Widok
Moment. Nowe osiedle na Ujeścisku
Opinie do artykułu: Moment. Nowe osiedle na Ujeścisku.
21 maja Robyg uruchamia sprzedaż kolejnej, już dziesiątej inwestycji w Gdańsku. Osiedle powstaje przy ul. Łódzkiej 60. Atrakcyjny projekt i bardzo dobra lokalizacja gwarantują duże zainteresowanie mieszkaniami w tym miejscu. Warto się spieszyć, by właśnie tam zarezerwować wymarzone mieszkanie.
Moment na relaks
Osiedle Moment łączy w sobie bliskość natury, terenów zielonych z doskonałą lokalizacją blisko centrum miasta. To świetnie skomunikowana inwestycja będąca jednocześnie ...
21 maja Robyg uruchamia sprzedaż kolejnej, już dziesiątej inwestycji w Gdańsku. Osiedle powstaje przy ul. Łódzkiej 60. Atrakcyjny projekt i bardzo dobra lokalizacja gwarantują duże zainteresowanie mieszkaniami w tym miejscu. Warto się spieszyć, by właśnie tam zarezerwować wymarzone mieszkanie.
Moment na relaks
Osiedle Moment łączy w sobie bliskość natury, terenów zielonych z doskonałą lokalizacją blisko centrum miasta. To świetnie skomunikowana inwestycja będąca jednocześnie ...
da się
z łódzkiej do centrum miasta na dworzec pkp to tylko 5.5 km, jasne, ze się da dojechać w 15 minut, , w porze szczytu w ciągu tygodnia czyli ok 16-17 i w soboty przed wolnymi niehandlowymi niedzielami, zejdzie dłużej niż ten kwadrans, ale to cecha dużych miasta, takich jak Gdańsk,musimy się do tego przyzwyczaić, nawet w mniejszych miejscowościach tworzą się korki, może trzeba jeżdzić rowerem? 5 km w 15 minut to bułka z masłem:)
kiedyś mówiono, że bloki z płyty rozpadną się też po 20-30 latach użytkowania, dziś okazuje się, że to są bardzo solidne konstrukcje, które mają często i ponad 40 lat. Myślę, że nie masz racji i te budynki o których mówisz będą dobrze służyć jeszcze przez wiele lat, tak jak te t tzw. wielkiej płyty.i przynajmniej są o niebo ładniejsze:)
??
ciekawe w czyim imieniu piszesz? ja nie mieszkam na osiedlu wybudowanym przez tą firmę, ale moi znajomi pracy i kuzynka mieszka w właśnie w "m3" od robyga i jakoś złego słowa nie słyszałam, były głosy mowiące o jakiś drobnych niedociągnięciach ze strony firmy budowlanej, ale zostały usunięte właściwie od ręki po zgłoszeniu w momencie odbioru mieszkań.
Ciekawe czy przebije w opóźnieniach SM Ujeścisko? Raczej nie... Ich nie jest wstanie nikt przebić. Inwestycja Płocka Park- 2 lata opóźnienia, Przy Oczkach - 1,5 roku (i będzie więcej) August - około 1,5 roku. Do tego źle wykonane projekty, duże zmany konstrukcyjne w trakcie budowy (cały dach zupełnie inna konstrukcja, przez co zmieniły się mieszkania) itd. To jest dopiero deweloper....
A co z...
A co z bardzo dobrym warsztatem, który tam się mieści? Dlaczego taki mierny Robyg ma być faworyzowany i wolno mu wejść wszędzie gdzie już ktoś "robi biznes"? Dlaczego miasto ma sponsorować rozbudowę ulic do takich nowych osiedli, to deweloper powinien być zobligowany do zbudowania nowych dróg w okolicy (spokojnie, stać ich).
Może sam sie podpisz z imienia i nazwiska? O ochronie danych osobywych troll słyszał? I jak widać troll przekazu nie zrozumiał. Deweloper powinien mieć zasr%%%y obowiązek rozbudowy ulic w około osiedli na lata w przód (vide nowa Warszawska, Jabłoniowa, Bulońska), a nie klepnąć nitkę z płyt betonowych i załatwione, a te tysiące nowych mieszkańców niech se z podatków budują. Mówię temu nie. Chcecie zabudowywać wszystko w koło osiedlami to tak samo budujecie wszelkie drogi, łącznie z rozbudową tych "przelotowych", a nie tylko niteczka od najbliższej jezdni.
Szukam ekipy remontowej od kilku tygodni i mam problem. Jak już jedną znalazłem to dzień przed przyjściem zadzwonili, że mają bardziej płatną robotę i przełożyli na za 3tygodnie. To im podziękowałem.A teraz żałuję, bo do tej pory nikogo nie znalazłem. I co to oznacza? Że jest jakiś boom mieszkaniowy i brak rąk do pracy. Więc nie marudź z opóźnieniami na jakiejś początkującej budowie
Rzetelność!
A gdzie rzetelność??? artykuł sponsorowany i leci - "Wkrótce, w ramach inwestycji w infrastrukturę drogową, Miasto Gdańsk planuje budowę ulicy Nowej Świętokrzyskiej, która łączyć się będzie z aleją Havla i Nową Bulońską" - nie raz nie dwa w trójmiasto.pl trąbili, że nie ma szans na "Nową Świętokrzyską" a pomimo to pozwalają na artykuły sponsorowane w których Robyg leje wodę, no nic ważna kasa!
Nie ma to jak fantazja bajkopisarza.
We wskazanym miejscu inwestycji mieszkańcy mają zagwarantowane takie przyjazne efekty jak ciągły 24 godzinny hałas od ruchu samochodowego oraz tramwajowego dzięki przelotowej arterii, który rewelacyjnie wzrośnie dzięki budowie ulicy Nowej Świętokrzyskiej, zestaw wspaniałych zapachów spalin, gwarantowane też mają potencjalni mieszkońcy bardzo długie czasy dojazdu gdziekolwiek, umożliwiające upojne oraz pełne wrażeń oglądanie okolic z okien samochodu.
Jestem Gdąńszczaninem ale muszę Wam powiedzieć że wstyd mi za to miasto, jedna wielka błazenada,dziecinada,wał i cyrk o smrodzie,wilgoci i fetorze nie wspomnę POczynając od wysypiska PO Motławę. A o bandyckich przekrętach władzy tego urzędu to już aż się pisać nie chce, Otwórzcie oczy drodzy mieszkańcy bo zamienicie to miasto w bagno. Nie macie co się śmiać z innych bo ciężko o gorszą POzycję w tym bałaganie. Wciskają wam jak dzieciom,nazwa komiczna.
Mafia deweloperska
Zastanawiałem się , gdzie jest miejsce przy Łódzkiej, na taką inwestycję "Na skraju lasu", piszą. Napiszcie prawdę -w WYCIĘTYM LESIE.
To jest cel i efekt skadalicznej decyzji radnych Platformy sprzed paru lat, którzy zgodzili się na wycięcie lasu na Ujeścisku pod budowę domów, oprotestowanej przez okolicznych mieszkańców. Wszystko zabetonują, zabudują, wszysko wytną. Trójmiejska mafia deweloperska. I na takich drani ludzie głosują.
To jest cel i efekt skadalicznej decyzji radnych Platformy sprzed paru lat, którzy zgodzili się na wycięcie lasu na Ujeścisku pod budowę domów, oprotestowanej przez okolicznych mieszkańców. Wszystko zabetonują, zabudują, wszysko wytną. Trójmiejska mafia deweloperska. I na takich drani ludzie głosują.
Sprawdź mapę (a raczej ją podreguluj)
Do Netto (Świętokrzyska) 400m, do Piotra i Pawła 300m (przy pętli tramwajowej). Osiedle będzie dokładnie na rogu Świętokrzyskiej i Łódzkiej, gdzie był warsztat. Naprzeciw dawnego Intermarche, co teraz jest przedszkolem.
Chyba, że mówisz o tym Netto i Lidlu koło Wilanowskiej, to tak - tam będzie z 1,5km. Ale po co, skoro są bliżej sklepy.
Chyba, że mówisz o tym Netto i Lidlu koło Wilanowskiej, to tak - tam będzie z 1,5km. Ale po co, skoro są bliżej sklepy.
10 MIN DO CENTRUM I NOWA SWIETORZYSKA
Czy świadome wprowadzenie w błąd to aby nie przestępstwo?
1. Nowa Świętokrzyska - Co oznacza sformułowanie "wkrótce...planuje zbudować" czyli wkrótce (za 10 lat) miasto zaplanuje (np. na 2040 rok) budowę??? :D - tymczasem brzmi to tak - inwestycja ta jest od lat odsuwana na sam koniec kolejki finansowania i dlugieee lata miną zanim ta inwestycja będzie realizowana - to są fakty. Opieranie reklamy mieszkań na tej inwestycji to wprowadzanie w błąd.
2. 10 min do centrum - można taki czas uzyskać ale jedynie po godzinie 19 w dni powszednie oraz niektóre niedziele. Kiedyś regularnie korzystałem z HAvla obecnie nie ma to sensu tam zawsze sa korki. W godzinach szczytu dojazd do centrum to 20 min. Tramwaj jedzie jeszcze dłużej pomijając czasu dojścia i oczekiwania.
Przed zakupem polecam sprawdzić na własną rękę te informacje,
Pzdr.
1. Nowa Świętokrzyska - Co oznacza sformułowanie "wkrótce...planuje zbudować" czyli wkrótce (za 10 lat) miasto zaplanuje (np. na 2040 rok) budowę??? :D - tymczasem brzmi to tak - inwestycja ta jest od lat odsuwana na sam koniec kolejki finansowania i dlugieee lata miną zanim ta inwestycja będzie realizowana - to są fakty. Opieranie reklamy mieszkań na tej inwestycji to wprowadzanie w błąd.
2. 10 min do centrum - można taki czas uzyskać ale jedynie po godzinie 19 w dni powszednie oraz niektóre niedziele. Kiedyś regularnie korzystałem z HAvla obecnie nie ma to sensu tam zawsze sa korki. W godzinach szczytu dojazd do centrum to 20 min. Tramwaj jedzie jeszcze dłużej pomijając czasu dojścia i oczekiwania.
Przed zakupem polecam sprawdzić na własną rękę te informacje,
Pzdr.
Obiektywny
Lokalizacja nie jest taka zła - nie jest tak daleko do Gdańska, ale zdecydowanie podróż nie trwa 10 min
Dojazd tramwajem trwa około 20 minut + dojście do tramwaju minimum 5 minut
Samochodem w godzinach szczytu minimum 20 minut
Nazwa osiedla to nie przypadek - w godzinach szczytu będziemy mieć odpowiedni "moment" czasu stojąc w korkach by zastanowić się czy to była dobra decyzja
A jeżeli chodzi o Robyga to chyba każdy wie jakiej jakości mieszkania oferuje ten deweloper, nie wspomnę o kulawych reklamach typu: mieszkam u siebie gotuję dla znajomych, gram ile chcę..
Dojazd tramwajem trwa około 20 minut + dojście do tramwaju minimum 5 minut
Samochodem w godzinach szczytu minimum 20 minut
Nazwa osiedla to nie przypadek - w godzinach szczytu będziemy mieć odpowiedni "moment" czasu stojąc w korkach by zastanowić się czy to była dobra decyzja
A jeżeli chodzi o Robyga to chyba każdy wie jakiej jakości mieszkania oferuje ten deweloper, nie wspomnę o kulawych reklamach typu: mieszkam u siebie gotuję dla znajomych, gram ile chcę..
nazwa mi się podoba, jest niecodzienna i oryginalna tak jak te reklamy, które Ty nazywasz "kulawymi", To że jest przytoczyłeś i wogóle zauważyłeś świadczy o tym, że przyciągają uwagę, a to spełnienie marzeń PR- owócw. Jakość wykończenia to temat rzeka, a nawet przy indywidualnych remontach znalezienie fachowca graniczy dziś z cudem, a znalezienie takiego po którym nie trzeba poprawiać jest obecnie marzeniem ściętej głowy.