Widok
NIE ZGADZAM SIĘ
Dowiedziałam się, że od nowego roku ma nie być w naszej miejscowosci ani podstawówki, ani gimnazjum, gmina chce zlikwidowac szkoly i ma powstac jakis zespol. Co na to mieszkancy Bojana? Jestesmy najwieksza wsia w gminie i nie mamy nic do powiedzenia? Jak sobie wyobrazacie edukację naszych dzieci w takich warunkach? Mam dzieci i w podstawówce i w gimnazjum i nie wyobrazam sobie, ze chodza do jednej szkoly, spedzaja razem przerwy... O to starsze nie martwie sie, ale młodsze...? Przeciez w podstawowce sa 5 i 6- letnie dzieci, a w gimnazjum dojrzewający mlodzi ludzie, 3 razy wieksi od takiego przedszkolaka czy pierwszaka, maja po 15, 16 lat, a moze sa i starsi, mlodziez tam jest rozna. Dla takich maluchow to bedzie szok, beda baly sie chodzic do szkoly!!!! 5 i 16 latek na jednym korytarzu? To się dopiero problemy zaczną. Nie rozumiem tego pomysłu, nie zgadzam sie z nim i jestem przerazona...
Co to będzie?!?!?!?
Co to będzie?!?!?!?
Kto ci to powiedział?
Otworzyli nowe skrzydło po to żeby zamknąć szkołe?
Chyba w sklepie coś na odwrót ułyszałaś.
Zespół to może być szkół średnich(np technikum plus liceum)
Zespół szkół gimnazjalnych(o różnich profilach)
Ale o zespole szkół to ja nie słyszałem,tak żeby przedszkole podstawówka i gimnazjum razem było .Zresztą w Bojanie teraz też podstawówka i gimnazjum znajdują się w 1 budynku i uczniowie gimnazjum raczej nie mają wstępu tam gdzie ma zajęcia podstawówka i na odwrót.
Otworzyli nowe skrzydło po to żeby zamknąć szkołe?
Chyba w sklepie coś na odwrót ułyszałaś.
Zespół to może być szkół średnich(np technikum plus liceum)
Zespół szkół gimnazjalnych(o różnich profilach)
Ale o zespole szkół to ja nie słyszałem,tak żeby przedszkole podstawówka i gimnazjum razem było .Zresztą w Bojanie teraz też podstawówka i gimnazjum znajdują się w 1 budynku i uczniowie gimnazjum raczej nie mają wstępu tam gdzie ma zajęcia podstawówka i na odwrót.
Powstanie Zespół Szkół w Bojanie, informacje potwierdzone, byłam na wywiadówkach, słyszałam o tych planach. Dzieci uczą się w jednym budynku, fakt, ale drzwi są zakluczone, od 1 lutego, czyli od nowego semestru drzwi będą otwarte, będzie jeden dyrektor, jedno grono nauczycielskie i dzieci w jednym budynku, koleżanka z rady rodziców mówiła, ze Rada Rodziców i nauczyciele wystosowali protest do gminy, ale w gminie Szemud nikt się z nimi nie chce liczyć, ponoć decyzja jeszcze nie została podjęta, ale to chyba przesądzone. Fatalna sprawa
gimnazjalistom to pewnie wsio ryba, chociaz pewnie by woleli uczyć się do egzaminów bez wrzeszczącej dzieciarni, która ma zajęcia w-f na korytarzu pod salą np matematyczną...
A dzieci z podstawówki? Bedą w portki robić ze strachu przed rosłymi kolegami z kl. 3 czy 2 gimnazjum.
Bez sensu jest ten pomysł, rodzice którzy mają dzieci w podstawówce na bank dostrzegają problem, rodzice dzieci z gimnazjum pewnie ciut mniej? Trzeba nie mieć dzieci lub w ogóle nie orientować się w temacie, mówiąc , ze to dobry pomysl...
współczuję dzieciom
A dzieci z podstawówki? Bedą w portki robić ze strachu przed rosłymi kolegami z kl. 3 czy 2 gimnazjum.
Bez sensu jest ten pomysł, rodzice którzy mają dzieci w podstawówce na bank dostrzegają problem, rodzice dzieci z gimnazjum pewnie ciut mniej? Trzeba nie mieć dzieci lub w ogóle nie orientować się w temacie, mówiąc , ze to dobry pomysl...
współczuję dzieciom
Pewnie kolejny super pomysł naszych władz gminnych, nic nie robią dla miejscowości, a jak już coś zrobią to właśnie coś takiego, masakra. Drogi wójt obiecał że w kwietniu będą przygotowane pod asfalt- nic się nie zmieniło, kanaliza miała być na wiosnę tego roku, ma być na wiosnę, ale 2012r. Brawo władzo gminy.