Widok
NETIA na łączu TP, czyli tak jak Drudi. Od pocz grudnia reklamuję regularnie co kilka dni. Wg. umowy powinienem mieć do 10Mb/s. W nocy i wcześnie rano osiągam to co powinno być ale popołudniu i wieczór jest masakryczne 200-600 kB/s! Nawet 1Mb czasami nie dochodzi. Ping różnie: czasami ok 25 ale zwykle ponad 100..
W ramach odpowiedzi na złożone reklamacje dostałem odpowiedź że w bliżej nieokreślonej przyszłości (!) planowane są prace, które mają rozwiązać problem.. Czyli: ściema.
Niestety.. po kablu nie ma innej opcji (Orange korzysta z tej samej infrastruktury) a na radio się nie zdecyduję.
Ale co się dziwić - w temacie "internetu" jesteśmy nawet za Rumunią..
W ramach odpowiedzi na złożone reklamacje dostałem odpowiedź że w bliżej nieokreślonej przyszłości (!) planowane są prace, które mają rozwiązać problem.. Czyli: ściema.
Niestety.. po kablu nie ma innej opcji (Orange korzysta z tej samej infrastruktury) a na radio się nie zdecyduję.
Ale co się dziwić - w temacie "internetu" jesteśmy nawet za Rumunią..
a ja nie jestem zadowolona z radiówki... generalnie po południu czy w weekend nie można puścić piosenki na youtubie, są straszne przerwy,
a z jakiej radiówki korzystacie? może zmienię na inną,
a co do netii, to macie to na kablu tp? to która część Banina, bo u mnie boczna od Pszennej, blisko głównej Lotniczej nie ma takich luksusów.
Kiedy będzie normalny internet jak w mieście? czy przy takiej ilości ludzi nie opłaca się nikomu ciągnąć kabli do internetu i kablówki?
Kiedyś była mowa o Volcie, wiecie może coś na ten temat?
a z jakiej radiówki korzystacie? może zmienię na inną,
a co do netii, to macie to na kablu tp? to która część Banina, bo u mnie boczna od Pszennej, blisko głównej Lotniczej nie ma takich luksusów.
Kiedy będzie normalny internet jak w mieście? czy przy takiej ilości ludzi nie opłaca się nikomu ciągnąć kabli do internetu i kablówki?
Kiedyś była mowa o Volcie, wiecie może coś na ten temat?
ja tez czekalem na Volte, ale cos im nie idzie to kladzenie kabli. Do tego maja byc inne ceny dla nas niz ta sama firma oferuje w Gdansku (to co w Gdansku jest za 69 zl miesiecznie - u nas ma byc 99). Koszt instalacji 500 zl (!), spozniaja sie z realizacja.
Generalnie slabo to wyglada. Dostali dofinansowanie na polozenie swiatlowodu - wygrali przetarg bo pewnie zanizyli koszty i teraz beda chcieli na nas odbic sobie straty.
Tez mnie dziwi, ze TPSA nie weszla jeszcze do Osiedla Rodzinnego chociazby.
Generalnie slabo to wyglada. Dostali dofinansowanie na polozenie swiatlowodu - wygrali przetarg bo pewnie zanizyli koszty i teraz beda chcieli na nas odbic sobie straty.
Tez mnie dziwi, ze TPSA nie weszla jeszcze do Osiedla Rodzinnego chociazby.