Widok

Młody Jasień

Młody Jasień Temat dostępny też na forum:
Inwestycja powstaje w intensywnie rozwijającej się części Gdańska. Odpowiednio dużo miejsca do uprawiania sportu znajdą tu osoby, które lubią spędzać czas aktywnie na świeżym powietrzu. W pobliżu znajduje się duży węzeł handlowo-usługowy. Z ulicy Stężyckiej szybko można wyjechać na trójmiejską obwodnicę, co zapewnia szybki dojazd do wszystkich części aglomeracji trójmiejskiej.

Inwestycja to ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeśli chodzi o lokalizację to tak są to Szadółki. Są one częścią (poddzielnicą) dzielnicy Jasień wraz z samym Jasieniem oraz Kiełpinkiem.

Jeśli chodzi o zapachy (stan na czerwiec 2025) to tak, podśmierduje. Póki co są to epizody 15-20 minut dziennie, co drugi dzień, o różnych godzinach, jednak zdecydowanie odczuwalne. Trzeba zamykać okna. Zobaczymy jak będzie dalej. Mieszkam tu dopiero chwilę (ul. Stężycka).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dramat!

Deweloper Siódme Niebo nie wywiązał się z umowy, więc byliśmy zmuszeni iść na drogę sądową. Wygraliśmy sprawę, ale do dzisiaj nie otrzymaliśmy naszych pieniędzy z powrotem.
Co Pan pisze. Chyba nigdy tu nie był
Zapraszam najpierw przyjechać i samemu wszystko zobacyć jak tu się mieszka. Spalarnie mamy! Czy Pan czyta wogóle informację co się dzieję w tym mieście gdzie Pan mieszka, czyli w Gdańsku?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co wy piszecie. Spalarnia uruchomiona! Nic zapachu. jakie wysypiska. ulica znajduje się na górze i żadnych zapachów bo one na dole, obok OBI i Carrefour w strone Oróni, gdzie ulicy są na dole.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W 2021r już uruchomiono spalarnie, zakonczenie budownictwa której będzie 2023r., więc o jakim zapachu można rozmawiać. Go poprostu niema. Z 2019 roku linia autobusowa n120 w 2min, 3 przystanki do nowej szkoły nr6 otwartej we wrześniu 2019. Pszedszkola na ul.Stężyckiej, Żłobek, Żabka w 5min., Biedronka, Lidl 10min jazdy. Kto to czyta. Uważajcie w jakim roku to było napisano. To było 3 lata temu. Teraz 2021rok.
Teraz mamy wogóle inną sytuację. Czytajcie tylko aktualną informację. Pytajcie na miejscu u ludzi którze tu mieszkają. A nie u tych kto pisze to tylko tutaj, a pojęcia niema jak tu się mieszka.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

A kiedy są odbiory? Ciekawa jestem czy będą docierać zapaszki z Szadółek, tego najbardziej się obawiam....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Potwierdzam . Mieszkam od 4 i pół roku na Osiedlu Zielonym Etap II przy ul Potęgowskiej / Szadółki / i z ręką na sercu powiem , że w tym roku zawaniało z ,,szczelnej " kompostowni Szadółki jakieś 5 - 6 razy , a w poprzednich latach to nie więcej jak 3 razy w roku . Ale za to w rejonie Centrum Handlowego Pak Morski / Obi , Carrefour / to tam już capi jak w starej oponie i to niemal dzień w dzień .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

niestety, ale chyba nie byłeś nigdy w okolicy i nie mieszkam wcale na Szadółkach, ale najgorsze uciążliwości zapachowe są na Kowalach, Zakoniczyn i Orunia Górna, czasami....wynika to z róży wiatrów, ale Ty pewnie tego nie wiesz .... ulica Stężycka jest poza zasięgiem odorowości Szadółek, pozdrawiam - mieszkaniec Otomina
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja nie mieszkam :)

40% od jakiej wartości? Kupowałeś na licytacji ? ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Były ulewy i popatrz, osiedle stoi. Nic nie zalało, nie pomylił, nie przeciekło.
Mieszkania zyskały 40% wartości w ciągu 2 lat. Opłacało się nawet jeśli trzeba będzie drobiazgi wykoncZyc. Natomiast popatrz, nie do wiary, ale robią. Swoim żółwim tempem, ale jednak coś się dzieje. Niemożliwe. Czary i magia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

Nie stękać , nie kwękać -- widziały gały co brały . Dopiero intensywne kilkudniowe opady deszczu --uświadomią wam , jakie szczęście was spotkało
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jak ktoś chce zamieszkać w patologicznym otoczeniu i środowisku to składa wniosek o lokal socjalny/komunalny...

...po co wydawać 200-300 tys zł na to samo? Osiedle masakra, nawet nie współczuje nabywcom bo musza być ostatnimi ślepakami żeby nie widzieć dziesiątek rzeczy które mnie odstręczają od tego osiedla i lokalizacji (pomijając nawet słaby zapał budowlany i partactwo developera o którym piszecie)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Młody Jasień 2 (ver 2.0)

Dzień dobry

Zakupiłem segment z etapu Młody Jasień II (tzn wizualizację) i jak do tej pory idzie bez większych zakłóceń - przyjmują wszystkie wpłaty, każdy przelew, są mili i uczynni, pani M*** z biura bardzo pomocna, zawsze poda numer konta do wpłat.
Nie chcę zapeszać ale jak tak dalej pójdzie to uda mi się wpłacić całą kasę...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Witam.

Można zapytać , który segment na Młody Jasień II ? tego co wiem, to ruszyli obligacjami. Czas pokaże jak to będzie.

Najlepszy to jest chodnik do osiedla /od ulicy ----bo go niema
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

uwaga kupowanie kota w worku

prawdy nie da się ukryć pozytywnymi opiniami pracowników siódmego piekła. uwaga wprowadzanie w błąd klientów na etapie umowy przedwstępnej, czytajcie co podpisujecie jak już musicie nic na tel. czy też ustnie, nagrywajcie rozmowy tel. i inne. żądajcie wszystkiego na piśmie, nie podpisujcie odbioru mieszkania bez dokonania naporaw bo potem tylko zostaje sąd, gwarancje czy też rękojmie zapomnij potrafią odp. że naprawili, odbiór mieszkania a tu przyjeżdża deweloper i niszczy to co zostało odebrane. ponadto po odbiorze wykonywanie prac budowlanych dziwne przecież dokonano odbioru, projekt budowlany zawiera elementy z których nie wywiązuje się piekiełko, zastępowanie elementów na inne np. rynny zastąpiono łańcuchami etc, kominy mają przeloty, przeciekają bo nie ma odpowiedniej zaprawy, ciąg wsteczny, nieprawidłowa budowa kominów powinny być przeloty, komin wentelacyjny powinien być murowany a nie grzybki, odprowadzenie wody podmywa mury grzyb murowany, nawiew pod schodami który doprowadzony jest do kominka nie posiada izolacji przepuszcza wiatr do wew. i co jest w całym mieszkaniu tego nikt nie wie bo nie wpuszczają na budowę od samego początku tylko już po fakcie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rachunek powierniczy

Na moje nieszczęście kupowałam mieszkanie od SN i na tamten czas owy deweloper nie posiadał rachunki powierniczego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

mnie rowniez martwi to co dzieje sie z I etapem na osiedlu nic sie nie dzieje droga wjazdowa to dziura na dziurze osiedlowa droga i miejsca parkingowe to samo bloto a ogrodki jakas tragedia. Ten 1 etap mial byc podobno wizytowka dewelopera skoro tak wyglada wizytowka to strach pomyslec jak beda wygladaly nastepne etapy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Młody Jasień 2

Dzień dobry,

Zakupiłem segment z etapu Młody Jasień II i jak do tej pory wszystko idzie bez większych zakłóceń. Pani M***a z biura bardzo pomocna, zawsze można zadzwonić dopytać itp.

Dzisiaj otrzymałem oświadczenie, że Siódme niebo wyraża zgodę na wypłatę pierwszej transzy zgodnie z przedstawionym harmonogramem. Więc chyba idzie wszystko po dobrej myśli.

Oczywiście nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca, ale na razie wszystko jest ok.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry