Widok

Moje ciało pokrywają plamy. Co robić? Porada eksperta

Opinie do artykułu: Moje ciało pokrywają plamy. Co robić? Porada eksperta.

Przedstawiamy artykuł z cyklu pt. Porada eksperta. Specjaliści z różnych dziedzin udzielają w nim porad na pytanie nadsyłane przez naszych czytelników. Dzisiaj porady udziela dermatolog Kamila Szarmach z Gabinetu Dermatologii Ogólnej i Estetycznej w Gdańsku .Problem:"Od jakiś 3 lat pojawiają mi się białe plamy na brzuchu i plecach. Za każdym razem podczas wizyty u dermatologa dostawałem jakieś maści, które były bardzo drogie, a skuteczne tylko na pewien czas. Przeważnie owe plamy dostaję w ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jedno ale !!!!!!!! I pewne spostrzezenie !!!1

Jak to jest ? To juz ktorys artykul i jest ok ! Ale opisywane sa tu pytania osob ktore podaja ze obeszly np. 100 lekarzy , dermatologow , uzyly setki lekow i wydaly ogromne pieniadze i nic nie pomoglo i zaden lekarz nie wie co to za objawy itd itd . A tu nagle pani lub lekarz w jakims artykule odpowiada ,,,dzis akurat ,,,,, ze to chyba lupiez pstry itd. Moje pytanie brzmi ,,,, jakich mamy lekarzy skoro czlowiek obejdzie stu i jest sto diagnoz i nikt nic nie wie konkretnie ale wiedza ze szmal kasowac trzeba ! Czy dzisiejsi lekarze i dermatolodzy to jakies niedouczone bubki ktore tylko siedza zeby plan wypelnic narzucany przez rownie chory nfz. ,,, drodzy lekarze ! Wy studiowaliscie w ogole medycyne ??? Czy tylko byliscie zeby souvenir wreczyc za dyplom ???? Moze lepsze i szypsze diagnozy weyerynarze nam wydadza ??
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 10

Nikt nie powiedział, ze pani udzielająca porad na odległość,

nie może się mylić. Sama przecież pisze: "najprawdopodobniej".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

dramat

Przepisz to wypracowanie jeszcze raz, bo tego się czytać nie da.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gratulacje - tzw. porada lekarska na odległość - "najprawdopodobniej" pan

zachorował na łupież. I bez obejrzenia pacjenta propozycje 10 leków do wyboru.
Po co gabinety? Wystarczy GG i można leczyć otwarte złamania.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

Poszukuje bardzo dobrego dermatologa w trójmieście!!!

Może być prywatny lub na NFZ dla osoby dorosłej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

masz

polecam Pania A Siedlewicz znajdziesz w google

daj mu spokój

to typowy pieniacz, który nie mógł pisać o Tusku i PO to się wyżył na kompetencjach lekarzy

"dostawałem jakieś maści, które były bardzo drogie,"

jakieś ?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

lekarzy mamy dokładnie takich samych jak inżynierów

i całą resztę narodu, tfu!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie wiadomo jakie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szybka diagnoza bez pacjenta.

"Przeważnie owe plamy dostaję w okresie zimowym, po czym latem je opalam i jest ok, do czasu, kiedy znów przyjdzie zima."
Ten opis wskazuje , ze nie jest to łupież pstry ponieważ łupieżu nie można opalić. Na ciemniejszej opalonej skórze zostają białe plamy-stąd nazwa choroby- łupież pstry. A może to bielactwo :P
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

moze mi ktos pomoze?

Witam! ja też mam plamy tyle że tylko na rękach mam je przez cały rok i nie mogę ich opalić! byłam u 3 specjalistów i wciąż nie wiem co mi jest dowiedziałam się tylko tyle że to nie jest łupież ani bielactwo!
więc co ??? nie stać mnie więcej na prywatnych lekarzy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

dramat jest chyba z wami :) iz nikt nie odpowiedzial na pytanie bo ono bylo sednem.

literowka , madre porady , mądralinstwa w was jest duzo ale nic wiecej :)

Skąd się urwałeś człowieku - wymyślony pacjent "zaznaczam że plamki są lekko czerwone a po kuracji maściami białe" - kto takie informacje podaje z własnej inicjatywy, niezapytany przez lekarza? Zaręczam, że nikt. Strassendiagnose postawione przez lekarza który nie rzucił nawet okiem na pacjenta (dermatolog!)- dramat. Oczywiście to wszystko to reklama centrum dermatologii jakiegośtam. Akurat łupież pstry jest łatwy do rozpoznania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Publiczna przychodnia dermatologiczna przy UCK działa a także przy szpitalu studenckim i pewnie w wielu innych różnych miejscach...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie to samo pomyślałam, na opalonej skórze łupież powinien się mocniej odbijać ale cały ten przypadek jest i tak wymyślony w całości przez "eksperta" w ramach reklamy wiec może nie wcinajmy się pani Szarmach w kompetencje...
do góry