Widok
Morenova
Morenova powstała w dobrze skomunikowanej z centrum miasta lokalizacji. Tuż naprzeciwko osiedla znajduje się przystanek tramwajowy, a także duże centrum handlowe, które zapewnia dostęp do szerokiej oferty handlowej i usługowej.
Ze względu na ukształtowanie terenu budynki zostały kaskadowo rozlokowane na skarpie, dzięki czemu z części mieszkań widoczna jest panorama Gdańska, a nawet zatoka. Mieszkańcy mają do dyspozycji prywatny klub fitness z nowoczesnym sprzętem sportowym oraz teren ...
więcej o inwestycji
więcej o inwestycji
Kolejny moloch?? Byle w górę się piąć. Bez względu na wszystko i nie licząc się z niczym. Jeśli tego się nie zbojkotuje, to powstanie kolejny wysokościowiec, zbudowany po kosztach. Oszczędność na materiałach, np bo jeśli na zwykłe a solidne barierki ich nie stać czy płyty, w miarę bezpieczne, to co mówić o reszcie wykonania??! Zastanówcie się. Jeśli nie liczą się z życiem i bezpieczeństwem swoich pracowników to z klientami też tak naprawdę nie będą.
Nie kupujcie mieszkan od rybyga
Jedna sprawa mnie dziwi. Skoro robyg buduje takie buble, to po co ktos to kupuje.
Gdyby nikt nie kupowal ich mieszkan, to albo by upadli, albo musieli by poprawic jakosc. A tak ludzie kupuja wybudowane po kosztach mieszkaniach i nazekaja.
Ale widze ze wszyscy deweloperzy w 3miescie stosuja ta sama polityke, gdyz o wsztstkich deweloperach sa prawie same negatywne opinie. Najgorsze grunty, najtansze materialy, chociaz sa tez drogie osiedla z dobrych materialow, ale diabel zawsze tkwi w szczegolach.
Gdyby nikt nie kupowal ich mieszkan, to albo by upadli, albo musieli by poprawic jakosc. A tak ludzie kupuja wybudowane po kosztach mieszkaniach i nazekaja.
Ale widze ze wszyscy deweloperzy w 3miescie stosuja ta sama polityke, gdyz o wsztstkich deweloperach sa prawie same negatywne opinie. Najgorsze grunty, najtansze materialy, chociaz sa tez drogie osiedla z dobrych materialow, ale diabel zawsze tkwi w szczegolach.
Cóż..
Człowiek kupuje mieszkanie za oszczędności zycia i marzy mu się że dostanie wersal a dostaje zwykłe M no i rozczarowanie. Choćby to M było całkiem ładne, w dobrej lokalizacji i niedrogie, może nawet z ogródkiem to i tak za mało bo wszak za naszą krwawicę powinien być wersal. Myślę, ze stąd się bierze ta frustracja i narzekanie. Skoro tyle płacę w swoim mniemaniu to powinienem dostać coś ponad przeciętną bo normalne już nie jest ok. Szkoda.
to prawda mieszkamy w duzym miescie które pięknie sie rozrasta. Powinny być w nim wieżowce. I tak nigdy nie dogonimy wielkich metropolii ale choć namiastkę może uda nam się stworzyć. A niezadowlonym polecam wieś za obwodnicą. Tam nie ma wysokiej zabudowy. A Robyg jeden z większych i bezpieczniejszych developerów z cenami dla normalnych ludzi
Był ktoś z was w naprawdę dużym mieście gdzieś w świecie? Wszędzie są wysokie budynki! W znaczącym mieście nie można inaczej, ziemia droga, nie produkuje jej się, zatem w sposób najbardziej ekologiczny wykorzystuje się ją: - budując w górę (nie zaś wszerz), mieszkając blisko miejsca pracy (nie zużywamy tony paliwa na dotarcie do pracy, a później do domu) itd. To osiedle, Morenova, wygląda dobrze, i moim zdaniem, dla większości, może być optymalnym rozwiązaniem do życia. Więc może tak nie hejtujmy, a zastanówmy się nad pozytywami. To taka moja rada - miastowca.
Taka sytuacja: we wtorek po południu otrzymaliśmy mailowo ofertę na mieszkanie na Morenovej, środa była wolna (15.08), w czwartek rano wysłaliśmy maila z prośbą o podanie cen piwnic, kiedy możemy się umówić na spotkanie etc. Dostaliśmy nową wycenę tego samego mieszkania o ok. 50 000 zł większą. Po wyjaśnieniach okazało się, że to podwyżka cen podyktowana przez zarząd i nie da się przywrócić poprzedniej ceny. To są jakieś kpiny. Skonsultowaliśmy się z innym przedstawicielem firmy i co usłyszeliśmy: że mieszkanie zostało już sprzedane i i tak go nie było.
Problem chyba jest taki sam u większości deweloperów. Nie to że ich tłumaczę ale problem jest chyba w tej budowlance spory. Wszystko poszło do góery i nie ma ludzi do pracy. Ja miałam własnie ekipę do remontu mieszkania zamówioną i co? I od dwóch tygodni do dziadów nie mogę się dodzwonić. Sądze że jak sie dodzwonię to strzelą mi cenę x 2.
https://rocklee93.wixsite.com/website zapraszam