Widok

Mój sposób na czysty łańcuch .

Trzeba mieć : słoik po dżemie ze szczelną pokrywką szt. 2 , butelkę NITRO , starą gazetę .
Zdjęty , brudny i tłusty łańcuch ( fuj !!! ) wkładamy do słoika , zalewamy NITR-em ( można do połowy ) , zakręcamy słoik i chwilkę nim kołyszemy , można też nie zakręcać i zawartość obracać w słoiku śrubokrętem . Wyjmujemy zawartość ze słoika - teraz jest to czyściutki i błyszczący łańcuch . kładziemy go na starej gazecie , po paru sekundach jest suchy , gotów do założenia i smarowania . Słoik ( zamknięty ! ) zostawiamy w spokoju do następnego razu . Następnym razem ostrożnie zlewamy użyte poprzednio NITRO do czystego słoika a stary z odstoinami sobie schnie lub wędruje do kosza jeśli mamy w piwnicy skład słoików po dżemie . Jeśli do zdjęcia brudnego i tłustego łańcucha założymy jakieś rękawiczki to gwarantuję że dłonie pozostaną czyste i suche . Następnym razem da capo al fine .
Patent Pending .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szanowni koledzy!
Wasze sposoby na czyszczenie łańcucha to nic.
Ja od dłuższego czasu stosuję wyłącznie jedną metodę: czyszczę łańuch moherowym beretem umoczonym w wodzie święconej a antenką wydłubuję skutecznie wszelki brud z ogniw. Po takim czyszczeniu wokół łańcucha pojawia się złota aureola, która nie dopuszcza grzesznego brudu.
Polecam i pozdrawiam.
bolo, polityka na ogólnym, tu o rowerach, apolitycznie. proszę.
Bolo!

Dzięki Ci! Właśnie poddałeś mi wspaniały pomysł. Otóż dotąd używałem jako wierzchniego pokrycia siodła filcowego beretu z antenką a'la woźny Turecki. Od dzisiaj przerzucam się na beret moherowy! Jest miękki, ciepły i lepiej chroni przed otarciami - taki bardziej do dupy! :-)
A po wywróceniu na lewą stronę może służyć do przypucowania amora i otarcia gila. :-)
Bolo, rewelacyjny patent! :-)
Grisza - serdecznie przepraszam!
Gdzie tu polityka?
Chodzi wyłącznie o beret!
bolo czy babcia w mocherowym berecie inaczej jakoś jeździ na rowerze od Ciebie? nie przenoś kretyńskich dowciapów, które tylko tworza podziały tam gdzie podziałów być nie powinno.
Podejrzewam, że mimo wszystko jeździ inaczej... Przykładowo: nie widziałem babci w ww. berecie bawiącej się w DH i podejrzewam, że przez długi czas takiego widoku nie uśwadczę :D
To chyba w górach nie byłeś. Tam każda babcia uprawia DH.
CIEKAWY JESTEM GDZIE WYLEWACIE TE ROZPUSZCALNIKI DO ZLEWU CZY KIBLA WYOBRAZACIE SOBIE JAKIE TO ZANIECZYSZCENIA ROBI ?JAK ZATRUWACIE SRODOWISKO TAKIE SYFY ODDAJE SIE W WYZNACZONYCH MIEJSCACH PODOBNIE JAK AKUMULATORY CZY ZUZYTY OLEJ SILNIKOWY.
oblewam koty i podpalam, nie mam sumienia niszczyć wody w przrodzie
A mnie ten problem nie dotyczy. Bobrze sadło jest smarem naturalnym i ekologicznym.
paca nakrzyczał(a):

> CIEKAWY JESTEM GDZIE WYLEWACIE TE ROZPUSZCALNIKI
> DO ZLEWU CZY
> KIBLA WYOBRAZACIE SOBIE JAKIE TO ZANIECZYSZCENIA ROBI ?JAK
> ZATRUWACIE SRODOWISKO TAKIE SYFY ODDAJE SIE W WYZNACZONYCH
> MIEJSCACH PODOBNIE JAK AKUMULATORY CZY ZUZYTY OLEJ SILNIKOWY.

Ja psie sadło zdrapuję z roweru razem z węglem drzewnym, rozpuszczam w rondelku, przecedzam przez gazę i używam ponownie, a gazę po przecedzeniu wykorzystuję do uprawy żeżuchy. Po ścięciu żeżuchy i podsuszeniu gazy robę z niej estetyczne wkładki do butów na zimę, a potem zużyte i dziurawe wkładki zbieram i szyję z nich maski dla dzieci na heloween. Idą jak ciepłe bułeczki. Nawet paru satanistów kupiło - wybierali te bardziej capiące.
do góry