Widok

Mole w domu - skąd się biorą i jak się ich pozbyć?

Opinie do artykułu: Mole w domu - skąd się biorą i jak się ich pozbyć?.

Niewielkie, brązowoszare ćmy latające po domu, których larwy żywią się materiałami wełnianymi i wyrobami futrzarskimi - jeśli zaobserwowaliście w mieszkaniu coś podobnego, a w ubraniach znaleźliście dziurki, najprawdopodobniej to sprawka moli. Skąd się biorą i jak z nimi walczyć - pytamy entomologów i zielarzy z Trójmiasta.

Z molami do czynienia miało pewnie wielu z nas. To szkodniki wyglądem przypominające małe, szarobrązowe ćmy. I choć nie latają zbyt szybko, ciężko je złapać, bo ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja mole przytargałem w karmie dla kota na wagę

Potem długo z nimi walczyłem. Od tamtej pory tylko oryginalne paczki. Nie warto dla oszczędzenia 5-ciu złotych
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

to nie widziałeś jeszcze chińskich moli

one żrą nawet gumę
a jak je przyciśnie
to i nity z wanny powyżerają
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Są takie płytki chemiczne co zabijają wszystkie małe robale. Tylko, że trochę głowa boli. Najlepiej postawić z dwie takie płytki, zamknąć okna i pojechać na urlop. Sukces gwarantowany.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Amol jest smaczny

nie wiem jak beMol i ceMol,
zalezy od masy molowej pewnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dokładnie tak jak piszecie, podobno mole nie lubią zapachu lawendy ale do momentu jak lawenda pachnie bo jak przestaje to wtedy jest super pożywką dla larw mola. dlatego najlepiej jest zakupić dobry środek przeciwmolowy i będzie po kłopocie sprawdźcie ten http://www.molomit.pl/produkt/dysk-na-mole-2-szt

Mole wzedzie

Pytam bo nie wiem co mam zrobić jestem u znajomego a u niego mole gryzą co się daje jak wrócę do domu to one pojadę ze mną czy nie jestem. Ciekaw czy ktoś odpowie mi na te pytanie z góry dziekuje

kapeć

najlepszy na mole jest kapeć!

Kulki na mole.

Kulki na mole są leciutkie, więc wcale nie jest nimi ciężko rzucać.Rzucałem, to wiem. Nie próbowałem rzucać kulkami w mole, bo to nie ma sensu. Wrzuciłem garść do kanapy i trochę rozrzuciłem po podłodze. Do szafy i do szuflad włożyłem zawieszki i dyski. Zobaczę jaki będzie efekt. Jak tylko się pojawi kupię bagno.

Z czym ma mole?

Granat - bez sensu. Nie poradzi. Ogień - tak!

mole

u nas w garderobie też się niestety zagnieździły, proawdopodobnie weszłyprzez kratkę wentylacyjną i zaczęły żerować na futrze mojej mamy co prawda sztucznym, ale zniszczyły je doszczętnie:/ długo nie mogłyśmy sobie z nimi poradzić, dopiero na ichemia kupiłyśmy antymol i udało nam się pozbyć szkodników

Taa, szwagier

Anna M

No wlasnie Mole i mnie dopadly Kupilam Spree do owadow.
Mam nadzieje ze otruje ich tym zapachem.Wiem,ze wyplemic ich nie jest latwe. Jestem zalamana.
Juz zdarzyl mi przeciac drogi Sweter.

......

albo pokochać albo spalić mieszkanie-))) A tak naprawdę to lawenda. W szafie na półkach położyć gazetę i pokropić olejkiem z lawendy ..

Przeciw mlom

Najlepsza jest rosnąca lawenda w skrzynce na parapecie. A jak jest w domu i lata to wystarczy klaśnięcie w dłonie. Na ścianie, by nie robić plam to sprej, ale to chemia więc ja używam paralizatora, rozwala go w kawałki

Możesz podać nazwę tego preparatu

na mole kruszynek najlepszy !

wystarczy napuścić na jaja moli kruszynka Trichogramma, po problemie

;/

Mam na dachu gniazdo ptaków chyba z tamtą się biorą , ale wogulę nie zjadają mi ubrań to dobrze ale jakim cudem

stary głupi dowcip

MOLE

Ja przyniosłam w ryzu pakowanym w saszetki.w tesco są przylepce z klejem wabiącym,przykleiłam d0 sufitu półki i się łapią ,oczywiscie do okna-balkonówki tez bo zauwazyłam ze wlatują z dworu.Taki przylepiec kosztuje ok 11zł 3szt w opakowaniu
do góry