Widok

NIE ZGADZAM SIĘ

Dowiedziałam się, że od nowego roku ma nie być w naszej miejscowosci ani podstawówki, ani gimnazjum, gmina chce zlikwidowac szkoly i ma powstac jakis zespol. Co na to mieszkancy Bojana? Jestesmy najwieksza wsia w gminie i nie mamy nic do powiedzenia? Jak sobie wyobrazacie edukację naszych dzieci w takich warunkach? Mam dzieci i w podstawówce i w gimnazjum i nie wyobrazam sobie, ze chodza do jednej szkoly, spedzaja razem przerwy... O to starsze nie martwie sie, ale młodsze...? Przeciez w podstawowce sa 5 i 6- letnie dzieci, a w gimnazjum dojrzewający mlodzi ludzie, 3 razy wieksi od takiego przedszkolaka czy pierwszaka, maja po 15, 16 lat, a moze sa i starsi, mlodziez tam jest rozna. Dla takich maluchow to bedzie szok, beda baly sie chodzic do szkoly!!!! 5 i 16 latek na jednym korytarzu? To się dopiero problemy zaczną. Nie rozumiem tego pomysłu, nie zgadzam sie z nim i jestem przerazona...
Co to będzie?!?!?!?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kto ci to powiedział?
Otworzyli nowe skrzydło po to żeby zamknąć szkołe?
Chyba w sklepie coś na odwrót ułyszałaś.

Zespół to może być szkół średnich(np technikum plus liceum)
Zespół szkół gimnazjalnych(o różnich profilach)
Ale o zespole szkół to ja nie słyszałem,tak żeby przedszkole podstawówka i gimnazjum razem było .Zresztą w Bojanie teraz też podstawówka i gimnazjum znajdują się w 1 budynku i uczniowie gimnazjum raczej nie mają wstępu tam gdzie ma zajęcia podstawówka i na odwrót.
Powstanie Zespół Szkół w Bojanie, informacje potwierdzone, byłam na wywiadówkach, słyszałam o tych planach. Dzieci uczą się w jednym budynku, fakt, ale drzwi są zakluczone, od 1 lutego, czyli od nowego semestru drzwi będą otwarte, będzie jeden dyrektor, jedno grono nauczycielskie i dzieci w jednym budynku, koleżanka z rady rodziców mówiła, ze Rada Rodziców i nauczyciele wystosowali protest do gminy, ale w gminie Szemud nikt się z nimi nie chce liczyć, ponoć decyzja jeszcze nie została podjęta, ale to chyba przesądzone. Fatalna sprawa
matka czy ty wiesz co oznacza zespół szkół
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja córka kończyła zespół szkół w Gdyni i jest bardzo zadowolona
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bez sensu ~MATKA
Nikt nie pozwoli aby dzieci z podstawówki razem biegały z gimnazjalistami, nawet jeśli powstanie zespół szkół.

A co złego jest w tym zespole szkół, oprócz tego że dzieciaki mają biegać razem na korytarzach?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
gimnazjalistom to pewnie wsio ryba, chociaz pewnie by woleli uczyć się do egzaminów bez wrzeszczącej dzieciarni, która ma zajęcia w-f na korytarzu pod salą np matematyczną...
A dzieci z podstawówki? Bedą w portki robić ze strachu przed rosłymi kolegami z kl. 3 czy 2 gimnazjum.
Bez sensu jest ten pomysł, rodzice którzy mają dzieci w podstawówce na bank dostrzegają problem, rodzice dzieci z gimnazjum pewnie ciut mniej? Trzeba nie mieć dzieci lub w ogóle nie orientować się w temacie, mówiąc , ze to dobry pomysl...
współczuję dzieciom
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pewnie kolejny super pomysł naszych władz gminnych, nic nie robią dla miejscowości, a jak już coś zrobią to właśnie coś takiego, masakra. Drogi wójt obiecał że w kwietniu będą przygotowane pod asfalt- nic się nie zmieniło, kanaliza miała być na wiosnę tego roku, ma być na wiosnę, ale 2012r. Brawo władzo gminy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Bojano

Równanie i utwardzanie dróg (10 odpowiedzi)

Dziękuję bardzo zarządcy drogi Na Dambnik za wyrównanie i "utwardzenie" jej piaskiem z plaży. Po...

Turyści z ciepłych krajów w Bojanie (6 odpowiedzi)

Wie ktoś może skąd ich tylu ostatnio się pojawiło w Bojanie?

Zajęcia dla dzieci (4 odpowiedzi)

Dzień dobry. Czy ktoś z Państwa orientuje się, ma wiedzę na temat zajęć dla dzieci nie...

do góry