Widok

Na domówkę w kapciach czy butach?

Opinie do artykułu: Na domówkę w kapciach czy butach?.

Mamy karnawał, a wraz z nim szał imprez, także tych domowych. I to właśnie te domowe zaczynają mnie coraz bardziej drażnić. Nie ze względu na grającą do rana muzykę czy stosy pustych butelek do posprzątania. Męczy mnie inny problem: proponować gościom kapcie czy pozwalać im chodzić po domu w butach? - pyta nasza czytelniczka, pani Karolina z Sopotu.Temat kapci wypłynął właśnie teraz, kiedy szykuję imprezę karnawałową w swoim mieszkaniu. Dodam, że mam nowe mieszkanie, dopiero co urządzone. Co ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moze i wyglada, ale pomysly to kopiuje od nich caly przemysl meblarski. I jak wszedzie mozna trafić na dobre drewniane meble za dobrą cenę z napisem Made in Poland
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

witam

jak bedziecie robic kolejna dajcie znac
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale co by nie mówić to imprezę dzięki temu pamiętasz do dziś :), a tak była by to jedna z wielu :) i o to chodzi :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie mam kredytu, goście przychodzą i nawet siedzą na kanapie, nie daję im kapci, ale buty sami bez prośby zdejmują (widocznie taka kultura). W dodatku parę dni temu byłam na domówce w domu wybudowanym i urządzonym za kredyt. Byłam poproszona o wzięcie ze sobą kapci i nie widziałam w tym problemu. Kredyt na 30 lat, więc jak goście poniszczą, to nie będzie właścicieli tak szybko stać na wymianę. Kwestia empatii.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

a skąd wiesz jak one wyglądają?

mógłbyś się zdziwić :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

BEZ MAJTEK

...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

baletki

proponuję dziewczynom płaskie buciki "baletki", a chłopakom skarpetki,oni najczęściej sami buciki ściągają, bo ich po jakimś czasie uwierają:)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

To prawda! Imprezka była naprawdę fajna. W szpilkach chodzę cały czas (też je lubię), ale już nie u ludzi w domach. Nawet jak proszą by nie zdejmować butów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

za ten kryształowy kieliszek .......

trzeba było pogonić lalunię .....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

cóż powiedzieć...

Niedługo do pracy i do teatru będziemy przynosić ze sobą kapcie, o własność wspólną też należy dbać.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

widzisz problem w tym ,że ja nie potrafię tak pogonic :(

Mój mąż zawsze mawia :
- nie mieszkamy w muzeum do grobu nie zabierzesz ze sobą podłogi albo szkła ale jak zobaczył zachowanie tej krowy to się lekutko zniesmaczył. Często robimy imprezy ale takiego gościa mieliśmy pierwszy raz i nigdy więcej złośliwych bab.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wiem jak w Szwecji,czy Turcji,ale mnie smieszy w Niemczech

zostawianie wierzchniego obuwia przed drzwiami mieszkania,a zwlaszcza dzieciecych i niemowlecych bucikow.To mi przypomina polska wies z XXw.,kiedy to przed drzwiami chalupy,albo w sieni zostawialo sie kalosze i gumofilce.Jak dla mnie zdejmowanie obuwia 'w gosciach'to sciema i brak wychowania...
Ot takie polskie ,wiejskie, zwyczaje z innej epoki.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9

najwygodniejsze to są te stroje z jakiś krajów na Wschodzie, nie wiem jak się nazywają, coś w rodzaju takich tunik lub "worków"

nie kumasz bzzzzzz

Ze kobieta robiła to specjalnie, czytaj ze zrozumieniem, nie pisała ,że szkoda jej podłogi.
Znam takich ludzi jak by mogl bo popiół potrafią strzepywac na podłogę to by Ci peta w dywanie zgasili a są Lekarzami - chamami
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

polecam mój post "dziury w deskach". Troszkę dalej:)

to po co robisz imprezę skoro bardziej zależy ci na panelach?? you stupid woman
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie no jednak jak zdecydujemy sie robić karnawał w domu kapcie absolutnie odpadają.

Skoro szkoda podłóg a wiadomo, że sie porysują to lepiej nie robić imprezy tanecznej w domu.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry