Widok
Faktoza, dziwne to... może ma 7,5? I na dodatek zabezpiecza przed pyłem! Niesamowite, pewno od środka pył odpycha ;) Zakres temperatur pracy widelca nie jest jakoś przepastny. No chyba że ktoś z kręgów polarnych na Saharę pojedzie =) Większa różnica w pracy jest między np 5 i 10 W, a nawet 7,5 i to mocno wyczuwalna. Miałem kiedyś taki wideł jak bomber air ecc - to taka pierwsza wersja ety tam była. Nalałem mu do środka 5 zamiast przepisowe 7,5 i skończyło się na tym że to ecc ledwo trzymało. Za to na rzadszym oleju w tłumiku widły są szybsze (o ile ktoś preferuje jazdę z ultra szybkim odbiciem).
stosował tylko jeden olej przez 6 lat wiec nie ma żadnego porównania, nawet do motorexa :D haha, co za śmieszny gość!
A ja nalewałem oleje rokszoka, marzocchi, arala, castrola, motula, motorexa i chyba tez finishline sie trafił. Widelce rożne: judy, sid, psylo, fox 100, talas, rózne marcoki od z2 sport z lat 90tych po wynalazki all-in-one typu AM1 czy obecny z1 RC2 ETA i tylko jeden maniciak (skareb jakiś tam). Wszystkie oleje były dobre! (no może aral taki sobie, pienił się jak wściekły). I powiem tyle że firmowe-rowerowe należy omijać z daleka bo są dwa razy droższe niż oleje motorowe. Polecam castrola a to dlatego że sprzedawany jest w dwóch gęstościach i można zrobić mieszankę np. trochę rzadszą niż stosował producent wideł. I cenę ma sensowną. Motorex tez ma różne gęstości, ale jak dla mnie ma frajerską flaszke.
A ja nalewałem oleje rokszoka, marzocchi, arala, castrola, motula, motorexa i chyba tez finishline sie trafił. Widelce rożne: judy, sid, psylo, fox 100, talas, rózne marcoki od z2 sport z lat 90tych po wynalazki all-in-one typu AM1 czy obecny z1 RC2 ETA i tylko jeden maniciak (skareb jakiś tam). Wszystkie oleje były dobre! (no może aral taki sobie, pienił się jak wściekły). I powiem tyle że firmowe-rowerowe należy omijać z daleka bo są dwa razy droższe niż oleje motorowe. Polecam castrola a to dlatego że sprzedawany jest w dwóch gęstościach i można zrobić mieszankę np. trochę rzadszą niż stosował producent wideł. I cenę ma sensowną. Motorex tez ma różne gęstości, ale jak dla mnie ma frajerską flaszke.