Widok

Na domówkę w kapciach czy butach?

Opinie do artykułu: Na domówkę w kapciach czy butach?.

Mamy karnawał, a wraz z nim szał imprez, także tych domowych. I to właśnie te domowe zaczynają mnie coraz bardziej drażnić. Nie ze względu na grającą do rana muzykę czy stosy pustych butelek do posprzątania. Męczy mnie inny problem: proponować gościom kapcie czy pozwalać im chodzić po domu w butach? - pyta nasza czytelniczka, pani Karolina z Sopotu.Temat kapci wypłynął właśnie teraz, kiedy szykuję imprezę karnawałową w swoim mieszkaniu. Dodam, że mam nowe mieszkanie, dopiero co urządzone. Co ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziwne

Nie rozumiem... skoro masz taki dylemat to po co w ogole robisz impreze?? Może trzeba było wynająć stolik w knajpie i mieć problem z głowy? Skoro sama przytaczasz zasady savoir-vivru to chyba zdajesz sobie sprawę z tego, że dylemat, który masz jest nie na miejscu...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgadza się, ale dopiero po tym jak zaprosisz będziesz wiedział czy to bydło czy nie. Najlepiej na wszelki wypadek trzeba każdemu kazać zdjąć buty.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

ochraniacze na buty - wilk syty i owca cała

Rozdać ( a najlepiej sprzedać ) gościom plastikowe ochraniacze jak w szpitalu.
W nagłej potrzebie mozna zastosować zamiast
tego reklamówki z Biedronki wraz z gumką recepturką lub od weka.
Na salonach i parkietach np u Dżoany najlepsze są tzw. kapcie muzealne .
Udanej zabawy.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja

zaproponowałabym kapcie, jeśli nie to na boso. Dla mnie ważniejsze by były panele a niżeli zdanie obcych ludzi. Jestem podobną pedantką, jeśli chodzi o czystość w domu i nie obchodziłoby mnie zdanie obcych gości. Ważne, że ci co mnie znają wiedzą jaka jestem. Nie pozwoliłabym na porysowanie nowej podłogi przez paniusie w szpileczkach albo zabrudzenie błotem albo innym brudem, które można przynieść pod butami z ulicy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

Jasne. Lepiej w "baletkach"

Wszyscy faceci "uwielbiają" jak kobieta chodzi na płaskim obcasie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 15

kapcie??????????!!!!!!!!!!!!!!?????????//

ja kupilabym jakas najtansza wykladzine lub gumoleum i przykryla panele, lub nie zapraszala gosci....milej zabawy
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

;)

Chyba chodzi o to, żeby wszyscy poparli Autorkę w jej punkcie widzenia (karnawału w kapciach)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

NARESZCIE NORMALNY KOMENTARZ!!

Właśnie TAK postępuje wychowany człowiek, zabiera obuwie na zmianę odpowiednie do stroju, chyba że jest dobra pogoda wówczas można pozostać w eleganckim obuwiu w którym się przyszło.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

"nie obchodziłoby mnie zdanie obcych gości" :P

Najprościej imprezę podzielić: dla znajomych gości w salonie, dla gości obcych w kuchni (a najlepiej w łazience, bo jeszcze coś zjedzą). A jak im się nie podoba, to wypad!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

W torebce noszę ze sobą śliczne szpilki! Kalosze zostawiam przed drzwiami.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

papucie

tylko i wyłącznie kapcie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

gienek

od imprez są kluby, a nie hałas w mieszkaniu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja tam nie lubię szpilek, fakt podkreślają mi kształt nóg i pośladki, pasują do sukienki, ale wolę chodzić w czymś płaskim, szkoda nóg...
popieram tę opinię 53 nie zgadzam się z tą opinią 1

ej

nikt ci paneli nie porysuje, obcasów w szpilkach nie robi się z gwoździ! Ja bym się obraziła gdyby mi gospodyni wręczyła w progu kapcie. Na imprę się jedna z drugą odpicuje a Ty im zj..iesz wygląd kapciami, no weź stara pomyśl!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja uwazam, ze nie wypada proponowac gosciom kapci zwlaszcza jak jest to jakas impreza. Jesli ktos boi sie o porysowany parkiet to najlepszym rozwiazaniem jest organizowanie takiej imprezy poza domem albo moze wymyslenie imprezy tematycznej, na ktora babki nie przyszlyby w szpilkach. Moze jakies kapcieparty zeby kazdy przyszedl w wystrzalowych, smiesznych kapciach.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kapitanie!

no właśnie tak się składa, że jestem rodowitą Gdańszczanką. a błoto i ekskremety, wybacz, ale nie są rzadkością na naszych osiedlach. szczególnie wiosną.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Opinie lumpenproletariatu

Napłynęła hołota, która nie ma pojęcia jak się zachować, eleganci z Koziej Wólki, może nawet na dwór królewski, gdyby jakimś cudem trafili poszliby w bamboszach.Niedopuszczalne, żeby goście byli w kapciach, na imprezie eleganckie buty, żeby pasowały do ubrania.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 5

dylemat ?

:))
to może na gazetach ??? :))
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry