Widok

Na domówkę w kapciach czy butach?

Opinie do artykułu: Na domówkę w kapciach czy butach?.

Mamy karnawał, a wraz z nim szał imprez, także tych domowych. I to właśnie te domowe zaczynają mnie coraz bardziej drażnić. Nie ze względu na grającą do rana muzykę czy stosy pustych butelek do posprzątania. Męczy mnie inny problem: proponować gościom kapcie czy pozwalać im chodzić po domu w butach? - pyta nasza czytelniczka, pani Karolina z Sopotu.Temat kapci wypłynął właśnie teraz, kiedy szykuję imprezę karnawałową w swoim mieszkaniu. Dodam, że mam nowe mieszkanie, dopiero co urządzone. Co ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ty zamiast na domówkę, udaj się szybciutko

na spotkanie AA.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie ma znaczenia w czym, bo imprezki organizować należy gdzieś w klubach, a nie

dręczyć sąsiadów pijackimi libacjami przez całą noc. Nie mieszkasz w domku jednorodzinnym wolnostojącym, zapomnij o balangach do białego rana.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 19

A kolęda?

Czy księdzu też odważysz się zaproponować kapcie?
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 7

Bardzo pocieszające ;-P

U mnie robiłaby imprezki z policją po 22.00 :-)
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 12

tańce

Częściowo popieram autorkę postu, też bym nie chciała , by goście zniszczyli mi podłogę. Ja jak idę na domówkę to biorę zapasowe obuwie i mąż również, by nie nabrudzić ludziom w mieszkaniu.Znajomi jak wpadają do nas , to sami ściągają buty mimo iż ja o to nie proszę.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

na golaska

Zrobilismy ze znajomymi imprezke na golaska...5 par i bylo super jedzenie z kolezanki.polecamy
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

nier ma to jak pani w sukni wieczorowej, pieknej bizuterii i rozowych kapiuchach, ktore gospodarz "dyskretnie"

podstawia!

porazka!

jak sie kogos zaprasza w gosci, to trzeba tych gosci uszanowac! a stroj (w tym buty) jest jednym z elementow szacunku dla drugiej osoby!
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 6

...

byłam na domowce gdzie gospodyni w obawie przed porysoeanym parkietem kupiła wykladzine (taka gumowa) i rozlozyla na podłodze. Problem znikł. Wiem że ta wykładzina przeżyła niejedną domowke i nigdy nie było problemu czy zdjąć buty czy nie.A podłogę może też porysowac przez przypadek zbity kieliszek, czy przesunięte krzesło.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale te zapasowe obuwie, które bierzesz ze sobą na karnawałową imprezę,

to są kapcie z zajęczymi uszkami?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

trochę szczerości wobec samych siebie...

Nie bądźmy śmieszni. Jak autorka sama wspomina, to jest "domówka", a nie oficjalny bankiet na salonach. Panowie w półbutach - oczywiście nie zabłoconych - to pół biedy, ale panie, które nie ściągają szpilek, są po prostu niewychowane. Oczywistym jest, że parkiet czy panele bardzo się niszczą od takich butów. Komentarze typu "szkoda ci podłogi, nie rób imprezy" są dla mnie śmieszne - ja spotykam się ze znajomymi głównie DLA TOWARZYSTWA - oczywiście, kiedy idziemy do lokalu, wkładam szpilki, a kiedy do domu-ściągam je po wejściu.
Pozdrawiam i życzę uśmiechu i udanej imprezy :)
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 26

weź xDDD
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Karolina

ty już swoje powiedziałaś, teraz daj się wypowiedziec innym :D
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

mieszkanie i reszta
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

na przykład eleganckie szpilki na zmianę,

bo trudno o tej porze roku w szpilkach przemierzać ulice:)
popieram tę opinię 73 nie zgadzam się z tą opinią 3

w gumofilcach niech dreptają niedżwiedzia

i tak słoma z butów wystaje, więc i obuwie odpowiednie na salooony
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rzeczywiście,problem rangi światowej..

lepiej by się pomartwiła czy wódki nie zabraknie..
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

co to jest "domówka"??

w artykule czytam o "imprezie karnawałowej"
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry