Widok

Młody Jasień

Młody Jasień Jasień Temat dostępny też na forum:
Inwestycja powstaje w intensywnie rozwijającej się części Gdańska. Odpowiednio dużo miejsca do uprawiania sportu znajdą tu osoby, które lubią spędzać czas aktywnie na świeżym powietrzu. W pobliżu znajduje się duży węzeł handlowo-usługowy. Z ulicy Stężyckiej szybko można wyjechać na trójmiejską obwodnicę, co zapewnia szybki dojazd do wszystkich części aglomeracji trójmiejskiej.

Inwestycja to ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A najlepsza jest Pani Beata - zakompleksiona sekretarka, która ma więcej kompleksów niż włosów na głowie. Tak słabej merytorycznie osoby dawno nie spotkałem. Nie dziwię się, że ledwo przędą. Do tego dojdą im teraz odsetki za opóźnienia na swoich budowach (wszystkich) nigdzie terminu nie dotrzymali. Rozmawiałem z podwykonawcami, w połowie roboty schodzą i nie wracają - a kierownik granatem od pługa oderwany, wesoły chłopiec że wsi. Dobrze, że ludzie są już świadomi swoich praw, rynek ich zweryfikuje sądy konsumenckie wydadzą wyroki zgodne z roszczeniami nowonabywców, bo przecież nikt nie oczekuję złotych klamek tylko tego co ma w umowie, do tego odsteki ustawowe za opóźnienia i tyle ich widzieli. Z Warszawy ich sprzątnęli jak widać Gdańsk też wygórowany.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

największy życiowy błąd.... zakup mieszkania od tego dewelopera
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

najgorszy deweloper ever! Nigdy już nie chce mieć z nim nic wspólnego!!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Reklama

Czytam i współczuję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

I tutaj troche mylisz pojęcia ale spoko, zacznie tobie wychodzić grzyb na scianie kolankowej bo izoalcji nie chcialo sie położyć albo plyta gk zgnije przy oknie bo okucie jest spaprane albo sciana bedzie tobie pękać.

Ja kupiłem dom od Siódmego Nieba i gdy kupowałem to wcale nie był najtańszą ofertą a raczej jak na wiekszych deweloperów takim średniakiem. Gdy kupowałem patrzałem głownie na standard i na opinie dewelopera ktora w stosunku do ceny była dla mnie odpowiednia.
Fakt że kupowałem w miare na początku inwestycji pewnie mnie uratowało od kilku tematów ktore z czasem zaczeły wychodzić w kolejnych budynkach.
Tu nie chodzi o standard wykończenia tu nie chodzi nawet o użyte materiały. Tutaj chodzi o to że to jest mały deweloper zatrudniający głownie najtańsza siłe roboczą czesto to są ukraincy do przyuczenia. Nie ma tutaj totalnie mowy o współczesnych standardach w budownictwie.
Osadzenie okien w izolacji jest takie jak sie robiło 10-15 lat temu.
Zabudowa okien polaciowych taka jak dwie dekady temu (nawet chmara ma lepiej okna polaciowe zabudowane)
Paroizolacja robiona co prawda na zakladne ale w ogule nie poklejona tym samym paroizolacji tak jakby nie bylo wcale.
Przelotki na przewody kable w paroizolacji poprostu wyciete nie uszczelnione.
W miejscach gdzie łączą sie segmenty i jest budowana sciana "gazbet 30-styropian-gazbet 30" styropian jest tak niedbale poukładany że potem slyszymy sąsiada jakby był w pokoju obok a nie w osobnym domu jedynie przyklejonym do twojej sciany.

Ale to jeszcze nic w porównaniu do tego co sie dzieje teraz gdy maja półroczne opóźnienia i jedna ekipą muszą wykończyć kilka domów.
Materiały ida w górę wiec mimo zapisów w projekcie ze komin bedzie z klinkieru obkładaja go tynkiem sciany sa układane chyba przez upośledzonych bo nawet gazbetu nie potrafia prosto połozyć (przeciez i tak na to rzuci sie tynk)

O wciskaniu kitu przy sprzedaży i niewywiązywaniu sie z obietnic to juz szkoda gadać. Dzisiaj wszyscy z deweloperem komunikują sie tylko meilem lub listem poleconym jak cos ważniejsze.

A że jeszcze odniose się do cen to popatrzcie na ceny które są teraz a nie na te ktore zapłaciliście bo budowa była na etapie dziury w ziemi, dzisiaj mamy szereg bardziej atrakcyjnych cenowo inwestycji nawet od dużych graczy.

Wiem że jestem nieobiektywny bo przejechałem sie lekko na tym deweloperze, tylko że ja sobie u niego wywalcze co moje, już tyle razy chodziłem po sądach ze jeden pozew w tą czy tamtą nie gra dla mnie roli. Tylko nie każdy ma na to czas czy ochotę. Gdyby nie to że mam w rodzinie papugę który połowe rzeczy załatwia za mnie w zamian za przysługe to pewnie byłbym dzisiaj w czarnej d... jak polowa kupujących.

Nie kupujcie u tego dewelopera. Dzisiaj juz nie warto.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy orientujesz się wgl na rynku ? Wiesz jakie są opóźnienia ulice wcześniej ? Albo w całym Gdańsku ? Wychodzi po prostu prostactwo z tego wszystkiego. Jeżeli kupujesz auto 20 letnie za 5tyś to nie masz co oczekiwać że będzie jak mercedes za 500tyś. I tu jest tak samo. Patrz jeszcze bardziej obiektywnie, a nie piszesz takie bzdury. Nie napisałem że ma odebrać fuszerkę, ale musi się z tym liczyć że może być jednak gorzej, czytanie ze zrozumieniem się kłania. Jeżeli deweloper sprzedaje po tyle mieszkania, nie może przekroczyć kilku czynników składających się na jego zarobek, patrząc na dynamiczne zmiany rynku nieruchomości, deweloper zaczynający inwestycje 2 lata temu, teraz może być stratny bo wszystko idzie w górę i musi dostosować się do rynku i założonego budżetu. Więc obiektywność raczej leży po mojej stronie "znawco".

P.s. kupiłem mieszkanie na Młodym Jasieniu, i jestem realistą po prostu. Szach mat?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Oczywiście że można wymagać, a nawet trzeba. Mieszkania muszą być oddane w sposób przedstawiony w umówię, a tłumaczenie że są tańsze od innych to mają być gorzej wykonane to jakiś żart. Niedociągnięcia są rzeczą notmalną i występują zarówno w mieszkaniach za 200 tysięcy, jak również za 600. Najważniejsze aby było to zgodne z tym co było przedstawione na umówię. Ludzie biorą kredyty na pół życia, aby mieć swój własny kąt, a inny będzie pisał ze sam jest sobie winny bo kupił w tańszej dzielnicy więc musi mieć zrobioną fuszerkę i odebrać z opóźnieniem.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

hehe

Ludzie.. płaczecie że deweloper nie oddał mieszkań na czas, że jakieś niedociągnięcia są. Kupiliście jedne z najtańszych mieszkań w trójmieście, a wymagacie co najmniej jakości Invest Komfortu i mieszkań za milion. Bądźmy poważni, jeżeli deweloper ma niską cenę, to ta jakość nie będzie górnolotna i będą jakieś poprawki. A to że jest opóźnienie, to zadajcie sobie pytanie, gdzie aktualnie nie ma opóźnienia? Prawie na każdej budowie jest obsuwa. Na Młodym Jasieniu podają na razie 2 miesiące, to i tak dobry wynik w porównaniu do konkurencji. Moja rada- skończcie płakać że jest coś nie tak bo kupując mieszkanie w takiej a nie innej cenie, poniekąd musieliście liczyć się z tym że tak może być, więc trochę myślenia i pokory, a nie same żądania na poziomie mieszkań za grube miliony.. Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 20

Z przykrością muszę stwierdzić, iż bardzo żałuję zakupu, straconych nerwów, pieniędzy. Termin odbioru minął, a deweloper nawet nie jest w stanie podać przybliżonego terminu oddania. Czekamy, czekamy, czekamy........może w przyszłym roku się doczekamy kluczy.

Rozpoczął nową inwestycję, a na poprzednim etapie bród, syf, bałagan i nieoddane mieszkania.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

niedobrze

Czytając tu zamieszczone opinie , to temu deweloperowi nie wróżę przetrwania na rynku .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niestety mod wycina takie posty z adresami. Proponuje wpisywać po kolei nazwy osiedli w Google plus dopisek forum.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

hehe

To proszę podać te adresy "niezależnych" forum :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pilnujcie dewelopera czy to co robi zgadza się z dokumentacja.
Na innych jego budowach zaczęło się lecenie w kulki na poważnie. Zamiast klinkieru na kominach klej i tynk zamiast okien uchylno obrotowych zwykle sztukowanie gazbetow czy inne jakościowe niedoróbki.
Oczywiście wszystko tłumaczone dbałością o dobro klienta ;p

Z ciekawostek kolejne dwie osoby uciekły do konkurencji. Więcej info na niezależnych forach.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

hehe

Proszę podać adresy forum, albo nazwy forów bo tego jest mnóstwo ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tragedia.
Powiem wam tak, kupiłem od SN dom w innej inwestycji juz jakiś czas temu.
Ten deweloper nigdy nie był mistrzem co do jakości ale jeszcze jak sie skupiał na rynku Baninskim to w relacji cena jakość nie było źle.
Ponieważ boksuje sie już nie pamietam od kiedy o wypłatę odszkodowania za niedoróbki oraz tematy zniezgodne z sztuką budowlaną postanowiłem zainteresować sie tym w jakim standardzie teraz ta firma wykańcza swoje domy.

Ludzie wiem że nie jestem obiektywny ale omijajcie tego dewelopera. Dzisiaj najtańsze firmy bija ich na głowe jak chodzi o standard a i nie trzeba z nimi po sądach ganiać. Wiem bo mam znajomych z niesławnych Robygów Chmar Margo Impro i kilku mniejszych.

Szukajcie małych firm lokalnych co budują po dwa trzy domy albo zastanowcie sie nad domem szkieletowym. W Gdańsku polecam polowca na promocje nowych osiedli i bedziecie zadowoleni.
SN radze omijać chyba że macie w rodzinie inspektora budowlanego prawnika i dużo wolnego czasu.

Żeby nie było że wszystko wyssane z palca czy kryptoreklama poszukajcie informacji na niezależnych forach internetowych osiedli.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

.

A gdzie w twojej wypowiedzi merytoryka ? Śmierdzi i będzie śmierdzieć. Człowiek jak świnia do wszystkiego się przyzwyczai... To nie czujesz...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przyjmujesz pozę znawcy od wszystkiego ---- Nie masz racji --- Jadąc obwodnicą na wysokości wysypiska czuć odór śmieci .Ilośc gromadzonych / spalanych śmieci / jest wprost proporcjonalna do smrodu , szkodliwych zwiazków chemicznych otrzymywanych z spalania .
Takze z kazdym rokiem będziesz wdychał więcej ,,zdrowego powietrza "
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
A znasz się na kierunku wiatru? A na morfologii terenu? Jak zagłębiać te tajemna wiedzę to daj znać.
Śmierdzieć bedzie- osiedle Lawendowe Wzgórza i dalej. Tu choćbyś bardzo chciała to nie będzie. Może 2 razy do roku, jak w całym Gdańsku.
Najbardziej mnie boli bezsensowny bełkot i pisanie dla zatrucia krwi.
Można wypowiadać sie, a jakże, ale mądrze i z podbudowa merytoryczna
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

.

Ten smród z wysypiska czuję za każdym razem jak przejeżdżam obwodnicą ...
Spalarnia dla 35 pomorskich gmin za 450 ml złotych ma powstać do 2021 roku. Jak można pchać się w taką lokalizację...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

?

Przyrównujesz Szadółki do Oliwy czy Wrzeszcza ? Ty tak serio ?? :D
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1