Widok

Moment. Nowe osiedle na Ujeścisku

Opinie do artykułu: Moment. Nowe osiedle na Ujeścisku.

21 maja Robyg uruchamia sprzedaż kolejnej, już dziesiątej inwestycji w Gdańsku. Osiedle powstaje przy ul. Łódzkiej 60. Atrakcyjny projekt i bardzo dobra lokalizacja gwarantują duże zainteresowanie mieszkaniami w tym miejscu. Warto się spieszyć, by właśnie tam zarezerwować wymarzone mieszkanie.

Moment na relaks
Osiedle Moment łączy w sobie bliskość natury, terenów zielonych z doskonałą lokalizacją blisko centrum miasta. To świetnie skomunikowana inwestycja będąca jednocześnie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

10 min do centrum

to Pana z marketingu fantazja poniosła no chyba że nocą. w tej lokalizacji cena z m to zdecydowanie nie jest okazja.
popieram tę opinię 132 nie zgadzam się z tą opinią 3

Korki codziennie takie, że do skrzyżowania Havla z Armii Krajowej jedzie się 20-30 min. Najbardziej zakorkowana dzielnica miasta podczas porannego szczytu
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie żyjemy przecież na wsi

korki to uroda każdego dużego prężnego miasta w Europie, takiego jak Gdańsk.Wiec korki akurat nikogo nie powinny dziwić. a z łódzkiej do centrum to się nie jedzie 30 minut.... mi ta lokalizacja się podoba
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

i mam nadzieję że to osiedle powstanie "na Momencie"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

da się

z łódzkiej do centrum miasta na dworzec pkp to tylko 5.5 km, jasne, ze się da dojechać w 15 minut, , w porze szczytu w ciągu tygodnia czyli ok 16-17 i w soboty przed wolnymi niehandlowymi niedzielami, zejdzie dłużej niż ten kwadrans, ale to cecha dużych miasta, takich jak Gdańsk,musimy się do tego przyzwyczaić, nawet w mniejszych miejscowościach tworzą się korki, może trzeba jeżdzić rowerem? 5 km w 15 minut to bułka z masłem:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

W teorii

Się da. Palcem po mapie. Korki są tu nie tylko między 16 a 17, ale znacznie dłużej. Mnóstwo osiedli, gdzie prowadzi jedna Świętokrzyska, przez co i Havla i zjazd z Oruni się korkuje dużo wcześniej niż przed pętlą. Dramat.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ROBYG

Niech się zajmą dokończeniem inwestycji które są opóźnione
Ten Robyg zaczyna przypominać piramidę finansową
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Budy, a ty wiesz co to piramida finasowa? To coś w stylu ambergold. Jedna wielka fikcja. Złoto którego nie było. A mieszkania chyba jednak są, bo co rusz jakiś niedorobiony jęczy ze Robyg wszędzie buduje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chodziło o opóźnienia przy budowie na Morenie (Morenova, Słoneczna Morena) itd
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A pokaż mądralo budowę która nie ma opóźnień! Mój szwagier budował swój mały domek i tez miał opóźnienia!

Pokaż mi budowę, która nie ma opóźnień!

Według Ciebie ROCZNE opóźnienie przy budowie jest normalne i standardowe?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
A jak się mierzy czas przejazdu? Bo mi się wydaje ze sprawdza odległość i na tej podstawie szacuje czas przejazdu. Idąc ta logika się zgadza. A ze korki są.... a gdzie ich nie ma ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A kto napisał

że samochodem?
Tramwaj nie stoi w korku.

Tramwajem

też dłużej bo jedzie przez Chełm i na samych światłach stoi ponad 10 min jak nuedłużej

ta cena nie jest atrakcyjna?

tuż obok budowane są "państwowe" z mieszkaniami na wynajem.cena za m2? nawet 32zł. czyli za mieszkanie 60 m płacisz 1920 zł i nigdy nie będzie ono Twoje. To ja dziękuję i wybieram Moment od Robyga...

masz rację

przecież od dawna wiadomo, że lepiej np. wziąśc kredyt i spłacać swoje niż dać zarobić komuś. nawet ten państwowy program jakoś do mnie nie przemawia. wystarczy policzyć...

w tej chwili, w godzinach szczutu

google maps pokazuje dojazd w 10 minut z łodzkiej 60 do skrzyżowania okopowej z nowym podwalen grodzkim , 10 min:) czyli da sięL)

no tak, w ciągu 10 min można dojechać do centrum, sprawdzone w praktyce:)

serio czerpiesz wiedzę z forów?

lepiej popytaj osobiście klientów robyga, złych opinii nie słyszałam

Usterki Robyga

Znowu masz Kochany deweloper robi super reklamę, proponuję ludziom którzy biorą ta inwestycję pod uwagę niech sobie na Facebooku poczytają fora istniejących osiedli.
popieram tę opinię 74 nie zgadzam się z tą opinią 6

osiedla sypią sie po paru latach od oddania co to będzie za 20 lat

Nie polecam
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

kiedyś mówiono, że bloki z płyty rozpadną się też po 20-30 latach użytkowania, dziś okazuje się, że to są bardzo solidne konstrukcje, które mają często i ponad 40 lat. Myślę, że nie masz racji i te budynki o których mówisz będą dobrze służyć jeszcze przez wiele lat, tak jak te t tzw. wielkiej płyty.i przynajmniej są o niebo ładniejsze:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

??

ciekawe w czyim imieniu piszesz? ja nie mieszkam na osiedlu wybudowanym przez tą firmę, ale moi znajomi pracy i kuzynka mieszka w właśnie w "m3" od robyga i jakoś złego słowa nie słyszałam, były głosy mowiące o jakiś drobnych niedociągnięciach ze strony firmy budowlanej, ale zostały usunięte właściwie od ręki po zgłoszeniu w momencie odbioru mieszkań.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11

ciekawe w czyim imieniu piszesz?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odpowiedz

Ja tez mieszkam u „robyga” i nie narzekam . Jakoś wszystko normanie .

dokładnie tak jest

moi rodzice mieszkają na morenowej , właśnie od tego dewelopera, jakoś powodów do narzekania nia mają, kupili dwuletnie mieszkanie, przerobili mieszkanie na swój styl, budowlańcy nie znaleźli jakiś fuszerek, jest oki,

ja mieszkam na lawdnych wzgórzach

osiedle wybudowane właśnie przez tego dewelopera, zero zastrzeżeń

Nowa Świętokrzyska

"Wkrótce, w ramach inwestycji w infrastrukturę drogową, Miasto Gdańsk planuje budowę ulicy Nowej Świętokrzyskiej, która łączyć się będzie z aleją Havla i Nową Bulońską."
Dobry żart z tą Nową Świętokrzyską. Jak myślicie? Kiedy powstanie (jeśli w ogóle)?
popieram tę opinię 99 nie zgadzam się z tą opinią 1

Za 7-8 lat powstanie

Max za 10 lat
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wkrótce od 15 lat słyszymy. Las tylko wytną, żeby postawić kolejne blokowiska. A aut już za dużo. Moment do pracy. Chyba w pobliskiej Biedronce. Nawet w sobotę do obwodnicy ciężko się dostać. O Havla I Małomiejskiej szkoda gadać.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wkrótce...

Oj tam, w skali historii istnienia Ziemi, to będzie wkrótce. Warto jednak zestawić obietnice dewelopera z planami finansowymi miasta. Na razie Nowa Świętokrzyska przesunięta na bliżej nieokreśloną przyszłość.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkaniec

Spaliny i hałas od ciągle zakorkowanej Havla i Świętokrzyskiej GRATIS !!!
Ale "łączy w sobie bliskość natury, terenów zielonych z doskonałą lokalizacją"
Ach marketing.......... a kredyt na 35 lat
popieram tę opinię 75 nie zgadzam się z tą opinią 1

zawsze mozesz przedac po 3-5 latach

kredyt nie jest uwiazaniem do konca zycia :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ciekawe ile Robyg zaplanował opóźnień dla tej inwestycji
popieram tę opinię 52 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie było potrzeby planować tak błahych szczegółów projektu, jak opóźnienia. One są gwarantowane.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Od razu czarnowidztwo, przecież wszyscy dewelloperzy mieli ostatnio problem z ludźmi do pracy. Teraz ponoć jest już ok
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie kojarzę, by któryś jeszcze miał 10 miesięcy opóźnienia

Halo

Nie przesadzaj. Mój mąż pracuje na budowach i wiem doskonale jak mało jest porządnych ludzi do pracy. Stad te wszystkie opóźnienia u wszystkich deweloperów
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ciekawe czy przebije w opóźnieniach SM Ujeścisko? Raczej nie... Ich nie jest wstanie nikt przebić. Inwestycja Płocka Park- 2 lata opóźnienia, Przy Oczkach - 1,5 roku (i będzie więcej) August - około 1,5 roku. Do tego źle wykonane projekty, duże zmany konstrukcyjne w trakcie budowy (cały dach zupełnie inna konstrukcja, przez co zmieniły się mieszkania) itd. To jest dopiero deweloper....
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety, potwierdzam. Będę KIEDYŚ (ale kiedy, jeśli za pół roku to jest wersja optymistyczna) wlasnie jednego z tych 'ujmujacych' przedsięwzięć. SM Ujescisko - dramat

I do tego zarząd który sam się wybrał niezgodnie z prawem z plecami budynia

morena

Super Morena
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9

A co z...

A co z bardzo dobrym warsztatem, który tam się mieści? Dlaczego taki mierny Robyg ma być faworyzowany i wolno mu wejść wszędzie gdzie już ktoś "robi biznes"? Dlaczego miasto ma sponsorować rozbudowę ulic do takich nowych osiedli, to deweloper powinien być zobligowany do zbudowania nowych dróg w okolicy (spokojnie, stać ich).
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 6

Odp

Przecież jest zobligowany i to robi wystarczy się zainteresować co zrobili przy swoich osiedlach ale łatwo pisać głupoty w internecie nienpodpisujac się z imienia i nazwiska. Poczytaj prEpisy! Każdy deweloper musi robić takie rzeczy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Może sam sie podpisz z imienia i nazwiska? O ochronie danych osobywych troll słyszał? I jak widać troll przekazu nie zrozumiał. Deweloper powinien mieć zasr%%%y obowiązek rozbudowy ulic w około osiedli na lata w przód (vide nowa Warszawska, Jabłoniowa, Bulońska), a nie klepnąć nitkę z płyt betonowych i załatwione, a te tysiące nowych mieszkańców niech se z podatków budują. Mówię temu nie. Chcecie zabudowywać wszystko w koło osiedlami to tak samo budujecie wszelkie drogi, łącznie z rozbudową tych "przelotowych", a nie tylko niteczka od najbliższej jezdni.

A warsztat się widać sprzedał. Dla kazdegonliczy się kasa

Moment

Skończmy jedno a zacznijmy następne. Powiedzenie - trzymać dwie sroki za ogon.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ile opóźnienia jest już na budowie tej inwestycji?
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 3

Na prwno mniej niż spółdzielnia mieszkaniowa która buduje w okolicy
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

A tego nie wiesz.

Robyg zawsze chce być najlepszy ;) (może pobiją rekord spółdzielni)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

już zaczyna się to nasze piekiełko

sprzedaż ruszyła, kaska przelewa się na konta, komu zależy na specjalnym opóźnieniu? raczej nikomu, mogą pojawić się jakieś obiektywne przyczyny takie jak brak rąk do pracy ale to i tak nadal wizja jak z kosmosu, Głowy do góry, będzie oki!!

już przestań

ja nie mogę znaleźć kafelkarza który w ciągu dwóch tygodni znajdzie czas, mi położyć 10 m2 glazury, na rynku nie ma ludzi chetnych do roboty . z tego tytułu jakaś mala obsuwa może sie zdarzyć, ale nie dramatyzujmy!

Szukam ekipy remontowej od kilku tygodni i mam problem. Jak już jedną znalazłem to dzień przed przyjściem zadzwonili, że mają bardziej płatną robotę i przełożyli na za 3tygodnie. To im podziękowałem.A teraz żałuję, bo do tej pory nikogo nie znalazłem. I co to oznacza? Że jest jakiś boom mieszkaniowy i brak rąk do pracy. Więc nie marudź z opóźnieniami na jakiejś początkującej budowie

chyba się przekwalifikuję

po co było się uczyć i mieć aspiracje, kiedy gość za położenie kilkunastu metrów chodnika z kamienia żąda ponad 4 koła? I jest w stanie ewentualnie zacząć w lipcu. To cud że na tych budowach ktokolwiek pracuje, nie wiem jak oni to robią

przestań pleść głupoty, widziałeś kiedyś umowę deweloperską ? rzuć na nią okiem, i wtedy napisz coś mądrego

A kto pozwolił wejść w las

Z inwestycją i wyciąć tyle drzew?
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 1

Las

A masz pewność ze osiedle wchodzi w las? Ten las już został częściowo wycięty na budowę przedszkola czy tam szkoly montesori i innych domków jesnorodsinnych
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Niestety za to odpowiada od samego początku p.Adamowicz.

Chrońmy tereny zielone...i takie tam dyrdymały....
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rzetelność!

A gdzie rzetelność??? artykuł sponsorowany i leci - "Wkrótce, w ramach inwestycji w infrastrukturę drogową, Miasto Gdańsk planuje budowę ulicy Nowej Świętokrzyskiej, która łączyć się będzie z aleją Havla i Nową Bulońską" - nie raz nie dwa w trójmiasto.pl trąbili, że nie ma szans na "Nową Świętokrzyską" a pomimo to pozwalają na artykuły sponsorowane w których Robyg leje wodę, no nic ważna kasa!
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 0

Droga

Chyba naprawdę się przejadę na tą Piekarniczą aby dowiedzieć się, kiedy będzie Nowa Świętokrzyska! :)
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie ma to jak fantazja bajkopisarza.

We wskazanym miejscu inwestycji mieszkańcy mają zagwarantowane takie przyjazne efekty jak ciągły 24 godzinny hałas od ruchu samochodowego oraz tramwajowego dzięki przelotowej arterii, który rewelacyjnie wzrośnie dzięki budowie ulicy Nowej Świętokrzyskiej, zestaw wspaniałych zapachów spalin, gwarantowane też mają potencjalni mieszkońcy bardzo długie czasy dojazdu gdziekolwiek, umożliwiające upojne oraz pełne wrażeń oglądanie okolic z okien samochodu.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nowa Świętokrzyska

Jaka Nowa Świętokrzyska? Dałeś się ponieść temu tekstowi? Nowa Świętokrzyska powstanie jak te osiedla się wyludnią.

Tylko nie robyg !!!

Jeszcze trochę i mieszkańcy osiedla nazywanego "perełką dewelopera" zaczną mówić oficjalnie, jak zostali nabici w butelkę....
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zostałes nabity w butelkę ze tak mówisz czy co? Naprawdę wkurzają mnie już ludzie, którzy jedynie potrafią narzekać. Robyg buduje dość fajne mieszkania i to jeszcze za konkurencyjną cenę, trzeba to przyznać. A maruderzy zawsze się znajdą
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pracownik dewelopera

Tez wam każą takie kity wciskać na forach , zeby mieszkania 50m2 sprzedawać po 400tys zł , a warte moze 250tys hahaha koniec banki chłopcy , mieszkania juz nie idą o to jest fakt :)

ciekawe co mówisz

tak naprawdę popyt jest wielki,a za nią nie nadąża podaż. ludzi do roboty nie ma, ceny materiałów budowlanych rosną, chętnych na mieszkania dużo - takie są realia.. Osiedle moment pewnie będzie wyglądać przezwoicie, a że Gdańsk to nie Kolbudy to takie ceny nikogo już nie szokują

i tak mam wrażenie

że ich ceny nie wyrwały sie jak z kosmosu:)

Tak, zostałem nabity w butelkę

Ja i kilkaset osób .

to jestem w gronie kilku tysięcy zadowolonych klientów firmy Robyg. Na czas schludnie, sprawnie i bez usterek. Boli prawda?

jakoś nie słyszałem

żeby przeciw tej firmie był pozew zbiorowy, po co siać fake news?

masz rację

i zgodnie z Twoimi przewidywaniami w tym miejscu powstanie fajne osiedle.

Proponuję nie używać określeń typu mieszkańcy. Tylko konkretnie kto? Pan? Pani? Nie sądzę. Bo żeby kupić trzeba mieć za co

wbrew temu co mówisz/piszesz

ja powiem/napisze tylko jedno: Tylko Robyg. Nikt mnie nie nabił w butlekę.

osiedla robyga to chyba tylko znasz z opowieści

znam wielu zadowolonych klientów tej firmy, przecież to jest najpoważniejszy gracz na trójmiejskim rynku.

zaliczam się do tej zadowlonej grupy

i ślę pozdrowienia z Zajezdni Wrzeszcz- bardzo fajnym miejscu do mieszkania

wiadomo dlaczego się tu fajnie mieszka- przecież to osiedle budował robyg

właśnie tylko robyg!

reszta nie dostarsa im do pięt. To wiarygodna firma, z wielkimi kapitałem prosto od goldman sachs. Tacy nie zostawiają ludzi z przysłowiową dziurą w ziemi i bez kasy na koncie.

drogi

szkoda, że dróg dojazdowych nie wybudowali od razu - aż się boję co się będzie działo jak wszystko tam zostanie oddane do użytku - chyba tylko helikopterem:(
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moment do pracy,szkoły,zakupy

Już dawno nic mnie tak nie rozbawiło :)
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po komentarzach widać, że klienci dobrze poznali się już z Robgiem...

... i jego relacją jakości i obietnic, do cen
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hm...

aSpółdzielnia to Ujeścisko ?
współczuję
niedokończone inwestycje,
budowy zaczynające się bez pozwoleń itp.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pozwolenia będą plecy budynia są dlatego nielegalny zarząd robi co chce i zadłuża spółdzielnie podnosi czynsz

Moment - szybka budowa,szybki wałek,szybki interes,szybko wymyślona nazwa. Ale siara.

Godzina i jesteś.
buuuhhaahaaaaaaaaaaaaa, kogoś fantazja ułańska poniosła.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ha ha ha! Wszędzie sa teraz korki. a w Gdyni na Hutniczej jakie są, człowieku! Trzeba przesiąść sie na transport miejski albo na rower i będzie git.

jak bym tam nie mieszkał to może i bym to łyknął.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem Gdąńszczaninem ale muszę Wam powiedzieć że wstyd mi za to miasto, jedna wielka błazenada,dziecinada,wał i cyrk o smrodzie,wilgoci i fetorze nie wspomnę POczynając od wysypiska PO Motławę. A o bandyckich przekrętach władzy tego urzędu to już aż się pisać nie chce, Otwórzcie oczy drodzy mieszkańcy bo zamienicie to miasto w bagno. Nie macie co się śmiać z innych bo ciężko o gorszą POzycję w tym bałaganie. Wciskają wam jak dzieciom,nazwa komiczna.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 10

idą jak burza

w sumie niedawno zaczęli budowac, a tu już nagle nie wiadomo skąd juz 10 plac budowy....jest podaz mieszkań bo jest i popyt. tak 3mać!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Mafia deweloperska

Zastanawiałem się , gdzie jest miejsce przy Łódzkiej, na taką inwestycję "Na skraju lasu", piszą. Napiszcie prawdę -w WYCIĘTYM LESIE.

To jest cel i efekt skadalicznej decyzji radnych Platformy sprzed paru lat, którzy zgodzili się na wycięcie lasu na Ujeścisku pod budowę domów, oprotestowanej przez okolicznych mieszkańców. Wszystko zabetonują, zabudują, wszysko wytną. Trójmiejska mafia deweloperska. I na takich drani ludzie głosują.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ale to osiedle nie będzie w lesie.

Będzie w miejscu tego warsztatu co jest na rogu Łódzkiej i Świętokrzyskiej, czyli na skraju lasu. A lasu szkoda, to fakt. Tyle, że właścicielem większości działek w lesie jest... MTM. Firma Budowlano-Drogowa.

Kozacza Góra

A tam niedaleko nie ma tej inwestycji Kozaczej Góry?

Niedaleko jest

Ale to są dwie różne rzeczy. Robyg będzie budował na miejscu tego warsztatu co jest na rogu.

Postanowienie

A Adamowicz już tam kupił z ulgą.Jak tak to ja też chcę
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

"Osiedle Moment zostanie wykonane w wysokim standardzie Robyga"

Ciekawy oksymoron.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

Znajomi mają mieszkanie na Zajezdni Wrzeszcz i te wysokie mieszkania, ponadstandardowe rzeczywiście są super i w ich standardzie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

oksymoron to zestawienie wyrazów o przeciwnych znaczeniach. ja tu takich nie widzę...

Haha blisko do sklepu do biedronki 2 km do netto i Lidla 2 km Piotra i Pawła czy market crafoourek kilometr.. na osiedlu .. jak chce ktoś przepłacać proszę bardzo ...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Sprawdź mapę (a raczej ją podreguluj)

Do Netto (Świętokrzyska) 400m, do Piotra i Pawła 300m (przy pętli tramwajowej). Osiedle będzie dokładnie na rogu Świętokrzyskiej i Łódzkiej, gdzie był warsztat. Naprzeciw dawnego Intermarche, co teraz jest przedszkolem.
Chyba, że mówisz o tym Netto i Lidlu koło Wilanowskiej, to tak - tam będzie z 1,5km. Ale po co, skoro są bliżej sklepy.

10 MIN DO CENTRUM I NOWA SWIETORZYSKA

Czy świadome wprowadzenie w błąd to aby nie przestępstwo?

1. Nowa Świętokrzyska - Co oznacza sformułowanie "wkrótce...planuje zbudować" czyli wkrótce (za 10 lat) miasto zaplanuje (np. na 2040 rok) budowę??? :D - tymczasem brzmi to tak - inwestycja ta jest od lat odsuwana na sam koniec kolejki finansowania i dlugieee lata miną zanim ta inwestycja będzie realizowana - to są fakty. Opieranie reklamy mieszkań na tej inwestycji to wprowadzanie w błąd.

2. 10 min do centrum - można taki czas uzyskać ale jedynie po godzinie 19 w dni powszednie oraz niektóre niedziele. Kiedyś regularnie korzystałem z HAvla obecnie nie ma to sensu tam zawsze sa korki. W godzinach szczytu dojazd do centrum to 20 min. Tramwaj jedzie jeszcze dłużej pomijając czasu dojścia i oczekiwania.

Przed zakupem polecam sprawdzić na własną rękę te informacje,
Pzdr.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może to osiedle dla rowerzystów będzie? :D

"prestiżowe miejsce do zamieszkania... " :)))))
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie napisano czy osiedle będzie ogrodzone i monitorowane. To w zasadzie powinno być w standardzie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

No chyba słaby z Ciebie milioner... Odchodzi się od grodzenia osiedli na rzecz zintegrowanej architektury . Grodzone osiedla generuja wiele problemów i tworzą nowe zjawiska socjologiczne. Radzę poczytać zanim zaczniesz twierdzić że standard to grodzenie. Wystarczy dobry monitoring

Może najpierw zorientuj się jakie są przepisy a dopiero potem pisz cioś na forach. Ja z zawodu nie jestem milionerem a wiem że sprawa grodzonych osiedli nie jest taka prosta. Projekt osiedla ładny i nie ma co sie czepiać

Robyg jako deweloper to dramat !!!

Prestiżowe osiedle tego dewelopera, które miało być ich chlubą a usterka i niedoróbki aż przerażają. Dramat.

Ceny od 6000zł/m2 wydają się wysokie ale...

...skoro na Morenie wykończone mieszkania kosztują 8000-9000zł/m2 a we Wrzeszczu ciężko coś znaleźć poniżej 10 000zł/m2 (nowe budownictwo) to okazuje się że cena dobrze skalkulowana.
Nie spodziewajcie się (niestety, stety) obniżek.

Niestety ceny ida w górę, bo brak ludzi do pracy (a ponoć tylu jest bezrobotnych). A tak wogóle to jednej rzeczy nie rozumiem - jeśli Robyg tyle buduje to chyba jest popyt na te mieszkania, więc nie moze być tak źle

Jest ok

Zapowiada się naprawdę na ładne osiedle. Z tego co słyszałam zainwestowali już dużo kasy w Ujeścisko.

dzwoniłam

żeby zarezerwować. I już nie ma sporo mieszkań. W dzisiejszych czasach polowanie na dobre mieszkanie to jak zakupy w PRL

ale się probiło

takie to czasy, że trzeba kupować dosłownie dziurę w ziemi, deweloper cieszy się dobrą opinią więc i praktyki są takie jakie są ....

przyszłościowa dzielnica

jak dla mnie. To dobrze ze Robyg inwestuje w rozwój dzielnicy. I tak powinno być.

Może niech w końcu zaczną podawać ceny mieszkań na stronach. Tylko niektórzy deweloperzy potrafią zrobić porządnie stronę, reszta - w tym Robyg - to mamienie oczu.

Obiektywny

Lokalizacja nie jest taka zła - nie jest tak daleko do Gdańska, ale zdecydowanie podróż nie trwa 10 min
Dojazd tramwajem trwa około 20 minut + dojście do tramwaju minimum 5 minut
Samochodem w godzinach szczytu minimum 20 minut

Nazwa osiedla to nie przypadek - w godzinach szczytu będziemy mieć odpowiedni "moment" czasu stojąc w korkach by zastanowić się czy to była dobra decyzja

A jeżeli chodzi o Robyga to chyba każdy wie jakiej jakości mieszkania oferuje ten deweloper, nie wspomnę o kulawych reklamach typu: mieszkam u siebie gotuję dla znajomych, gram ile chcę..

nazwa mi się podoba, jest niecodzienna i oryginalna tak jak te reklamy, które Ty nazywasz "kulawymi", To że jest przytoczyłeś i wogóle zauważyłeś świadczy o tym, że przyciągają uwagę, a to spełnienie marzeń PR- owócw. Jakość wykończenia to temat rzeka, a nawet przy indywidualnych remontach znalezienie fachowca graniczy dziś z cudem, a znalezienie takiego po którym nie trzeba poprawiać jest obecnie marzeniem ściętej głowy.

A dla mnie to dobra lokalizacja. I naprawdę zapowiada się na miłe osiedle. Ważne jednak będzie jacy ludzie kupią tam mieszkania, byle nie malkontenci

I tak powstaja samowystarczalne nowe dzielnice dużych miast europejskich - wiem bo mieszkałam długo za granicą. Oby takich osiedli jak to wiecej!

Mnie się miejsce podoba. To dobrze że Gdańsk się rozwija

ujescisko to ciekawa lokalizacja

no i same budynki sa estetyczne, ładne i pewnie funkcjonalne:)

na takim osiedlu

to każdy moment będzie dobry żeby zamieszkać:)

to osiedle spodobało mi się "momentalnie:

265 cm wysokości?

to fajnie że tak zaplanowali, ja tam lubię trochę przestrzeni nad głową

ten widok!

Zawsze marzyłam aby wpić kawę i mieć piękny widok z balkonu ktoś orientuje się, ile za m2 na wyższych piętrach na tym osiedlu???

Sasiad

Jest juz grupa na facebooku Osiedle Moment Gdańsk - Ujeścisko Robyg.
do góry