Widok

Most wantowy - można przejeżdżać rowerem?

Motoryzacja Stogi Rowery Temat dostępny też na forum:
Czy przez most Jana Pawła można przejeżdżać rowerem? Zakaz ruchu pieszych jest na pewno, ale czy rowerów? Ktoś wie na pewno?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
większy wstyd mam siadając na kierownicą, tam 99% kierowców za nic ma przepisy, co tam ograniczenie do 30 czy do 50
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
"to są żule drogowe, bandyci drogowi, motomatoły.... nic romantycznego w nich nie ma"

Czym się od nich różnicie, skoro dopuszczacie łamanie ewidentnego zakazu ruchu rowerem, ba tam jest nawet zakaz ruchu pieszego, jednak większości z was to nie przeszkadza?

Ps. Jeżdżę rowerem kilkanaście tysięcy kilometrów rocznie, jednak coraz bardziej mi wstyd, że jestem wrzucany do jednego wora z takimi jak wy.
Co tam czerwone światło, co tam zakaz ruchu, pierwszeństwo mam wszędzie bez względu na obowiązujące przepisy, przecież jestem ROWERZYSTĄ!!
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3
na pewno szybsze niz na około, a z tymi spodniami to trzeba by się mocno postarać chyba..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ani to wygodne, ani szybkie, ani przyjemne, ani legalne, mandat można załapać, spodnie rozerwać...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
słowo pirat ma nimb romantyzmu, wolności, przygody

nie zgadzam się na jego używanie!
to są żule drogowe, bandyci drogowi, motomatoły.... nic romantycznego w nich nie ma
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5
chodzi ci o ewentualne próby zabójstwa przez piratów drogowych?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nawet jak nie mozna jezdnią, to tam sie da przejsc z rowerem obok jezdni (nie wiem jak z dojsciem od Elbląskiej), tylko trzeba chwilami trochę ekwilibrystyki bo jest wąski miejscami, ale generalnie sie da bo doszedlem z rowerem jakoś do połowy od strony Przeróbki prawą stroną, bo chciałem zdjęcia porobić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niestety, pomimo remontu mostu Siennickiego, zakaz obowiązuje (stoi znak). :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
teraz jak sie rozpoczął remont torowiska i przez most wantowy jest objazd, to myslę ze mozna jechać
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
ryzykuj, naturalna selekcja
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
Nie wiem jak jest realnie ale ze zdjęć google z maja 2013 nie ma żadnych zakazów i na moście obowiązuje 70km/h czyli nawet mniej niż gdzieś poza miastem gdzie ruch rowerów jest normalnie dopuszczony więc wątpię, że jest tam obecnie jakiś zakaz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Najbliższy przejazd jest Mostem Siennickim a potem ul. Głęboką. Zakaz jest uzasadniony ze względów bezpieczeństwa samych rowerzystów. Dość szybko jeżdżą tam tiry. jest to droga traktowana przez kierowców jak ekspresowa. To tak jakbyś jechał rowerem obwodnicą.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
jest zakaz, więc jeżdżę se środkiem prawego pasa i olewam trębaczy
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry