Widok
Moje ciało pokrywają plamy. Co robić? Porada eksperta
Opinie do artykułu: Moje ciało pokrywają plamy. Co robić? Porada eksperta.
Przedstawiamy artykuł z cyklu pt. Porada eksperta. Specjaliści z różnych dziedzin udzielają w nim porad na pytanie nadsyłane przez naszych czytelników. Dzisiaj porady udziela dermatolog Kamila Szarmach z Gabinetu Dermatologii Ogólnej i Estetycznej w Gdańsku .Problem:"Od jakiś 3 lat pojawiają mi się białe plamy na brzuchu i plecach. Za każdym razem podczas wizyty u dermatologa dostawałem jakieś maści, które były bardzo drogie, a skuteczne tylko na pewien czas. Przeważnie owe plamy dostaję w ...
Przedstawiamy artykuł z cyklu pt. Porada eksperta. Specjaliści z różnych dziedzin udzielają w nim porad na pytanie nadsyłane przez naszych czytelników. Dzisiaj porady udziela dermatolog Kamila Szarmach z Gabinetu Dermatologii Ogólnej i Estetycznej w Gdańsku .Problem:"Od jakiś 3 lat pojawiają mi się białe plamy na brzuchu i plecach. Za każdym razem podczas wizyty u dermatologa dostawałem jakieś maści, które były bardzo drogie, a skuteczne tylko na pewien czas. Przeważnie owe plamy dostaję w ...
Jedno ale !!!!!!!! I pewne spostrzezenie !!!1
Jak to jest ? To juz ktorys artykul i jest ok ! Ale opisywane sa tu pytania osob ktore podaja ze obeszly np. 100 lekarzy , dermatologow , uzyly setki lekow i wydaly ogromne pieniadze i nic nie pomoglo i zaden lekarz nie wie co to za objawy itd itd . A tu nagle pani lub lekarz w jakims artykule odpowiada ,,,dzis akurat ,,,,, ze to chyba lupiez pstry itd. Moje pytanie brzmi ,,,, jakich mamy lekarzy skoro czlowiek obejdzie stu i jest sto diagnoz i nikt nic nie wie konkretnie ale wiedza ze szmal kasowac trzeba ! Czy dzisiejsi lekarze i dermatolodzy to jakies niedouczone bubki ktore tylko siedza zeby plan wypelnic narzucany przez rownie chory nfz. ,,, drodzy lekarze ! Wy studiowaliscie w ogole medycyne ??? Czy tylko byliscie zeby souvenir wreczyc za dyplom ???? Moze lepsze i szypsze diagnozy weyerynarze nam wydadza ??
Szybka diagnoza bez pacjenta.
"Przeważnie owe plamy dostaję w okresie zimowym, po czym latem je opalam i jest ok, do czasu, kiedy znów przyjdzie zima."
Ten opis wskazuje , ze nie jest to łupież pstry ponieważ łupieżu nie można opalić. Na ciemniejszej opalonej skórze zostają białe plamy-stąd nazwa choroby- łupież pstry. A może to bielactwo :P
Ten opis wskazuje , ze nie jest to łupież pstry ponieważ łupieżu nie można opalić. Na ciemniejszej opalonej skórze zostają białe plamy-stąd nazwa choroby- łupież pstry. A może to bielactwo :P
Skąd się urwałeś człowieku - wymyślony pacjent "zaznaczam że plamki są lekko czerwone a po kuracji maściami białe" - kto takie informacje podaje z własnej inicjatywy, niezapytany przez lekarza? Zaręczam, że nikt. Strassendiagnose postawione przez lekarza który nie rzucił nawet okiem na pacjenta (dermatolog!)- dramat. Oczywiście to wszystko to reklama centrum dermatologii jakiegośtam. Akurat łupież pstry jest łatwy do rozpoznania.