Widok

Msze w intencji uzdrowienia

1. W  sobotę 12 stycznia 2013 o  godzinie 18.30 zostanie odprawiona Msza św. połączona z modlitwą charyzmatyczną o uzdrowienie duchowe i fizyczne.
Porządek tego modlitewnego spotkania będzie następujący:
1. Msza Święta z homilią
2. Wystawienie najświętszego Sakramentu z modlitwą wstawienniczą o uzdrowienie duchowe i fizyczne
3. Modlitwa indywidualna z nałożeniem rąk

Modlitwę poprowadzą Ojcowie z Sekretariatu Ewangelizacji Prowincji Matki Bożej Anielskiej w  Polsce z siedzibą w Krakowie.
Spotkaniu charyzmatycznemu będzie przewodniczył O. Teodor Knapczyk.

2. W niedzielę 13.01 o godz. 16.00 w Dolnym Kościele Parafii NMP Wspomożenia Wiernych w Rumi - Msza Święta z modlitwą o uzdrowienie

3. Eucharystia z modlitwą o uzdrowienie
Jest to piękny czas spotkania z  Żywym Bogiem
obecnym i działającym dziś w Kościele. To On kieruje dziś do Twojego serca Swoje zaproszenie i mówi PRZYJDŹ.
Eucharystia odbywa się w  każdą I  sobotę miesiąca.
Rozpoczynamy o godz. 19.30
Miejsce: Sopot, Parafia NMP Gwiazda Morza, ul. Kościuszki 19
Termin: 2 lutego 2013

4. Miejsce: oo.Jezuici, Parafia św.Stanisława Kostki, Gdynia ul.Tatrzańska 35 (Działki Leśne); odpowiedzialny: o. Piotr Szymański SJ
e-mail: szymanskisj@gmail.com
Luty: środa 6.II, godz. 18.00

i więcej!!!!!
http://gdansk.gosc.pl/files/13/01/09/737754_biuletyn02.pdf
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ad 1. Gdańsk, Bazylika św. Brygidy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Brzmi jak totalny szamanizm i pogańskie odganianie uroków.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10
Odwrotnie - tak jak Chrystus wypędzał złe duchy, uwalniał i uzdrawiał z chorób tak dzisiaj w Jego imię posługują Kapłani. a różne formy okultyzmu są parodią prawdziwej Liturgii.

więcej o działaniu Ducha Świętego
http://www.youtube.com/watch?v=AInWvmXOkm8
http://youtu.be/5OI_eTs9t0o

z autorem pierwszego filmu można się w najbliższym czasie spotkać na projekcji najnowszego filmu "Ja Jestem"

20 stycznia 2013 r. parafia pw. bł. Edmunda Bojanowskiego i św. Antoniego z Padwy Rumia, ul. Bł. E. Bojanowskiego 1 (dawna Fredry 24)
18:00 - Msza Święta
18:45 - Projekcja filmu JA JESTEM
20:00 - Konferencja Lecha Dokowicza współtwórcy filmu
20:30 - Adoracja Najświętszego Sakramentu
20:40 - Modlitwa Wstawiennicza

23 stycznia 2013 r. parafia Św. Jana z Kęt w Rumi, ul. Stoczniowców 23
18.00 - Msza Święta
film
Adoracja Najświętszego Sakramentu z błogosławieństwem
świadectwo życia i spotkanie z Leszkiem Dokowiczem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
z dzisiejszej Ewangelii

(Mk 1,21-28)
W mieście Kafarnaum Jezus w szabat wszedł do synagogi i nauczał. Zdumiewali się Jego nauką: uczył ich bowiem jak ten, który ma władzę, a nie jak uczeni w Piśmie. Był właśnie w synagodze człowiek opętany przez ducha nieczystego. Zaczął on wołać: Czego chcesz od nas, Jezusie Nazarejczyku? Przyszedłeś nas zgubić. Wiem, kto jesteś: Święty Boży. Lecz Jezus rozkazał mu surowo: Milcz i wyjdź z niego. Wtedy duch nieczysty zaczął go targać i z głośnym krzykiem wyszedł z niego. A wszyscy się zdumieli, tak że jeden drugiego pytał: Co to jest? Nowa jakaś nauka z mocą. Nawet duchom nieczystym rozkazuje i są Mu posłuszne. I wnet rozeszła się wieść o Nim wszędzie po całej okolicznej krainie galilejskiej.

i komentarz:

Całkowite opętanie człowieka przez złego ducha, choć zdarza się także współcześnie, jest zjawiskiem wyjątkowym. O wiele częściej zdarza się paktowanie ze złym duchem, polegające na tym, że chociaż idziemy za Jezusem, to jednak nie do końca próbujemy zachować jak najwięcej ze swojego ja i nie chcemy na serio zgodzić się, aby to Bóg był naprawdę Panem naszego życia. Słuchanie słowa Bożego wywołuje w nas wtedy opór i sprzeciw. Jest bardzo ważne, aby rozpoznawać w świetle Bożego słowa te sfery naszego życia, które wciąż trzymamy dla siebie i których jeszcze nie poddajemy Bogu. Zaprośmy w te miejsca Jezusa, aby On oddalał od nas wszelkie przejawy Złego.
ks. Maciej Zachara MIC, Oremus styczeń 2007, s. 40
Jeżeli ktoś się podpisuje samymi wykrzyknikami, to wiedz, że coś się dzieje...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

niezły cyrk ...

wierzcie w siebie :) zacznę sprzedawać natę w butelkach jako wodę święconą po 5zł i będę bogata jak kolega z Trwam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Na stronie http://www.se.neteasy.pl znajdziecie kalendarz z Mszami o Uzdrowienie, które prowadzą Ojcowie Franciszkanie z Sekretariatu Ewangelizacji Prowincji M.B. Anielskiej OFM

Inne tematy z forum Co? Gdzie? Kiedy?

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

gdzie kupić miód? (22 odpowiedzi)

witam. wiecie może gdzie kupić naturalny miód z pasieki w gdańsku?

e-papieros - gdzie kupić i jaki? (8 odpowiedzi)

Chciałabym kupić e-papierosa w prezencie koleżance. Chcę, żeby była zadowolona, a nie kupić...

do góry