się oglądać film dwa razy.

Mi się bardziej podoba niż "Wielkie piękno", choć ten też dobry.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

uczta

mogę bez końca patrzeć na scenę jak Caine z Dano siedzą w Jacuzzi i gadają z tym chłopcem początkującym skrzypkiem i podchodzi Maradona żeby zakomunikować że jest leworęczny

stawiam tezę że Keitel gra nawet lepiej niż Caine

Arcydzieło!

...
do góry