Widok

Motocykl gaśnie

Cześć, mam problem a mianowicie motocykl odpala ale po dodaniu gazu sam gaśnie. Wymieniłem pompe paliwa i dalej ten sam problem. Macie może jakieś podpowiedzi ? Moto to yamaha R6 rj 15 2009 rok.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sprawdź kompresję . Brzmi dziwnie ale miałem taki sam przypadek w Suzuki gsr okazało się że kompresja wynosi mierząc od prawej 2 bary , 2.5 bara , i ostatnie dwa cylindry po 6 bar .na foto przyczyna. Pozostałe zawory wypalone dla tego kompresja na nich już wynosiła po 6 bar. Oczywiście przypadek mojego klienta to najgorsze co może być . Też na początku czepiałem się luzów zaworowych oraz TPS i etv a pomiar kompresji to najprostsza rzecz którą można zrobić na samym początku aby uniknąć zbędnych prac . Próba olejowa nic nie wniosła więc od razu wiedziałem że coś z zaworami jest nie halo . Można też zastanowić się nad nowym akumulatorem https://readytoride.com.pl/Akumulator-GS-GTZ8V-YTZ8V-aktywowany-yamaha-7070103-p2491 Jak tutaj.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Motoryzacja

Mechanik dorywczo (12 odpowiedzi)

Witam, zna ktoś może jakiegoś mechanika ewentualnie jakiś starszy Pan na emeryturze, który zna...

Uczciwy skup aut/komis - gdzie? (16 odpowiedzi)

Witam, chce sprzedać auto ale nie chcę na nim za wiele stracić.. Polecicie kogoś zaufanego kto...

Samochód na wynajem długoterminowy - gdzie szukać? (8 odpowiedzi)

Jak w temacie. Chciałbym wziąć auto na wynajem długoterminowy, szukam różnych ofert. Najlepiej...

do góry