Widok

Moja Miłość Irlandia

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Moja Miłość Irlandia.
MOJA MIŁOŚĆ IRLANDIA MUSICAL ZAMÓWIONY PRZEZ DANUTĘ BADUSZKOWĄ NA CHWILĘ PRZED JEJ ODEJŚCIEM MOJA MIŁOŚĆ IRLANDIA Spektakl, na którego składają się piosenki z nigdy nie wystawionego musicalu pt. "Irlandzki tancerz". Musical został zamówiony przez dyr. Danutę Baduszkową niedługo przed jej śmiercią. Autorami tekstów - przekładów staro irlandzkich poetów i bardów - byli Ernest Bryl i jego żona ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

pozytywnie

Ogólnie pozytywnie - treść jest na tyle skomplikowana że się pogubiłem i na tyle zbędna że w niczym to nie przeszkadzało. Generalnie bardziej niż spójny spektakl jest to zbiór scenek i piosenek, ale to niekoniecznie wada. Tym bardziej że piosenki są fajne a wykonania fantastyczne! Marcin Słabowski jak zwykle nie zawodzi, Karol Małkowski zaskakuje pozytywnie, nie widziałem go w tak dużej roli a świetnie daje sobię radę i pięknie śpiewa, tak samo jak Wiktoria Czerpak, ale show kradnie Julia Duchniewicz, która coraz szybciej wyrasta na gwiazdę musicalu. Cudownie śpiewa, pięknie się prezentuje, tańczy i jeszcze gra na flecie, gdy trzeba czaruje publiczność, gdy trzeba lecą jej łzy, ale wszystko w punkt bez egzaltacji i przerysowania.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pieknie

Poetycka opowieść o miłości i ojczyźnie z irlandzkim podtekstem. Świetnie zaśpiewane i zagrane. Fajne gitarowe aranżacje. Julia Duchniewicz śpiewa i wygląda jak anioł. Nie brakuje jej pazura. Karol Małkowski nareszcie w większej roli. Dobrze śpiewa i ma bardzo pozytywną energię. Marcin Słabowski wygląda jak prawdziwy Irlandczyk. Śpiewa doskonale. Perełkę wokalną stworzyła Wiktoria Czerpak, która w przedstawieniu gra również na skrzypcach. Reszta aktorów też często sięga po instrumenty. Spektakl trwa ponad godzinę i jest miłym oderwaniem od codziennej gonitwy. Czas tam płynie jakby wolniej. Spodoba się wrażliwcom i miłośnikom poezji. Brawa dla autora scenariusza i reżysera. Jacka Westera. To nowe oblicze tego aktora.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry