Widok
Modernizacja roweru
Witam.Posiadam rower Author 4404 szosa jak by ktos nie wiedzial.Jezdze na szosie juz drugi sezon.Przyznam sie ze forma mi ciagle wzrasta i dlatego chce zmodyfikowac swoj rower,zeby moc jeszcze lepiej trenowac i osiagac lepsze wyniki.W tej chwili rower ma rame i widelec aluminiowy,osprzet jest na 105.Od czego powinienem zaczac modyfikacje.Prosze o porady i pozdrawiam.
Polecam koła Mavic Ksyrium ES 2006, w cenie 3000 zł,
ewentualnie Shimano WH-R550, w cenie 500 zł,
oraz widelec Ritchey WCS Carbon, w cenie 1500 zł,
ewentualnie widelec Ritchey Comp Carbon, w cenie 750 zł.
a także siodło Selle Italia SLR 135g, w cenie 300 zł,
ewentualnie siodło Selle Italia SLR XP 165g, w cenie 250 zł,
jak również opony Michellin Pro 2 Race, w cenie 130 zł/szt.
Pozdrawiam,
Yary
ewentualnie Shimano WH-R550, w cenie 500 zł,
oraz widelec Ritchey WCS Carbon, w cenie 1500 zł,
ewentualnie widelec Ritchey Comp Carbon, w cenie 750 zł.
a także siodło Selle Italia SLR 135g, w cenie 300 zł,
ewentualnie siodło Selle Italia SLR XP 165g, w cenie 250 zł,
jak również opony Michellin Pro 2 Race, w cenie 130 zł/szt.
Pozdrawiam,
Yary
Dowiedziałem sie dzis w sklepie ze nalezy najpierw zaczac od ramy bo to podstawa.Moja wazy obecnie 1,85 kg Podobno jest troche ciezka,zaproponowano mi rame 1,35 kg + widelec karbonowy wiec w sumie zyskalbym ok 600 gr jak na poczatek to duzo a koszt ramy z widelcem ok 2150,- nie wiem czy mam tak zrobic????
lionheart33 napisał(a):
> Dowiedziałem sie dzis w sklepie ze nalezy najpierw zaczac od
> ramy bo to podstawa.Moja wazy obecnie 1,85 kg Podobno jest
> troche ciezka,zaproponowano mi rame 1,35 kg + widelec karbonowy
> wiec w sumie zyskalbym ok 600 gr jak na poczatek to duzo a
> koszt ramy z widelcem ok 2150,- nie wiem czy mam tak zrobic????
Taka kasa i jak krew w ziemię... To już lepiej się zastanów nad kupnem całego roweru, bo tak naprawdę, to masz wszystko do wymiany. Osobiście doradzam Radona Boa LTD - na ultegrze, z pedałami zaczaskowymi ultegry ok. 4600 zł.
http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=711&did=110&l=pl
Ale możesz też składać sam, tyle że wyjdzie znacznie drożej. Natomiast pod powyższym adresem możesz powalczyć np. o wymianę korb i tarcz z kompaktowych na klasyczne, np ultegra, tudzież kierownicy na szerszą, np. Ritcheya pro czy wcs, ewentualnie siodło z SI XO na SI SLR, za niewielką dopłatą. Warto!
> Dowiedziałem sie dzis w sklepie ze nalezy najpierw zaczac od
> ramy bo to podstawa.Moja wazy obecnie 1,85 kg Podobno jest
> troche ciezka,zaproponowano mi rame 1,35 kg + widelec karbonowy
> wiec w sumie zyskalbym ok 600 gr jak na poczatek to duzo a
> koszt ramy z widelcem ok 2150,- nie wiem czy mam tak zrobic????
Taka kasa i jak krew w ziemię... To już lepiej się zastanów nad kupnem całego roweru, bo tak naprawdę, to masz wszystko do wymiany. Osobiście doradzam Radona Boa LTD - na ultegrze, z pedałami zaczaskowymi ultegry ok. 4600 zł.
http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=711&did=110&l=pl
Ale możesz też składać sam, tyle że wyjdzie znacznie drożej. Natomiast pod powyższym adresem możesz powalczyć np. o wymianę korb i tarcz z kompaktowych na klasyczne, np ultegra, tudzież kierownicy na szerszą, np. Ritcheya pro czy wcs, ewentualnie siodło z SI XO na SI SLR, za niewielką dopłatą. Warto!