Widok

NOWE OSIEDLA / DOMY / MIESZKANIA / BANINO

Hej,
Przymierzam się do kredytu=domu, a za tym idzie MDM, a za tym idą kuszące ceny w Baninie, jednakże szukając opinii o nowych osiedlach, to każde jest wadliwe, grubymi nićmi szyte.

KAMERALNE BANINO: za duzo kostki brukowej = zalane piwnice / ciasno

osiedla Królewskie, Słoneczne itd: drogi do d*py, przeciekające dachy = grzyb

NOWE BANINO = 7 niebo, moje marzenie: ciasne mieszkania, grzyb, wilgoć

CZY JEST JAKAŚ GRUPA DEWELOPERSKA, która nie odpier.... fuszery?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wypowiadałem się raz już na temat dewelopera siódmego nieba, od którego odbierałem mieszkanie dokładnie 2 lata temu. Mijają 2 lata a ja naprawdę złego słowa o nich powiedzieć nie mogę. Wtedy pisano, ze jestem od dewelopera i że dostaję kasę za pisanie pozytywnych komentarzy. Przeglądam to forum często, czytam posty i w dalszym ciągu twierdzę, że jak będziesz co jakiś czas kontrolował postęp plac budowlanych i wykończeniowych, to nie będziesz zniesmaczony. Wszystkie poprawki, które zgłosiłem zostały poprawione. Nie wiem co to grzyb i wilgoć. Wybrałem rozwiązanie z kominkiem i jak dobrze napalisz to w całym mieszkaniu jest naprawdę ciepło i przytulnie, a opłaty za ogrzewanie gazowe znacznie maleją. Mam 64m2 czyli najmniejszy z kurników i jestem z tego powodu zadowolony. Mam gdzie zaparkować 2 auta i mam drogę po której mogę jechać, bez obawy, że będę musiał często odwiedzać mojego mechanika, którego z resztą bardzo lubię.
Wybór należy do CIebie oczywiście, ja wyrażam tylko swoje zdanie na temat zakupionego przeze mnie mieszkania. Na pewno swojej decyzji nie żałuję !
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Gdy u mnie coś było nie tak (choc naprawdę nie dużo), na naprawę nie czekalem dlugo. Nie mogę nic zlego powiedzieć naprawdę. Chodzi o Sadeckiego oczywiście.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ja mogę polecić dewelopera Marsol.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chyba większość deweloperów tak ma- dostaną kasę i nagle kontakt i próba wyegzekwowania czegokolwiek staje się problemem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

co do Sadeckiego czytaj dalej SAD-OIL to jakość jest nawet zadowalająca aczkolwiek jeśli chodzi o wyegzekwowanie napraw gwarancyjnych to naprawdę trzeba mieć bardzo dużo cierpliwości, olewa praktycznie na każdym możliwym kroku
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Newbie sam sobie odpowiadasz czy pytasz. Skoro tak żle bierz większy kredyt i kup mieszkanie w mieście. MDM to nie domy a mieszkania.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Deweloper Sadecki. Polecam :) Dzialki duzo wieksze w porównaniu z Siodme niebo. Poza tym nie ma sie do czego przyczepić :) Nam sie mieszka bardzo dobrze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

zerknij na http://mueller-dream-haus.pl/domy-w-baninie.php - drożej niż konkurencja, ale jakość dobra.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Odebrałem w tamtym roku juniora od Siódmego Nieba. Zarówno u mnie jak i u sąsiadów nie wystąpił nigdzie grzyb. Przy odbiorze skorzystałem z osoby trudniącej się w tym fachu i były oczywiście poprawki, ale wszystkie zostały usunięte. Nie to żebym słodził deweloperowi, bo sam zamierzając się do zakupu lokum tutaj widziałem na forum i słyszałem różne opinie, ale wydaje mi się, że trochę standard oddania nieruchomości klientowi się poprawił. Nie wiem jak jest teraz.
Podejrzewam, że sporo opinii o grzybie było od osób, którzy przez pierwszą zimę chcieli od razu mieć mega oszczędności na ogrzewaniu, do tego pozamykane okna i grzyb szaleje.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dlatego napisałam ten wątek, bo ludzie to wiecznie kłamią :D a jak Ci się żyje na Kameralnym? Ocieplenie nie jest zawyżone? Rachunki w porządku? (zależy ile osób itd) Nie ciasno Wam?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Na Kameralnym są piwnice? Chciałabym miec taka,nawet zalana:D mieszkam tu juz rok a piwnicy w swoim domu nie odkryłam :D
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry