Widok

Na zlecenie roztargnionych przeczesuje trójmiejskie plaże

Opinie do artykułu: Na zlecenie roztargnionych przeczesuje trójmiejskie plaże.
Artykuł na temat: Lato 2017

Wędrujący po trójmiejskich plażach z wykrywaczami metali nie zawsze robią to licząc na przypadkowe znaleziska. Czasami są wynajmowani do bardzo konkretnych zadań, jak np. odnalezienie zagubionej obrączki.

Każdego dnia trójmiejskie plaże przeczesują tzw. poszukiwacze skarbów. Dla jednych to ludzie z ciekawym hobby, dla innych żerujący na ludzkim nieszczęściu, a jeszcze dla innych ostatnia deska ratunku w poszukiwaniach cennej, ale zaginionej rzeczy.

Nieczęsto ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

joł

bo jesteście brudasami alkoholikami zdegenerowanymi.

Usługi wykrywaczem metali

Nie ma przyjemniejszego widoku niż radość i zdziwienie pojawiające się na twarzy osoby po odnalezieniu rzeczy, którą uważała już za bezpowrotnie utraconą:)))

Oferujemy prace wykrywaczami metali.Pomoc w odnalezieniu wszystkiego co jest wykonane z obojętnie jakiego metalu np złota ,srebra , tytanu, platyny ,miedzi, mosiądzu, np klucze od auta lub domu , pierścionki, kolczyki, bransolety, obrączki, telefony komórkowe itp.. Nie ważne czy w wodzie, śniegu, piasku czy trawie szukamy wszędzie i w każdych warunkach!
Czym szybciej zadzwonisz tym większa szansa na znalezienie zguby. Pełen profesjonalizm,i natychmiastowe zajęcie się poszukiwaniem Twojej zguby!
proszę dzwonić o każdej porze dnia i nocy !

Prosimy o udostępnianie tego posta i polubienie naszej strony bo dzięki temu Wasi znajomi odzyskają coś co zgubili
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

skarby

W sumie spyshop ma multum podręcznych wykrywaczy i tak nastawiam się na mały model garrett, bo można naprawdę znaleźć skarby

Prawo

Prawo mówi o poszukiwaniu ukrytych lub porzuconych zabytkach a nie o rzeczach zagubionych współczesnych. Pozdrow

Cóż, to że ty nie potrafisz

to nie znaczy że innym nie wychodzi.

Specjalisci powiadasz ?

Proszę, jednym z tych którzy uwzięli się na poszukiwaczy był archeolog, profesor Lech Czerniak. Sprawdź na Wikipedii jego dokonania oraz dlaczego dostał 2 lata więzienia. Więcej przykładów "specjalistów" ?

90% poszukiwaczy omija stanowiska archeologiczne. Pozostali to zwykli złodzieje i buraki którzy po zmianie ustawy na pewno nie porzucą tego procederu tylko się w nim wyspecjalizują.

Opowiem jak to jest z wykopaliskami w Gdańsku.
Jak to jest odwalane aby szybko.
Teren wykopalisk sprawdzany jest detektorem na głębokość ok 30 cm.(drobne przedmioty)
Następnie koparka wydobywa ziemię na 1,5 metra.
Za wywrotkami jeżdżą samochody które śledzą gdzie ta ziemia po "archeologach " będzie wywieziona.
Sam widziałem ludzi z wykrywaczami na takich hałdach.
Szlag mnie trafia gdy ktoś mi protekcjonalnym tonem morały prawi o chodzeniu na polu.
A sam by Bursztynową Komnatę wywiózł wywrotką bo jej nie zauważył.

kolczyk

A jaki i gdzie bo znalazłam kiedys

Ja zgubiłam portfelik

parę lat temu zgubiłam na plaży bordowy portfelik - sakiewkę, z metalowym zapięciem, w środku drobne pieniądze. Portfelik miał dla mnie dużą wartość sentymentalną. Może się znalazł...?

pewnie sobie zażyczył

i tylko pod tymi warunkami dał się nagrać. a czemu ma się narażać na hejt oszołomów?

a dlaczego podatkowac kolejny raz cos

od czego ktos juz podatek zaplacil, kupujac obraczke lub naszyjnik? To jest dla mnie chore ze sprzedajac ta sama rzecz sto razy placi sie zawsze podatek, ktory raz juz zostal oplacony, w efekcie koncowym panstwo zarabia tysiace na rzeczach kosztujacych kilka set zlotych. Kupiony w salonie samochod, nabuywca placi podatek, ale dlaczego drugi wlasciciel ma placic ponownie? Podatek od tego pojazdu jest juz oplacony... raz i starczy... zlodzieje

Do gościa co masz wąty do nas co niszczą kontekst.

Powiedz mi, a co z rolnikiem który co roku orze na 50 cm i mieli bronami monety, guziki ? My kopiemy na 35- 40 cm. Często wyrywamy z gruntów ornych metale tak zżarte przez nawozy ze nawet niewiadomo co to było. Żal wam tego archeologom? Odbieramy wam pracę? Zrobcie model obowiązujący w UK. Ten na pewno jest najlepszy bo archeologia przyszła z królestwa, tam ją wymyslili ...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Być może tak jest. Ale jest kilka małych niuansów.

Mój znajomy budował dom. Wezwano archeologów bo jego działka jest wpisana w archeo. Przyjechało 3 panów i grabiami czesali tylko wykop pod ławę, reszty działki nie przeszukali. Nie mieli sit, nie przesiewali ziemi, nie mieli detektorów metalu. Nic nie było. Skasowali kasę i koniec. Teraz jezeli np. będzie kopał dziurę pod drzewo i szpadlem rozwali fibułę z brązu? Zniszczy zabytek nie wiedząc o tym. To prawo jest do kitu......

Przeczesuje na zlecenie

bez zlecenia zreszta też ;)

Wędki zagubione

Również liczę na uczciwego znalazcę, zgubiłam wędki 4szt na Wiśle Śmiałej, odpłynęły w kierunku Sobieszewa. Zależy mi szczególnie na 4 m teleskopówce gdyż była ona prezentem urodzinowym.

ja

chodze na plaze z bizuteria ,kolczyki pierscionki lancuszek ,jakie prawdopodobienstwo ze zgubie ,moge zgubic w kazdym innym miejscu ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

To nie byłem ja :) Pozdrawiam Michał

hm... pracować?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry