Widok
Mlodzi mezczyzni i chlopcy,
dlaczego nie ustępujecie miejsca starszym w tramwaju? Uważacie, że gapienie się w telefon zwalnia was z tej odpowiedzialności? Dlaczego do ustąpienia miejsca prędzej poczują się kobiety w średnim wieku i z trzema torbami? Jakieś odpowiedzi?
więcej
więcej
Pokolenie osób które ustępowały miejsca
wychowało pokolenia osób które miejsc już nie ustępują. Ten zwyczaj raczej nie wróci.
A co do ustępowania kobiety-kobietom, to jak jeszcze jeździłem skm do pracy to czasem widziałem kobiety na różnym etapie ciąży, którym inne kobiety nie ustępowały miejsca. Facet często ma problem ze stwierdzeniem, czy kobieta jest w ciąży, czy ma dodatkowe kg. Myślę że innym kobietom jest łatwiej to rozpoznać. Co by było, gdyby facet źle ocenił i zaproponował żeby kobieta usiadła na jego miejscu, a okazało się że to nie ciąża, a otyłość? Taka sytuacja byłaby ciężka dla obu stron - kobiety i faceta.
A co do ustępowania kobiety-kobietom, to jak jeszcze jeździłem skm do pracy to czasem widziałem kobiety na różnym etapie ciąży, którym inne kobiety nie ustępowały miejsca. Facet często ma problem ze stwierdzeniem, czy kobieta jest w ciąży, czy ma dodatkowe kg. Myślę że innym kobietom jest łatwiej to rozpoznać. Co by było, gdyby facet źle ocenił i zaproponował żeby kobieta usiadła na jego miejscu, a okazało się że to nie ciąża, a otyłość? Taka sytuacja byłaby ciężka dla obu stron - kobiety i faceta.
Wiesz czasy się zmieniają
Ci starsi mają miejsca dla starców których jest dość dużo.
Młodzi nie muszą ustępować bo płacą za przejazd. Często ci starsi roszczeniowi całe życie truli się alkoholem, papierosami i innymi używkami a w starczym wieku oczekują że każdy będzie ich wspierał.
Młody też może być zmęczony, chory czy po prostu chce wygodnie jechać za drogi bilet.
Nie podoba się to wezwij taxi tam będziesz miał miejsce siedzące.
Młodzi nie muszą ustępować bo płacą za przejazd. Często ci starsi roszczeniowi całe życie truli się alkoholem, papierosami i innymi używkami a w starczym wieku oczekują że każdy będzie ich wspierał.
Młody też może być zmęczony, chory czy po prostu chce wygodnie jechać za drogi bilet.
Nie podoba się to wezwij taxi tam będziesz miał miejsce siedzące.
oni chcą tradycyjnego podejścia do życia, tylko żeby ich to nie dotyczyło. to w większości dorosłe dzieci, szukające pokojówek i mam, a nie partnerek, dzieci rozwydrzone i roszczeniowe, z dwiema lewymi rękami. Oni nie ustąpią nikomu miejsca, bo nie są zdolni o pomyślenia o kimś poza sobą i zatroszczenia się o kogoś poza sobą.