Widok

Multisensoryczna wystawa Van Gogha

Rozrywka Temat dostępny też na forum:
Po ogromnym sukcesie w miastach na całym świecie, takich jak: Los Angeles, Nowy Jork, Toronto, Las Vegas, Dubaj, Berlin czy paryskie muzeum "Atelier des Lumières", przyszedł czas aby wielka sztuka w połączeniu z nową technologią zawitała do Trójmiasta! Światowa - multisensoryczna, niezwykle angażująca zmysły wystawa największych dzieł VINCENTA VAN GOGHA zagości od 13 grudnia w AMBER EXPO, ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

[lead]Po ogromnym sukcesie w miastach na całym świecie, takich jak: Los Angeles, Nowy Jork, Toronto, Las Vegas, Dubaj, Berlin czy paryskie muzeum "Atelier des Lumières", przyszedł czas aby wielka sztuka w połączeniu z nową technologią zawitała do Trójmiasta! Światowa - multisensoryczna, niezwykle angażująca zmysły wystawa największych dzieł VINCENTA VAN GOGHA zagości od 13 grudnia w AMBER ...
więcej
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Spore rozczarowanie

Gorąco nie polecam. Wystawa warta co najwyżej 10 zł za osobę. Opis wystawy nie jest zgodny z tym co zastaniemy na miejscu. Pokaz to pół godziny niezbyt dobrych animacji, w zestawieniu z wyciętymi, nieopracowanymi tekstami. Nie mamy opowieści w trakcie pokazu, brakuje wstępu, rozwinięcia i podsumowania. Za to dostajemy chaotyczne, wyrywkowe, jednozdaniowe informacje. Jeśli widz liczy, że dzięki temu pokazowi dowie się czegoś więcej o Vincencie, to powiem szczerze że tak się nie wydarzy. Po pokazie można się udać do strefy wystawowej, która jest opracowana na bardzo niskim poziomie. Powieszone zostały zadrukowane plansze, podklejone pianką, z bardzo słabo opracowanymi podpisami. Na końcu korytarza powieszony został kiepskiej jakości wydruk wielkoformatowy portretu artysty w wielkiej, złotej, pompatycznej ramie. To chyba ma za zadanie dać widzowi iluzję, że wystawa jest warta tych pieniędzy, ale niestety nie jest. Jeżeli jeszcze nie podjąłeś/aś decyzji, czy warto iść na te wystawę - powiem szczerze, że nie warto. Po wystawie czuję się oszukana i pozostanę z myślą, że ktoś sobie solidny biznes zrobił na sztuce wybitnego artysty i na informacjach powszechnie dostępnych.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 4

Akurat szatnia na plus-nie musisz czekać aż ci powieszą, oddadzą i jeszcze pilnować numerka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Skandal!!!!

180 zł za obejrzenie 20-min prezentacji na rzutniku!!! żenada!!! +15 zł za parking. Czuję się oszukany.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

wolę ,,Sny "

Niestety, mimo że dobry pomysł, to już po zwiastunie wystawy nie bardzo chce mi sie wydawac pieniądze. Chcąc wzbudzić emocje obrazami van Gogha, piękną muzyką, włączam w domu film ,,Sny" Akira Kurosawy z 1990 roku. Robie to regularnie w ciemnym salonie i zawsze jestem urzeczona. Scieżka dzwiękowa...sami zobaczcie. polecam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

można on-line. trzeba zjechać niżej przy wyborze biletów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Błędy w treści opisów wyświetlanych na wystawie. Serio?! Nie można było zrobić korekty przed odpaleniem wystawy?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

To trzeba było iść na pizzę , a nie marudzić teraz :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Jak najbardziej :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

anonim

To trzeba było iść na pizzę , a nie marudzić teraz :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Bardzo słabo

Niestety spodziewałam się czegos dużo lepszego. Bardzo słaba wystawa. Niewarta 70zl
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

Fantastyczna wystawa

Na wystawie byłam w ostatni weekend. Bardzo mi się spodobała, zupełnie inna niż tradycyjne wystawy, nowoczesna, relaksująca, wspaniała. Ogromnie polecam;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9

Super wystawa

Byliśmy całą rodziną na wystawie, dzieciaki były zachwycone. To zupełnie coś nowego, można przyjrzeć się działom sztuki w zupełnie nowy sposób! Wystawa jest świetnie przygotowana, dała mi dużo radości i zachwytu! Zdecydowanie polecam!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

dziękujemy !!!

Byłem wczoraj z moimi dziaciakami (7 i 11 lat) na wystawie w Gdańsku i szczerze myślałem że się chłopaki wynudzą, a tu niespodzianka - przepiękna wystawa która również zachwyciła moje dzieci. Po pierwsze wiedzą już teraz kto to jest Van Gogh i odróżnią jego obrazy od innych malarzy . a starszy syn już mnie namawia, żebyśmy odwiedzili muzeum Van Gogha w Amsterdamie. Dziękujemy :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

zbyt głośne dzieciaki

Byliśmy z mężem w niedzielę na wystawie - wystawa wyjątkowa, prawie się zanurzyliśmy w świecie Van Gogha dzięki obrazom, muzyce ... prawie, gdyż było sporo rodzin z dziećmi i niestety dzieciaki zachowują się zbyt głośno, co przeszkadza w odbiorze :( . Myślę że organizator wystawy powinien bardziej zwrócić uwagę na ten problem.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

zgadzam sie

tez bylam z dziecmi na tej wystawie we Wroclawiu i tez jestesmy super zadowoleni, dla dzieci taka forma sztuki jest o wiele bardziej zrozumiała i przemawiajaca !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ładne, ale 60zł za zapętlony filmik z obrazami wyświetlany jednocześnie na kilku ekranach

to jednak gruuuba przesada. Nie ma przewodnika, jest jedna sala z pięcioma reprodukcjami na krzyż i ta sala z ekranami, gdzie zapętlony leci filmik kilkunastominutowy z obrazami Van Gogha i okazjonalnym zdaniem komentarza wtrąconym przez narratora tego filmiku. Za 10zł spoko sprawa, za 60zł - no dla mnie zdzierstwo. Gdybym wiedziała, że to tylko tyle, to bym nie poszła.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

nie prawda

po kolei - przewodnik do tego typu wystawy jest zbędny, gdyż tu chodzi o to żeby w skupieniu obejrzeć wystawę, do tego leci fajna muza i głos lektora, który czyta listy Van Gogha do swego brata Teo - co by tu miał robić przewodnik?? reprodukcji w tej pierwszej sali jest wydaje mi się okolo 20 - są cudne, zwłaszcza podobały mi się te z motywami Gdańska. do tego są interesujące panele z opisami, fajne miejsca do robienia zdjęć, chociażby ogromny autoportet Van Gogha. ta sala gdzie sa ekrany jest bardzo duża i te ogromny ekrany dosławnie nas otaczają - ja spędziłam w tej części ponad godzinę (pętla trwa około 40minut). bardzo wzruszjąca wystawa!!! Jedynie mam zarzut co do miejsca - uważam że expo gdańskie jest nie przytulne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Slabo

Wystawa bez obrazow, pokaz slajdow z muzyka..
Pomijajac ze szkoda kasy to szkoda czasu.. Nie polecam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

[lead]Po ogromnym sukcesie w miastach na całym świecie, takich jak: Los Angeles, Nowy Jork, Toronto, Las Vegas, Dubaj, Berlin czy paryskie muzeum "Atelier des Lumières", przyszedł czas aby wielka sztuka w połączeniu z nową technologią zawitała do Trójmiasta! Światowa - multisensoryczna, niezwykle angażująca zmysły wystawa największych dzieł VINCENTA VAN GOGHA zagości od 13 grudnia w AMBER ...
więcej
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry