Polecam żłobek Pozytywka na ul. Hetmańskiej w Gdyni, do którego zawożę moją córkę od roku. Mała trafiła tam po komplikacjach w innych żłobkach, więc okres adaptacji był u niej wydłużony, ale dzięki serdeczności, cierpliwości, rodzinnej atmosferze, niezwykłemu podejściu "cioci" Edyty i innych "cioć" Natalka zaaklimatyzowała się w tym żłobku, bardzo się rozwinęła (naprawdę baaardzo), polubiła chodzenie do żłobka, nawiązała tam nawet głębokie przyjaźnie z równieśnikami. Moja córka ma już prawie trzy lata, więc niedługo skończy sie nasza przygoda z Pozytywką, ale do Pozytywki uczęszczają dzieci od zupełnego maluszka do trzech lat, więc gdy będę miała kolejnego dzieciaczka, z pewnością ponownie wybiorę Pozytywkę. Dzieci są tam przytulane, ciągle się im śpiewa (nawet przy myciu rączek), urządza bale, teatrzyki, przerabia się tam wiele tematów, co później widać po ich pracach plastycznych i po wypowiedziach. Nic więc dziwnego, że obłożenie w tym żlobku utrzymuje się przez caly rok, a inne żłobki padają, czego sami doświadczyliśmy. Ten żłobek ma też ciekawą stronę internetową http://pozytywka.info/
Gdy ja szukałam żłobka, było tu pełno pozytywów, teraz jakoś zniknęły, więc ja dodaję swój