Widok

Na domówkę w kapciach czy butach?

Opinie do artykułu: Na domówkę w kapciach czy butach?.

Mamy karnawał, a wraz z nim szał imprez, także tych domowych. I to właśnie te domowe zaczynają mnie coraz bardziej drażnić. Nie ze względu na grającą do rana muzykę czy stosy pustych butelek do posprzątania. Męczy mnie inny problem: proponować gościom kapcie czy pozwalać im chodzić po domu w butach? - pyta nasza czytelniczka, pani Karolina z Sopotu.Temat kapci wypłynął właśnie teraz, kiedy szykuję imprezę karnawałową w swoim mieszkaniu. Dodam, że mam nowe mieszkanie, dopiero co urządzone. Co ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ZMIEŃMY MYŚLENIE ! !

Czasy się zmieniają. Dawniej, gdy mieszkania były spółdzielcze a każdy podchodził do wszystkiego w myśl zasady "się należy", to i owszem. Dziś nie wyobrażam sobie nie zdejmowania butów podczas wizyty w czyimś domu. Szanuję cudzą pracę.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 10

W butach ale nie wszędzie

Wpuszczam gości w butach do salonu ale już do sypialni absolutnie nie bo tam gdzie się śpi chodzi się często boso.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

buty?

W domku jedno rodzinnym można nawet w łyżwach, jeżeli gospodarz pozwoli.
W moim budynku na trzecim piętrze klacz na ostro podkuta cwałuje czasami do trzeciej nad ranem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie sciaga sie butow na domowkach

Sa pewne rzeczy ,ktorych sie nie robi.Idac na domowke nie nalezy sciagac butow to logiczne tak jak np przychodzi do domu agent ubezpieczeniowy to on tez butow nie sciaga.jak wpadnie kolezanka na kawe to spoko moze sciagnac,ale przy wiekszych imprezach i biznesowych spotkaniach to nie nalezy wymagac sciagniecia butow
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

To tylko kwestia obyczaju .....

W Japonii każdy ( nawet najważniejszy gość)zdejmuje buty. To jest kwestia obyczajów, kultury, dbałości o nieskazitelnej czystości podłogi, na których się siada... Odnośnie kapci ... wolałabym założyć własne, ale to nie jest problem, jeżeli goście są uprzedzeni. Tańce w butach na parkiecie - to remont mieszkania.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

w Japoni na podłodze leżą maty

w Europie robi się trwałą podłogę.
Połóż maty, posadź gości i podaj herbatę na podłodze.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

burak chce pouczac innych a sam burakiem jest

czy ty wsioku wogle wiesz kto jest burakiem? własnie takie buraki jak ty Kobioeta pisze o kulkturze k kórej ty niemasz pojecia aty ja od buraka wyzywasz?!Burak wsioku to własnie człowiek bez kultury czyli taki jak ty!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

ale ludzie maja problem tylko tedy dy zapraszaja ludzi których nieznaja

Nigdy bym nie zaprosił do siebie nieznajomych i nie trzymam z burakami.Jesli niechcesz zdjac butów to znaczy ze jestes burakiem niemasz wsteopu do mnie ani do wszystkich moich znajomych!Kultura tym własnie odruznia buraka ze burak mysli tylko osobie !!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ale Wy ludzie macie problemy

Wolność Tomku w swoim domku, jak ktoś chce i jak mu sie podoba, moze w kapciach, w butach lub w filcakach....hahahaha
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

buciczki

Jak robię imprę w domu , to od drzwi walę by wszyscy ściągnęli buty. Mam w nosie dobre wychowanie, ważniejsze są moje podłogi i dywany, nie mam zamiaru co roku zmieniać.U innych jak się bawię, też ściągam by nie naświnić.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

do "głupoty": w szpilkach "nie robię" kilometrów. Do pracy jeżdżę samochodem, w pracy siedzę za biurkiem, a na piesze wycieczki, spacery chodzę w wygodnym zdrowym obuwiu. Moje szpilki mają na ogół 6-7-8 cm. Na wyższe sobie nie pozwalam, więc kule mi nie grożą. Zgadzam się z "ortopedą", że wiele czynników świadczy o tym, czy wysoki obcas jest niezdrowy. Poza tym, ten temat nie jest istotą rzeczy przy tym artykule.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Straszny plebs z ciebie, jeśli mieszkanie spółdzielcze traktowałaś "się należy" oraz "cudze".
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9

Co wyście tacy światowi, że niby nie wypada, dobre wychowanie itp?!

Słoma z butów wam wystaje i tyle!
Jeżeli idziesz do kogoś, to się dostosowujesz, jeżeli ci to nie odpowiada to idź do psychiatry. U siebie też chodzisz w butach po salonach? Nie? To czemu ktoś ma tolerować twoje burackie wychowanie?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9

Mam propozycję!

To proste. Osoby, które nie chcą ściągać obuwia na domówkach, bo wolą komuś zniszczyć podłogę lub dywan niż troszkę gorzej wyglądać, po prostu niech na nie chodzą. Reszcie życzę dobrej zabawy w swojskim gronie :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

właśnie w kupę wlazłem, ale obtarłem o trawę

mogę wejść do ciebie w butach?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

nawet czytać nie umiesz ze zrozumieniem

Mówimy o roli gospodarza.
Plebs pozostanie plebsem i niech bawi się w swoim gronie, puszczając gości w skarpetkach.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

tu co drugi tu piszący to "beznesmen"

a psie goofno i słoma z butów mu wystaje.
Więcej szacunku i zrozumienia dla innych i nie będzie problemu żebyście buty zdjęli. Ale dla was to poniżające.
Żal mi was.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8
do góry