Widok

Na domówkę w kapciach czy butach?

Opinie do artykułu: Na domówkę w kapciach czy butach?.

Mamy karnawał, a wraz z nim szał imprez, także tych domowych. I to właśnie te domowe zaczynają mnie coraz bardziej drażnić. Nie ze względu na grającą do rana muzykę czy stosy pustych butelek do posprzątania. Męczy mnie inny problem: proponować gościom kapcie czy pozwalać im chodzić po domu w butach? - pyta nasza czytelniczka, pani Karolina z Sopotu.Temat kapci wypłynął właśnie teraz, kiedy szykuję imprezę karnawałową w swoim mieszkaniu. Dodam, że mam nowe mieszkanie, dopiero co urządzone. Co ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

szlif Monciaka i brak cnoty...

:)

no tu się zgadzam

Wśród niektórych moich znajomych też "zapanowała taka moda". Ostatnio poszłam na urodziny znajomego w "nowym budownictwie". Szpilek nie noszę, ale miałam kiecke i dopasowane do nie buty. Dojechałam samochodem pod samą klatkę. Usiadłam przy stole i nagle widzę gospodyni z kapciami i tekstem "Kochanie jak ci zimno w stopy to masz tutaj kapcie..." No cóż- z zaproszenia na Sylwestra zrezygnowałam...
Ja robiłam u siebie na "panelach" nie jedną imprezę- nikt nie musiał ściągać butów (no chyba że chciał) i wiecie co? Podłoga jak nowa po 3 latach i jakiś 20 imprezkach co najmniej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

najlepsze w obrońcach podłóg jest używanie słowa "buciory"

jakby się jakieś demoniczne, złowrogie trepy na sobie miało, wcielenie zła...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

to już Twoja sprawa, kogo zapraszasz do domu, więc nie żal się, że masz z tym problem

nie wiem, czy to kpina, czy serio?

Z ulicy do Ciebie wchodzą?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

na golasa i bez kapci

tak dla mnie tańczy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A może zmienić temat i rozwinąć inną kwestię... CZY BUŁKĘ PRZEZ BIBUŁKĘ ? ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

najpierw kpiny, a później buractwo nawet na ulicy nie potrafi się zachować
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

do Pana który proponuje położenie wykładziny

Pomysł z wykładziną na czas imprezy ok, ale autorka ma przeciez nowe panele ktorymi chciala by sie pochwalic ! Przeciez po to ta cala balanga, zeby zaszpanowac mieszkankiem... Droga Pani Karolino, zapraszasz gosci (zastanow sie ,bo polowy z nich nie znasz ) -to po nich posprzataj. I problem z glowy.A panele mozna zakonserwowac przed uszkodzeniami. Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

U mnie zawsze w kapciach :)

Zapraszając swoich gości, zawsze dodaję w wiadomości "PS. Kapcie mile widziane" i każdy przynosi swoje kapciuchy i zabawa jest przednia i każda impreza bezproblemowo odbywa się w kapciach :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

uuu ale sie przypucowałeś :) hoho

tylko wiesz nie zabryzgaj tu zaraz ekranu, bo masz kielszek za 140zł. zenua.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

zgadzam sie

oczywiscie Jakubie, ze to norma i ze nie wypada palic wsrod osob, ktore sobie tego nie zycza. jak wyobrazasz sobie jednak pielgrzymki nikotynowe ludzi, ktory nie maja butow? Najpierw na korytarz po buty, pozniej cyk cyk na balkon, pozniej znowu na korytarz ? i tak co 10minut ?
Moje zdanie jest takie. Robisz domowke to wyznacz jeden pokoj na palarnie i po klopocie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

a po imprezie...

...pani Karolina nam opowie w jakim stanie jest mieszkanie i sprawa się sama rozwiąże - w kapciach czy bez ;) A tak na marginesie widzę że sporo panów wypowiada się na temat dobrego wychowania, a 90% z nich o nich na codzień nie pamięta... Dziwne.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

można

Gość to zawsze zamieszanie i mniejszy lub większy nieład. Pomijając buty, to są brudne naczynia, kasza na szybie (roczek), dziura w obrusie (wypadek) itp. itd. Tak było, jest i będzie. Jeżeli nieskazitelne mieszkanie jest ważniejsze dla Ciebie od gości, to ich nie zapraszaj, proste. A co mają do rzeczy mieszkania spółdzielcze? Mieszkania spółdzielcze są nadal. Podłoga w nich tak samo. A nawet meble. Kupiłaś sobie "zestaw wypoczynkowy" za kilkadziesiąt tysięcy i boisz się, że ktoś na nim usiądzie? :P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Uważam, że problemem nie są zasady kultry, ale ludzie i styl imprezy.

Każda normalna impreza, typu domówka jest imprezą luźną, na którą nie przychodzimy w kreacjach balowych, a ludzie których zapraszamy nie są przypadkowi stąd warto poinformować gości i nie ma problemu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oczywiście, że w butach

Wymaganie od gości (na oficjalnych wizytach imprezach) zdjęcia butów jest niedopuszczalne.
Urzędnikowi, czy policjantowi też każesz zdjać buty jak będzie do Ciebie wchodził?
A jeżeli chodzi o szpilki to myślę, ze można poprosić gości o unikanie szpilek... Przecież są eleganckie buty bez takowych.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

do pracy też nie przychodzę w kreacjach balowych, ale jednak w butach
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry