Widok

Monopolowy przy Storczykowej 4 6

Jako lokator ww budynku jestem zaniepokojony i oburzony tym Co dzieje sie w klatce nr 4 czy ktos zamierza tu otworzyc monopoloWy??? HalO czy ktos wyrazal na to zgode? to jest budynek mieszkalny a nie miejsce spotkan dla zuli i podchmielonych durni.. pelno rodzin z dziecmi .. a tu takie rzeczy ludzie nie dajmy zrobic z siebie idotow bo nikt nie wyrazal na to zgody
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 11
Z tego co mi wiadomo to sklep na różanym stoku jest też w budynku mieszkalnym nie handlowym i jakoś nikt o to nie walczy;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Przykre .. ten sklep ma byc pomiedzy mieszkaniami z lokatorami a nie pod, to zmienia postac rzeczy. ogrodki przed mieszkaniami nie sa ogrodzone z tego co widze wiecznie ktos lazi ludziom pod oknami wchodza na tarasy i bez sklepu co bedzie jak go juz otworza? Zabka otwarta jest do 23 cisza nocna trwa od 22, nie da sie tego pogodzic z budynkiem mieszkalnym.. druga kwestia jest to zaaranzowane bez zgody mieszkancow, ci ludzie maja duzo do powiedzeniA ktos kto otwiera to, jest bezlitosnym egoista.. niech kazdy kto jest za otwarciem pomysli jakby sie czul gdy wraca zmeczony.z pracy uspi dzieci a za sciana w najlepsze chodza lodowki klimatyzacje sa glosne rozmow. Itd do tego sprzety chodza 24/7 jak tu normalnie funkcjonowac? Troche empatii tu zaistnialo przestepstwo ( brak zgody lokatorow itp) sprawa jest powazna. Ludzie jak macie gadac glupoty typu to jest sklep kazdemu bedzie blisko, wygodnie a ceny mieszkan wzrosna

Niech lepiej wcale sie nie wypowiada...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Popieram zdecydowanie ale trzeba by było coś w tym kierunku zdziałać, żeby za chwile nie okazało się za późno. Poza tym jak juz ktos wspomniał nagłośnienie sprawy chociażby lokalnie (serwis trójmiasto.pl) mogłoby sprawic że któryś urzędników troszkę by się spocił i zdecydowanie by przyspieszyło rozwiązanie problemu.
Jesli to ma być żabka jak tu ktoś wspomniał to już w ogóle ktoś przy..bał mieszkańcom po całości, ten cichy spokojny budynek zamieni się w całoroczną choinkę z neonami, reklamami, agresywnymi nie pasującymi do budynku mieszkalnego kolorami. Jak śmiechy, głośne rozmowy będą nam zakłócały po 22 ciszę i ogólnie mir domowy -jest na to sposób.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
A czy ktoś sprawdził czy w budynku można prowadzić usługi. ? Jeżeli można , to czy wspólnota się zgodziła na alkohol? Wolny rynek wolnym rynkiem ale są zasady i przepisy które warto znać; )
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
No właśnie trzeba zwołać zebranie wspólnoty
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Decyzja o otwarciu sklepu z alkoholem przekracza uprawnienia zwykle zarządu, trzeba zrobić zebranie bo procedury zostały złamane.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
w tym bloku na parterze są mieszkania, a nie pasaż handlowy.
Ktoś właśnie mocno przekroczył uprawnienia.
Lepiej zwołać zebranie i zrobić porządek zanim będzie za późno
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
Będzie to żabka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No to po prostu żulernia pierwszej kategorii! Policja będzie tam wystawać od rana do wieczora i zgarniać naprutych gości.
AS odpowiedz mi na jedno pytanie. Na jakiej dzielnicy mieszkałe(a)ś wcześniej ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sprawa jest prosta, ktoś kto otwiera sklep z alkoholem, który jest czynny po 22.00 a zwłaszcza w budynku mieszkalnym, co jest zwykłą ignorancją w stosunku do mieszkańców i właścicieli musi się liczyć z częstym i gęstym tłumaczeniem się policji. Nikt normalny o tej porze nie robi zakupów. Owszem przywleką się uzależnione od alkoholu zombie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Niektorzy pracują do 22 wiec ja osobiscie chetnie zajade po pracy i kupie cos na ząb:-)

A nie..

Wpadne o 22:30 kupic kilka flach. Przyjade razem z kumplem z pracy i pod waszymi oknami Noc w noc bede urządzał takie imprezy jakich ta dzielnica nie widziała.

Juz nawet przygotowałem plyte ze składanka najwiekszych przebojów disco polo!:-)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
Do Muka... mam najnowszą składankę Boysów, posłuchamy we dwoje bo ja to pracę zaczynam ok 22
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ale na różnym stoku w bloku jest sklepik z alkoholem i ma jasminowym stoku w Lewiatanie alkohol sprzedają i jak długo tu mieszkam to żadnych burd nie było z tego powodu. . dlaczego mają być z powodu żabki? Pewnie temat konkurencja rozkrecila......;)
...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
:)) Uśmiałam się! Też się cieszę, że będzie blisko Żabka.
Sąsiedzi, nie panikujcie. Karczemki to porządne osiedle, tzw. żulowni nie ma, a z centrum czy Oruni nikt nie przyjedzie po piwo na Storczykową w nocy.... Nie szalejcie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kiedy wreszcie otwarcie Żabki?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja tez sie pytam :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Już by mogli otworzyc w koncu
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Co sie dzieje z zabka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2