Widok
NAJLEPSZE MARKI
Mam do was gorącą prośbę rowerzyści!!!! Czy moglibyście przedstawic mi swój top ten najlepszych waszym zdaniem rowerów (konkretnie marek- nie poszczególnych modeli)
Bardzo pomocne byłoby dla mnie też rozróżnienie typu: niska, średnia i wyzsza klasa, nie interesuje mnie za bardzo jakość ale rozłożenie cenowe (czyli kto produkuje najdroższe, troche tansze, itd...)Chodzi mi o wszystkie marki.
Z góry wam dziękuję i błagam NAPISZCIE!!!!!!!!!
Bardzo pomocne byłoby dla mnie też rozróżnienie typu: niska, średnia i wyzsza klasa, nie interesuje mnie za bardzo jakość ale rozłożenie cenowe (czyli kto produkuje najdroższe, troche tansze, itd...)Chodzi mi o wszystkie marki.
Z góry wam dziękuję i błagam NAPISZCIE!!!!!!!!!
Ceny sa rozne. Zalezy do czego chcesz rower. Ja w miare moich mozliwosci napisze Ci jak to jest z rowerami do xc (cross-country, smiganie po lesie, wyboistych sciezkach, podjazdy i male zjazdy).W katalogu lookalem sobie jaki rowerek bym sobie kiedys wybral i to byly takie firmy:
1. Giant
2. Author
3. Fuji
4. Wheeler
5. Kona
Inne byly dla mnie za drogie, a te wachaly sie w okolicach 3000zl (tez duzo ale tansze sa gorsze) i mialy calkiem dobry osprzet.
1. Giant
2. Author
3. Fuji
4. Wheeler
5. Kona
Inne byly dla mnie za drogie, a te wachaly sie w okolicach 3000zl (tez duzo ale tansze sa gorsze) i mialy calkiem dobry osprzet.
to zalezy w jakim przedziale cenowym chcesz zakupic rowerek i jaki typ mialby to byc. poszczegolne firmy skladaja rozne modele ktore w danej klasie roznia sie od siebie cenami a jezeli sa podobne cenowo to np jeden ma troszke lepszy osprzet od drugiego. Uwazam ze jesli chodzi o mtb to np w przedziuale cenowym ok1500 - 1700 zdecydowanie najlepiej wypada kelly's salamander.
alicja napisał(a):
> Mam do was gorącą prośbę rowerzyści!!!! Czy moglibyście
> przedstawic mi swój top ten najlepszych waszym zdaniem rowerów
> (konkretnie marek- nie poszczególnych modeli)
wybacz ale prośba sienie trzyma tzw. "kupy". Odrzucając najslabsze pozycje bliskie (jak ktos poniżej stwierdził) makrokeszu, czyli Grand, Superior czy Scout każda inna firma oferuje spory przekrój rowerów od około 1000 złotych do xx000. Porównanie, która lepsza która gorsza (przy całej rozbieżności oferty) jest próbą odpowiedzi na pytanie: kochasz bardziej tatusia czy mamusię :(. Zatem ja bym sie skoncentrował jednak na modelach (najprostsze kryterium - cena).
Poza tym - do czego mialby byc to rower?
Zakłądając , że do XC i miałbym pisać top-kilka , to z głowy napisałbym:
1) Klein
2) Storck
3) Cannondale
miłego szukania .
> Mam do was gorącą prośbę rowerzyści!!!! Czy moglibyście
> przedstawic mi swój top ten najlepszych waszym zdaniem rowerów
> (konkretnie marek- nie poszczególnych modeli)
wybacz ale prośba sienie trzyma tzw. "kupy". Odrzucając najslabsze pozycje bliskie (jak ktos poniżej stwierdził) makrokeszu, czyli Grand, Superior czy Scout każda inna firma oferuje spory przekrój rowerów od około 1000 złotych do xx000. Porównanie, która lepsza która gorsza (przy całej rozbieżności oferty) jest próbą odpowiedzi na pytanie: kochasz bardziej tatusia czy mamusię :(. Zatem ja bym sie skoncentrował jednak na modelach (najprostsze kryterium - cena).
Poza tym - do czego mialby byc to rower?
Zakłądając , że do XC i miałbym pisać top-kilka , to z głowy napisałbym:
1) Klein
2) Storck
3) Cannondale
miłego szukania .
każdy swoje chwali :-)), a tak poważnie to marka chyba nie jest tak bardzo istotna... ważne żeby geometria ramy odpowiadała naszym wymaganiom, no a osprzęt zwykle jest podobny bo za dużo w tej kwestji nie wymyślimy. Tak więc najlepiej samemu się przymierzyć, skalkulować ile się ma kasy i wybór sie sam nasunie :-)