Widok

Moda unisex: gdy znika podział na ubrania damskie i męskie

Opinie do artykułu: Moda unisex: gdy znika podział na ubrania damskie i męskie.

Takie same koszulki, spodnie i garnitury zarówno dla kobiet, jak i dla mężczyzn. Przestajemy podkreślać płeć, a zaczynamy ją ukrywać. Czym jest moda unisex, dlaczego jest taka popularna oraz czy kiedyś przestanie istnieć podział na to, co męskie i damskie?

Moda unisex stawia na podobieństwo i wygodę. To rzeczy, które możemy nosić niezależnie od płci. Coraz częściej możemy spotkać pary ubrane podobnie: luźna koszula, spodnie bojówki, trampki. Z uniwersalną metryką najczęściej ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To nie znika podział na ubrania, to znika podział na mężczyzn i kobiety ... niestety
popieram tę opinię 227 nie zgadzam się z tą opinią 19

Nie do końca tak

Bo dzisiejszy chłopak ubrany jak dziewczynka i zachowujący się jak płocha dziewica na wydaniu będzie i tak tylko nędzną imitacją kobiety, możesz sobie hipsterski gogusiu zrobić pazurki, solarq, wyregulować brwi i zapodać specjalną dietę roślinną obniżającą testosteron ale nigdy nie będziesz 100% kobietą!
A kobiety biorą sobie dzisiaj takich lalusiów jako sługów uniżonych bo tacy wykazują absolutną gotowość do przepraszania 24h za to że żyją :)
To nie znika podział na kobiety i facetów, tylko jest on zastępowany przez podział na kobiety i frajerów, z dominującą i wiodącą rolą kobiety, która świadoma swoich możliwości i seksualności wykorzystuje po prostu swoją pozycję (co jest zrozumiałe i trudno się temu dziwić).
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 17

Z powyższego opisu wyłania się więc podział na modliszki i trutnie
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dokładnie ;) pokolenie Bibera nie mężczyzn ;)
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 4

Akurat kobieta świadoma swoich możliwości i seksualności wykorzystuje raczej napalonych karków, a nie tych metroseksualnych. :P Ci drudzy nie zainteresują się nią tylko pod obietnicą "rozłożenia nóg".
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6

Optymalizacja kosztów produkcji - nic innego

Fabryka trzepie te same rzeczy, a marketing lansuje modę na uni sex. Producent obniża koszty produkcji i jednocześnie zarabia więcej.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie nie. Każdy powinien nosić to w czym chce, co mu się podoba i w czym czuje się komfortowo. A nie według bądź co bądź sztucznego podziału.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Powrot do korzeni

Najpierw ludzie przestali jesc przy stole a zaczeli "na wynos", potem przestali pracowac 8h a zaczeli pracowac "zadaniowo", a na koniec przestana sie ubierac plciowo i beda nosic jedne szmaty. I co mamy? Chlopa z czasow feudalnych, jedzacego z reki na polu, harujacego w nieskonczonosc, wygladajacego tak samo jak jego matka, ojciec, zona i dzieciory.

Piekny sen o zrownaniu stanow prysl.
Btw teksty o tym jak to ubranie (garnitur) dodaje kobiecie kompetencji sa mozliwe tylko u nas chyba, autorka byc moze nie rozumie idei braku dyskryminacji ze wzgledu na plec?
popieram tę opinię 117 nie zgadzam się z tą opinią 11

Tylko

Dlaczego: ubiór XX-wieczny (przecież przez wieki noszono inne ubrania), związany z rewolucją przemysłową ośmiogodzinny czas pracy i jedzenie przy stole (to akurat jest właśnie anachroniczne) ma być lepsze? Bo tak sobie upodobałeś? Nikt Ci nie każe zmieniać swoich przyzwyczajeń. Chcesz jeść przy stole? Jedz! Chcesz nosić dżinsy? Noś! Chcesz pracować osiem godzin, zamiast sześciu? Pracuj! Ale zrozum, że ludzie nie chcą i nie ma w tym nic złego.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 13

Według mnie oswajanie z "modą"

przybyszów z Afryki muzułmańskiej.

Świat staje nad przepaścią, jedyna nadzieja w Słowianach.

Mam nadzieję, że nasza nacja obroni społeczeństwo przed sukienkami zakładanymi przez mężczyzn. Oczywiście, nie mam nic do Szkotów.
popieram tę opinię 127 nie zgadzam się z tą opinią 40

ja bym zlikwidował księży

wydaje się to być najlepszym rozwiązaniem problemów Polski
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

"Nasza nacja" wielokrotnie udowodniła, że nawet własnych granic nie potrafi obronić, nasz wkład w rozwój zachodniej cywilizacji zwykle ogranicza się do układania płytek w niemieckich łazienkach a na własnym podwórku najlepiej wychodzi nam budowanie podziałów. Faktycznie, cały świat powinien się na nas wzorować.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 20

I będziemy to przeżywać przez kolejne 1000 lat.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 11

Szkoci noszą spódniczki.

Faceci pod spodniami coraz częściej noszą rajstopy zamiast kaleson, bo są wygodniejsze i grzeją w stopy. Jeszcze chwila, a zamiast spodni założą do rajstop krótkie spódniczki i zaczną chwalić się wysportowanymi, ogolonymi łydkami. Lycry na rower to już za mało.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4

No i dobrze

Szkoda że nie obronili przed kobietami w garniturach i czemu jak wszystkie ubrania męskie zostały przerobione na damskie to dobrze a na odwrót to źle a no tak równouprawnie które w takim przypadku działa w jedną stronę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlaczego tak mocno walczy się teraz z naturą?

To naturalne i od zawsze wiadome, że rodzaj ludzki składa się z kobiet i mężczyzn - to naturalne. Dziwi mnie w czasach powrotu do natury i ekologii, że w sprawach płci ktoś próbuje spopularyzować unisex.
Współczesne badania i nauka coraz pełniej tłumaczy podział płci. Nawet medycyna byłaby skuteczniejsza, gdyby lekarze specjalizowali się w leczeniu konkretnej płci. Warto poczytać i zaznajomić się z tematem.
Tylko zrozumienie naszych różnic może stworzyć podstawy do wzajemnego zrozumienia i szacunku!
popieram tę opinię 112 nie zgadzam się z tą opinią 16

Ubrania są takie naturalne!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

dlatego, że

wkrótce nastąpi połączenie ludzi z robotami: zacznie się od wszczepiania bionicznych kończyn, stopniowo, coraz więcej, a w efekcie nastąpi przenoszenie naszej świadomości do rzeczywistości wirtualnej.
dlaczego tak mocno trzymać się tego co było zamiast iść za naturalnym rozwojem cywilizacji? inaczej świat nie mógł się ułożyć i to, co się dzieje jest naturalnym rozwojem :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

mówmy wprost

podłączą nas do matriksa
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może po prostu nie należy ograniczać ludzi i każdy niech nosi co mu się podoba?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co ma medycyna do ubrań? Jak ktoś chce założyć na siebie coś w tym stylu to czemu nie? Mówisz o wzajemnym zrozumieniu i szacunku, a sam/a nie potrafisz pojąć czegoś tak prostego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Podział na męskie i damskie nie znika. Po prostu kobiety noszą ubrania męskie ale nie odwrotnie. Nie mówię oczywiście o metroseksualnych czy hipsterach i innych dziwolągach tylko o mężczyznach.
popieram tę opinię 59 nie zgadzam się z tą opinią 16

Śmierdzi na odległość

Śmierdzi samcem alfa Czyli walisz zapoconym trollem śmierdzielem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

mi się chce śmiać z bezpłciowych min bez wyrazu modeli ze zdjęć ilustrujących artykuł

Przecież nie od dziś wiadomo, że gejoza jest zaraźliwa i gołe kostki, rurki, kolorowe skarpetki, fryzury na pół litra pianki u młodych mężczyzn / pryszczatych chłopaków w wieku gimbazjalnym w Polsce, torebki to efekt chorych wizji paru projektantów mody o innej orientacji, którzy zarabiają nieprzytomny szmal na lansowaniu gender-fluid, metroseksualnych eksperymentów, co kilka lat posuwających się o krok do przodu, a naiwni, "postępowi", otwarci na inność heterycy to bezkrytycznie kupują, by nie dostać łatki ciemnych ćwoków. Czekam na pajaców w podkolanówkach - kabaretkach i koronkowych wstawkach w spodniach. Fuuuuj!
popieram tę opinię 123 nie zgadzam się z tą opinią 21

kolorowych skarpetek to ja u kobiet nigdy nie widziałem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

racja

Ludzie nie mają swojego zdania,co zobaczą że reklama i że inni to robią to i oni też, dla mnie teraz dziewczyny to babo -chłopy, zero delikatnosci
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nieeee no nie przy jedzeniu....
popieram tę opinię 80 nie zgadzam się z tą opinią 9

W k

Jak patrzę na nie których kolesi to myślę sobie ze pewnie 2-3 godz z łazience spędza żeby zrobić sobie piling,włosy,paznokcie i makijaż. I to ma być samiec alfa? No bez jak...
popieram tę opinię 89 nie zgadzam się z tą opinią 12

I odwrotnie

Jak patrzę na niektóre "kobietki" to tam rzadko zaglądają.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Masz racje, ci faceci są bez jaj.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Co z tego? To aż tak panu "samcu alfa" przeszkadza? Niech każdy sobie żyje jak mu się podoba. Śmieszy mnie takie podejście, że każdy facet musi być samcem alfa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

"zanika podział na ubrania damskie i męskie" - akurat

Ja bym powiedział, że coraz więcej jest damskich :)
popieram tę opinię 63 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie jedt

Od miesięcy szukam eleganckiego plansza z wcięciem w talii, a sklepy oferują tylko jakieś przedłużone, ocieplone marynarki, masakra
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chyba planszy z wcięciem w talii nie robią
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

To akurat wina obżarstwa grubasów.

Coraz ich więcej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

kobiety coraz częściej próbują zająć miejsce mężczyzn a mężczyźni kobiet, to jest przejściowe

trójmiasto.pl trochę jest odpowiedzialne za taką sytuację, świadomie bądź nieświadomie promują takie a nie inne postawy
popieram tę opinię 65 nie zgadzam się z tą opinią 13

To portal sławka zegarek minister infrastruktura in ukr
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiadomej orientacji projektanci w natarciu, marzy im się zniewieścienie mężczyzn i ograbienie kobiet z seksapilu, by ich poglądy wynieść do rangi sztuki.
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 7

Mój faworyt

to ciuchy w rozmiarze XS i spodnie z dopiskiem SKINNY na dziale męskim :D Żaden normalny facet w to nie wejdzie.
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7

nie zostało to zaprojektowane dla normalnych facetów, ani przez normalnych.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 5

Niech każdy ubiera się jak ma ochotę. Ocenianie człowieka po jego ubraniu świadczy o głębokich kompleksach.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 40

Kompleksem jest jak mężczyzna zachowuje się jak kobieta i także tak ubiera
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 7

Co Cię obchodzą inni mężczyźni? Skup się na sobie, swojej rodzinie, pracy, najbliższym otoczeniu. Zmieniaj to na co masz wpływ i nie krytykuj.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 10

Procesy socjalizacji zanikają przy takich "wartościach" jakie przybiera płeć "meska" niedługo zaczną płeć zmieniać a to bardzo ważne jeżeli chodzi właśnie rozwój rodziny.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jak Twój sąsiad zmieni płeć to Twoja rodzina ucierpi? A będzie Ci ją zmieniać w salonie czy w kuchni? Przestańcie mnożyć bezsensowne problemy i zajmijcie się kształtowaniem własnego otoczenia a nie ciągłym marudzeniem. "Faceci w rurkach to nie faceci", "w knajpach drogo", "miasto brzydkie", "samochody kopcą", "rowery przeszkadzają"- trojmarudy.pl.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 7

Wiadomo oco chowdzi tu nie chodzi o krytykę tylko o zjawisko zaniku męskiej populacji, z naukowego punktu widzenia i procesow wychowania jak również wartości socjalizacji, jest to badane na bieżąco i udokumentowane w naukach teorii wychowania i pedagogiki -proste.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mężczyzna jest zobowiązany do przyjmowania męskich wartości, taki jest porządek w socjalizacji społeczeństwa. W innym przypadku mowimy o dewiacji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

A wiadomo dewiacja to coś co odbiega od norm społecznych, i zaburza prawidłowy rozwój populacji i jednostek w społeczeństwie I tyle w temacie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

A co możesz wiedzieć o 'naukowym punkcie widzenia'?

Jakieś wyniki badań na potwierdzenie swoich tez? I nie pisz 'wygoogluj sobie'. Na czym się opiera Twoja wiedza? Rzucona opinia przez anonimowego typa z neta, napisana na dodatek koślawą polszczyzną, to żadna nauka.

A z autorem oryginalnego postu się zgadzam - niech sobie ludzie noszą co lubią. Czasy PRLu gdy było szaro i przeciętnie minęły i jeśli ktoś się chce bawić modą to niech to robi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

A jednak pierwsze wrażenie zawsze opieramy na podstawie wyglądu i robią to wszyscy, również ty, świadomie lub nie. To się nazywa instynkt i żadne poglądy nie mają na to wpływu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dokładnie tak!! - w 100% się zgadzam!!

Ja uwielbiam minimalistyczne, proste kroje. I takie stylizacje staram się pokazywać innym. W każdej mojej stylizacji jest chociaż jeden element, który już raz pokazywałam.

Dla mnie najważniejsze jest, by materiał był naturalny i krój jak najbardziej uniwersalny :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

A właściciel H&M właśnie wybiera materiał na garnitur w Huntsman-ie /najlepsy krawiec w Lnondynie/

A jego zona kupuje garsonkę diora w paryzu. A ty noś na zmianę z żoną chińską szmatę za 59,90. Kapitalizm :)
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czekam na staniki unisex. Będzie o czym pisać.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 4

Współczuję modelom !!!

Współczuję modelom !!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

U nas ten trend dotyczy w zasadzie tylko kobiet

Osobiście nie lubię kobiet w spodniach lub co gorsza w garniturach. Ktoś napisał "gdzie ci mężczyźni ?!" - ja bym raczej powiedział gdzie te dziewczyny !!! Jak się zastanawiam, to dawno nie widziałem faceta w sukience . . . (no może w kościele), natomiast wszędzie otaczają nas kobiety w dżinsach lub nijakich, mało kobiecych ciuchach. Z drugiej strony, nie mam nic do ludzi, którzy korzystają z garderoby płci przeciwnej i jestem nieco przerażony jak widzę w większości agresywne komentarze. To pokazuje, że nie jesteśmy społeczeństwem tolerancyjnym. Niech każdy ubiera się jak chce, i dopóki nie epatuje golizną, to jest okey.
dla facetów damska garderoba tak czy owak jest dużym tabu - dla ogromnej większości nie do przeskoczenia. Świadczy to też o postrzeganiu kobiet jako gorszej płci - społeczeństwo akceptuje bez problemu kobiety ubrane po męsku, ale powiedzenie facetowi, że wygląda kobieco traktowane jest jak obelga.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 13

szpilki unisex są extra

polecam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nawet w modzie chcą wprowadzić gender...Nie damy się!
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jaki portal takie artykuły
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja tam noszę XXL więc kobieta mi nie będzie podbierać choćbym i w kiecce latał.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

To już wiem czemu mój szef chodzi od jakiegoś czasu z damską torebką na ramieniu.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie stają się

tylko ktoś nam wciska głupoty i jeszcze każe sobie słono za nie płacić
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jeśli mój facet kiedykolwiek wpadnie na pomysł założenia ,, rurek" lub spódnicy to przysięgam, że skieruje to na badania psychiatryczne!! O ile spodnie faktycznie nie są kobiece to kobiety mogą je nosić bez obawy w związku ze swoimi kształtami, które dobrze dopasowane spodnie podkreślają :-) ( mowa o pośladkach , ktore panowie uwielbiają) Ale facet w dopasowanych spodniach OBCISŁYCH, ZWĘRZANYCH nie jest apetyczny i nie wygląda wcale sexy. Unisex to mogą być buty Adidasa czy Nike ale na pewno nie ubrania !
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 12

No ale rurki u facetów to nie znów taka nowość

Metalowcy z lat 90 takie nosili i byli postrzegani bardzo męsko ;)

Zgadza się, także w latach 70 mężczyźni - muzycy nosili bardzo obcisłe spodnie. Ale nie było podstaw by wątpić w ich heteroseksualność. Natomiast gdy dziś patrzy się na chudziutkich gogusiów w wymodelowanych fryzurach, brodach i rureczkach można mieć solidne wątpliwości...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jak moja kobieta kiedykolwiek wpadnie na pomysł napisania "zwęrzanych", to przysięgam, że skieruję ją na badanie psychologiczne!!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Są już aplikacje że mozna "śpiewać" jak by się j... Nie miało ;) i najlepsze że "Bibery" zaczynaja "kariery"w internecie jak dziewczyny - total Fallen ! Kiedyś skate nosili szerokie spodnie nad Motławą w Gdańsku teraz biegają w rurkach. Upadek. to nie są męskie wartości i to co dobre w pokoleniach lat 80 było potem zaczęło rodzić pokolenie pikaczu i męskie wartości przestaly istnieć.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

unisex nie!

Spódnice i sukienki dla facetów??? WTF? Świat się kończy...
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 8

Zadzieram kiecę i lecę

W końcu facet będzie mógł (dosłownie)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trochę racja...

Chciałbym aby ktoś mi w końcu uświadomił jaki facet nosi te 80% spodni w sklepach sieciowych w rozmiarach 29-31? Ja akurat jestem grubasem i po prostu z urzędu mam problem ze spodniami. Jednak pamiętam jak byłem chudszy ( normalna budowa Ok 2m wzrostu) to znaleźć 38 to tez było nie lada wyzwanie. Nie mówiąc o 40 w górę.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

malizna

Też miałem ostatnio takie wątpliwości oglądając koszulki i zastanawiałem się który facet wciśnie się w rozmiar poniżej L. Chyba mój syn nastolatek a i tu nie jestem pewien. Wieszaki z męską odzieżą zawalone są tymi małymi szmatkami. Czy nie szkoda na to mocy przerobowych fabryki i powierzchni sklepów?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak to ktoś kiedyś mądrze powiedział:

Czasy są takie, że chłopcy wyglądają jak dziewczyny, a dziewczyny jak nie wiadomo co... Jakież to teraz prawdziwe...
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dawno już zamieniono kolory obuwia i odzieży..

Proponuje obcasy z przodu... stylizację kobiet na drwala.., w końcu wolność...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

od jutra będę zakładał różowe gacie... zbieram zapisy na chętne kobitki, co to by poleciały na te różowe gacie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Żałosny ten pan projektant.

Okropne są te ubrania modele jeszcze gorsi

Aż strach pomyśleć kogo bedziemy spotykać za pare lat. Już mężczyźni chodzą w obcisłych portkach z gołymi stopami i kurteczce kończącej sie na wysokości nerek i koniecznie żarówiaste buty masakra zero męskości i testosteronu
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

powiedziała kobieta w dżinsach i sweterku, zero kobiecości i estrogenu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Lewactwo
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Syn

Mój syn ma 6 miesięcy i jak czytam coś takiego i widzę "CO" chodzi po ulicach to się o niego boje...
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

NIE dla lewactwa

Masakra, lewactwo promuje styl w stylu sukienki dla pseudo-facetów.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

co to jest lewactwo

bo zewsząd dobiega taki tekst a nigdzie nie wyjasniono
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

SZKOCI

Tak wlaściwie to ze względów medyczno -anatomicznych to faceci powinni nosić spódnice jak Szkoci a kobiety spodnie. Tak kiedyś wypowiadał sie jakiś lekarz .
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Projektanci mody

to w większości osobniki seksualnie podejrzani

Facet kiedyś to był facet. Jak patrzę na tych dzisiejszych, młodych "mężczyzn" to płakać się chce....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Witajcie w Europie, raju dla bezmózgich c*ot

Nie musicie się uczyć historii ani wiedzieć kto był pierwszym królem waszego państwa. Po co wam wasze państwo, macie Europę.
Po co wam prawo w waszym kraju, macie prawo europejskie, w którym ktoś wam mówi ile banana ma być w bananie.
Po co wam polskie sklepy, banki, linie lotnicze, fabryki samochodów, stocznie.
Macie Lidla, Raiffeisen, Volkswagen, lufthanse, oni was zatrudnia i wykarmia póki jesteście im potrzebni do pracy oczywiście, potem zdychajcie w wieku 70 lat.
Nie musicie wiedzieć jakiej jesteście płci, Europa stworzyła dla was płeć nieokreśloną, żebyście przypadkiem za dużo nie myśleli kim jesteście, bo to niebezpieczne dla rządzących i dla was samych.
Nie musicie się też szanowne Europejki trudzić z dylematami prokreacji i wyboru męża. Dobrotliwa ciocia Angela już się postarała i ściągnęła wam milion mężów którzy wiedzą lepiej od was że pragniecie po piątce ślicznych oliwkowych dzieciaczków i wam je zrobią czy tego chcecie czy nie, dlatego nie wolno aktów najwyższej dobroci że strony waszych egzotycznych gości zgłaszać na policję bo to niewdzięczność a wręcz rasizm.
Cieszcie się opieką UE zwalniającej was z ciężaru odpowiadania sobie na pytanie kim jesteście i kim chcecie być. W Europie nie musicie, matka Merkel, ojciec Timmermans i wujek Tusk już to wiedzą i wam pomogą
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak nareszcie

W końcu znikną te cholerne granice. Kuz doczekać się nie mogę bo wku.... mnie podział na płeć Szczególnie wtedy gdy ide do sklepu z ubraniami kobiety maja masę ubrań różnorakich do wyboru a facet beznadziejna garstka w brzydkich kolorach... Szare bure i ponure to jest polski facet aaa no i pluje na was samcy alfa Ch wam w D! jesteście smierdzacymi trollami!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Moda unisex daje bardzo wiele nowych możliwości. Ciekawe produkt można znaleźć w sklepie męskie-spodnie.pl. Ubrania marki Szczygieł są wysokiej jakości, mają dobry stosunek jakości do ceny, a szeroki wybór pozwala dobrać np. spodnie do każdej stylizacji. Polecam zobaczyć ciekawe inspiracje.

Polska to zacofany kraj

Jak w tytule Polska to zacofany kraj wiec nie ma co się dziwić że taki jest wynik głosowania heh Ja jestem jak najbardziej na tak bardzo dobrze niech w końcu zniknie ten podział na płeć! A Polacy cebulaczki i tak tego nie zatrzymają i bardzo dobrze :) oby jak najszybciej każdy sklep był już Uniseks Wystarczy spojrzeć na męski dział garstka ubrań na wieszak ach a Damski ten sam sklep a dwa piętra ubrań Dlatego że faceci są ograniczeni strasznie i to ich wina ze tak jest Ale na szczęście coraz więcej facetów już odchodzi od tego konserwatyzmu i już zaczynają się ubierać coraz lepiej i wyglądają świetnie w porównaniu do tych śmiesznych samców alfa w dresie i bluzie która ma 10 lat
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Brasil

Kobiety przywłaszczyły sobie nasze spodnie to dlaczego faceci nie mogą przywłaszczyć sobie spódnicy czy sukienki. Przecierz nie jeden facet chodzi w ten sposob ubrany tylko że się ukrywaią przed wścipskimi i ogulną pogardą. To jest chore i nie powinno tak byc.
Jak dla mnie to faceci mogą mieć nawet i cycki.:-P
do góry