Widok
Moda unisex: gdy znika podział na ubrania damskie i męskie
Opinie do artykułu: Moda unisex: gdy znika podział na ubrania damskie i męskie.
Takie same koszulki, spodnie i garnitury zarówno dla kobiet, jak i dla mężczyzn. Przestajemy podkreślać płeć, a zaczynamy ją ukrywać. Czym jest moda unisex, dlaczego jest taka popularna oraz czy kiedyś przestanie istnieć podział na to, co męskie i damskie?
Moda unisex stawia na podobieństwo i wygodę. To rzeczy, które możemy nosić niezależnie od płci. Coraz częściej możemy spotkać pary ubrane podobnie: luźna koszula, spodnie bojówki, trampki. Z uniwersalną metryką najczęściej ...
Takie same koszulki, spodnie i garnitury zarówno dla kobiet, jak i dla mężczyzn. Przestajemy podkreślać płeć, a zaczynamy ją ukrywać. Czym jest moda unisex, dlaczego jest taka popularna oraz czy kiedyś przestanie istnieć podział na to, co męskie i damskie?
Moda unisex stawia na podobieństwo i wygodę. To rzeczy, które możemy nosić niezależnie od płci. Coraz częściej możemy spotkać pary ubrane podobnie: luźna koszula, spodnie bojówki, trampki. Z uniwersalną metryką najczęściej ...
Nie do końca tak
Bo dzisiejszy chłopak ubrany jak dziewczynka i zachowujący się jak płocha dziewica na wydaniu będzie i tak tylko nędzną imitacją kobiety, możesz sobie hipsterski gogusiu zrobić pazurki, solarq, wyregulować brwi i zapodać specjalną dietę roślinną obniżającą testosteron ale nigdy nie będziesz 100% kobietą!
A kobiety biorą sobie dzisiaj takich lalusiów jako sługów uniżonych bo tacy wykazują absolutną gotowość do przepraszania 24h za to że żyją :)
To nie znika podział na kobiety i facetów, tylko jest on zastępowany przez podział na kobiety i frajerów, z dominującą i wiodącą rolą kobiety, która świadoma swoich możliwości i seksualności wykorzystuje po prostu swoją pozycję (co jest zrozumiałe i trudno się temu dziwić).
A kobiety biorą sobie dzisiaj takich lalusiów jako sługów uniżonych bo tacy wykazują absolutną gotowość do przepraszania 24h za to że żyją :)
To nie znika podział na kobiety i facetów, tylko jest on zastępowany przez podział na kobiety i frajerów, z dominującą i wiodącą rolą kobiety, która świadoma swoich możliwości i seksualności wykorzystuje po prostu swoją pozycję (co jest zrozumiałe i trudno się temu dziwić).
Powrot do korzeni
Najpierw ludzie przestali jesc przy stole a zaczeli "na wynos", potem przestali pracowac 8h a zaczeli pracowac "zadaniowo", a na koniec przestana sie ubierac plciowo i beda nosic jedne szmaty. I co mamy? Chlopa z czasow feudalnych, jedzacego z reki na polu, harujacego w nieskonczonosc, wygladajacego tak samo jak jego matka, ojciec, zona i dzieciory.
Piekny sen o zrownaniu stanow prysl.
Btw teksty o tym jak to ubranie (garnitur) dodaje kobiecie kompetencji sa mozliwe tylko u nas chyba, autorka byc moze nie rozumie idei braku dyskryminacji ze wzgledu na plec?
Piekny sen o zrownaniu stanow prysl.
Btw teksty o tym jak to ubranie (garnitur) dodaje kobiecie kompetencji sa mozliwe tylko u nas chyba, autorka byc moze nie rozumie idei braku dyskryminacji ze wzgledu na plec?
Tylko
Dlaczego: ubiór XX-wieczny (przecież przez wieki noszono inne ubrania), związany z rewolucją przemysłową ośmiogodzinny czas pracy i jedzenie przy stole (to akurat jest właśnie anachroniczne) ma być lepsze? Bo tak sobie upodobałeś? Nikt Ci nie każe zmieniać swoich przyzwyczajeń. Chcesz jeść przy stole? Jedz! Chcesz nosić dżinsy? Noś! Chcesz pracować osiem godzin, zamiast sześciu? Pracuj! Ale zrozum, że ludzie nie chcą i nie ma w tym nic złego.
"Nasza nacja" wielokrotnie udowodniła, że nawet własnych granic nie potrafi obronić, nasz wkład w rozwój zachodniej cywilizacji zwykle ogranicza się do układania płytek w niemieckich łazienkach a na własnym podwórku najlepiej wychodzi nam budowanie podziałów. Faktycznie, cały świat powinien się na nas wzorować.
Dlaczego tak mocno walczy się teraz z naturą?
To naturalne i od zawsze wiadome, że rodzaj ludzki składa się z kobiet i mężczyzn - to naturalne. Dziwi mnie w czasach powrotu do natury i ekologii, że w sprawach płci ktoś próbuje spopularyzować unisex.
Współczesne badania i nauka coraz pełniej tłumaczy podział płci. Nawet medycyna byłaby skuteczniejsza, gdyby lekarze specjalizowali się w leczeniu konkretnej płci. Warto poczytać i zaznajomić się z tematem.
Tylko zrozumienie naszych różnic może stworzyć podstawy do wzajemnego zrozumienia i szacunku!
Współczesne badania i nauka coraz pełniej tłumaczy podział płci. Nawet medycyna byłaby skuteczniejsza, gdyby lekarze specjalizowali się w leczeniu konkretnej płci. Warto poczytać i zaznajomić się z tematem.
Tylko zrozumienie naszych różnic może stworzyć podstawy do wzajemnego zrozumienia i szacunku!
dlatego, że
wkrótce nastąpi połączenie ludzi z robotami: zacznie się od wszczepiania bionicznych kończyn, stopniowo, coraz więcej, a w efekcie nastąpi przenoszenie naszej świadomości do rzeczywistości wirtualnej.
dlaczego tak mocno trzymać się tego co było zamiast iść za naturalnym rozwojem cywilizacji? inaczej świat nie mógł się ułożyć i to, co się dzieje jest naturalnym rozwojem :)
dlaczego tak mocno trzymać się tego co było zamiast iść za naturalnym rozwojem cywilizacji? inaczej świat nie mógł się ułożyć i to, co się dzieje jest naturalnym rozwojem :)
mi się chce śmiać z bezpłciowych min bez wyrazu modeli ze zdjęć ilustrujących artykuł
Przecież nie od dziś wiadomo, że gejoza jest zaraźliwa i gołe kostki, rurki, kolorowe skarpetki, fryzury na pół litra pianki u młodych mężczyzn / pryszczatych chłopaków w wieku gimbazjalnym w Polsce, torebki to efekt chorych wizji paru projektantów mody o innej orientacji, którzy zarabiają nieprzytomny szmal na lansowaniu gender-fluid, metroseksualnych eksperymentów, co kilka lat posuwających się o krok do przodu, a naiwni, "postępowi", otwarci na inność heterycy to bezkrytycznie kupują, by nie dostać łatki ciemnych ćwoków. Czekam na pajaców w podkolanówkach - kabaretkach i koronkowych wstawkach w spodniach. Fuuuuj!
Jak Twój sąsiad zmieni płeć to Twoja rodzina ucierpi? A będzie Ci ją zmieniać w salonie czy w kuchni? Przestańcie mnożyć bezsensowne problemy i zajmijcie się kształtowaniem własnego otoczenia a nie ciągłym marudzeniem. "Faceci w rurkach to nie faceci", "w knajpach drogo", "miasto brzydkie", "samochody kopcą", "rowery przeszkadzają"- trojmarudy.pl.
A co możesz wiedzieć o 'naukowym punkcie widzenia'?
Jakieś wyniki badań na potwierdzenie swoich tez? I nie pisz 'wygoogluj sobie'. Na czym się opiera Twoja wiedza? Rzucona opinia przez anonimowego typa z neta, napisana na dodatek koślawą polszczyzną, to żadna nauka.
A z autorem oryginalnego postu się zgadzam - niech sobie ludzie noszą co lubią. Czasy PRLu gdy było szaro i przeciętnie minęły i jeśli ktoś się chce bawić modą to niech to robi.
A z autorem oryginalnego postu się zgadzam - niech sobie ludzie noszą co lubią. Czasy PRLu gdy było szaro i przeciętnie minęły i jeśli ktoś się chce bawić modą to niech to robi.
U nas ten trend dotyczy w zasadzie tylko kobiet
Osobiście nie lubię kobiet w spodniach lub co gorsza w garniturach. Ktoś napisał "gdzie ci mężczyźni ?!" - ja bym raczej powiedział gdzie te dziewczyny !!! Jak się zastanawiam, to dawno nie widziałem faceta w sukience . . . (no może w kościele), natomiast wszędzie otaczają nas kobiety w dżinsach lub nijakich, mało kobiecych ciuchach. Z drugiej strony, nie mam nic do ludzi, którzy korzystają z garderoby płci przeciwnej i jestem nieco przerażony jak widzę w większości agresywne komentarze. To pokazuje, że nie jesteśmy społeczeństwem tolerancyjnym. Niech każdy ubiera się jak chce, i dopóki nie epatuje golizną, to jest okey.
dla facetów damska garderoba tak czy owak jest dużym tabu - dla ogromnej większości nie do przeskoczenia. Świadczy to też o postrzeganiu kobiet jako gorszej płci - społeczeństwo akceptuje bez problemu kobiety ubrane po męsku, ale powiedzenie facetowi, że wygląda kobieco traktowane jest jak obelga.
dla facetów damska garderoba tak czy owak jest dużym tabu - dla ogromnej większości nie do przeskoczenia. Świadczy to też o postrzeganiu kobiet jako gorszej płci - społeczeństwo akceptuje bez problemu kobiety ubrane po męsku, ale powiedzenie facetowi, że wygląda kobieco traktowane jest jak obelga.
Jeśli mój facet kiedykolwiek wpadnie na pomysł założenia ,, rurek" lub spódnicy to przysięgam, że skieruje to na badania psychiatryczne!! O ile spodnie faktycznie nie są kobiece to kobiety mogą je nosić bez obawy w związku ze swoimi kształtami, które dobrze dopasowane spodnie podkreślają :-) ( mowa o pośladkach , ktore panowie uwielbiają) Ale facet w dopasowanych spodniach OBCISŁYCH, ZWĘRZANYCH nie jest apetyczny i nie wygląda wcale sexy. Unisex to mogą być buty Adidasa czy Nike ale na pewno nie ubrania !
Są już aplikacje że mozna "śpiewać" jak by się j... Nie miało ;) i najlepsze że "Bibery" zaczynaja "kariery"w internecie jak dziewczyny - total Fallen ! Kiedyś skate nosili szerokie spodnie nad Motławą w Gdańsku teraz biegają w rurkach. Upadek. to nie są męskie wartości i to co dobre w pokoleniach lat 80 było potem zaczęło rodzić pokolenie pikaczu i męskie wartości przestaly istnieć.
Trochę racja...
Chciałbym aby ktoś mi w końcu uświadomił jaki facet nosi te 80% spodni w sklepach sieciowych w rozmiarach 29-31? Ja akurat jestem grubasem i po prostu z urzędu mam problem ze spodniami. Jednak pamiętam jak byłem chudszy ( normalna budowa Ok 2m wzrostu) to znaleźć 38 to tez było nie lada wyzwanie. Nie mówiąc o 40 w górę.
malizna
Też miałem ostatnio takie wątpliwości oglądając koszulki i zastanawiałem się który facet wciśnie się w rozmiar poniżej L. Chyba mój syn nastolatek a i tu nie jestem pewien. Wieszaki z męską odzieżą zawalone są tymi małymi szmatkami. Czy nie szkoda na to mocy przerobowych fabryki i powierzchni sklepów?
Witajcie w Europie, raju dla bezmózgich c*ot
Nie musicie się uczyć historii ani wiedzieć kto był pierwszym królem waszego państwa. Po co wam wasze państwo, macie Europę.
Po co wam prawo w waszym kraju, macie prawo europejskie, w którym ktoś wam mówi ile banana ma być w bananie.
Po co wam polskie sklepy, banki, linie lotnicze, fabryki samochodów, stocznie.
Macie Lidla, Raiffeisen, Volkswagen, lufthanse, oni was zatrudnia i wykarmia póki jesteście im potrzebni do pracy oczywiście, potem zdychajcie w wieku 70 lat.
Nie musicie wiedzieć jakiej jesteście płci, Europa stworzyła dla was płeć nieokreśloną, żebyście przypadkiem za dużo nie myśleli kim jesteście, bo to niebezpieczne dla rządzących i dla was samych.
Nie musicie się też szanowne Europejki trudzić z dylematami prokreacji i wyboru męża. Dobrotliwa ciocia Angela już się postarała i ściągnęła wam milion mężów którzy wiedzą lepiej od was że pragniecie po piątce ślicznych oliwkowych dzieciaczków i wam je zrobią czy tego chcecie czy nie, dlatego nie wolno aktów najwyższej dobroci że strony waszych egzotycznych gości zgłaszać na policję bo to niewdzięczność a wręcz rasizm.
Cieszcie się opieką UE zwalniającej was z ciężaru odpowiadania sobie na pytanie kim jesteście i kim chcecie być. W Europie nie musicie, matka Merkel, ojciec Timmermans i wujek Tusk już to wiedzą i wam pomogą
Po co wam prawo w waszym kraju, macie prawo europejskie, w którym ktoś wam mówi ile banana ma być w bananie.
Po co wam polskie sklepy, banki, linie lotnicze, fabryki samochodów, stocznie.
Macie Lidla, Raiffeisen, Volkswagen, lufthanse, oni was zatrudnia i wykarmia póki jesteście im potrzebni do pracy oczywiście, potem zdychajcie w wieku 70 lat.
Nie musicie wiedzieć jakiej jesteście płci, Europa stworzyła dla was płeć nieokreśloną, żebyście przypadkiem za dużo nie myśleli kim jesteście, bo to niebezpieczne dla rządzących i dla was samych.
Nie musicie się też szanowne Europejki trudzić z dylematami prokreacji i wyboru męża. Dobrotliwa ciocia Angela już się postarała i ściągnęła wam milion mężów którzy wiedzą lepiej od was że pragniecie po piątce ślicznych oliwkowych dzieciaczków i wam je zrobią czy tego chcecie czy nie, dlatego nie wolno aktów najwyższej dobroci że strony waszych egzotycznych gości zgłaszać na policję bo to niewdzięczność a wręcz rasizm.
Cieszcie się opieką UE zwalniającej was z ciężaru odpowiadania sobie na pytanie kim jesteście i kim chcecie być. W Europie nie musicie, matka Merkel, ojciec Timmermans i wujek Tusk już to wiedzą i wam pomogą
Tak nareszcie
W końcu znikną te cholerne granice. Kuz doczekać się nie mogę bo wku.... mnie podział na płeć Szczególnie wtedy gdy ide do sklepu z ubraniami kobiety maja masę ubrań różnorakich do wyboru a facet beznadziejna garstka w brzydkich kolorach... Szare bure i ponure to jest polski facet aaa no i pluje na was samcy alfa Ch wam w D! jesteście smierdzacymi trollami!
Polska to zacofany kraj
Jak w tytule Polska to zacofany kraj wiec nie ma co się dziwić że taki jest wynik głosowania heh Ja jestem jak najbardziej na tak bardzo dobrze niech w końcu zniknie ten podział na płeć! A Polacy cebulaczki i tak tego nie zatrzymają i bardzo dobrze :) oby jak najszybciej każdy sklep był już Uniseks Wystarczy spojrzeć na męski dział garstka ubrań na wieszak ach a Damski ten sam sklep a dwa piętra ubrań Dlatego że faceci są ograniczeni strasznie i to ich wina ze tak jest Ale na szczęście coraz więcej facetów już odchodzi od tego konserwatyzmu i już zaczynają się ubierać coraz lepiej i wyglądają świetnie w porównaniu do tych śmiesznych samców alfa w dresie i bluzie która ma 10 lat
Brasil
Kobiety przywłaszczyły sobie nasze spodnie to dlaczego faceci nie mogą przywłaszczyć sobie spódnicy czy sukienki. Przecierz nie jeden facet chodzi w ten sposob ubrany tylko że się ukrywaią przed wścipskimi i ogulną pogardą. To jest chore i nie powinno tak byc.
Jak dla mnie to faceci mogą mieć nawet i cycki.:-P
Jak dla mnie to faceci mogą mieć nawet i cycki.:-P