Widok

Naciągają (kilkaset %) na częściach??

Perfekt Serwis Temat dostępny też na forum:
Poprosiłem o wycenę usługi wymiany świec. Zaśpiewali 240zł, gdzie odpowiedź siedmiu innych warsztatów to średnia ok 100-120zł !!! Ale to nieważne, za robociznę każdy liczy sobie ile chcę a jako, że to mercedes A klasa więc strasznie ciasno i cena będzie zawsze trochę zawyżona. Widocznie dla perfekt serwis to duży problem stąd ta cena. Śmiem zasugerować, że widocznie inni są bardziej kompetentni skoro wyceniają to taniej a co za tym idzie ciasny mercedes nie jest dla nich problemem, ale to moje zdanie, do którego mam prawo. W każdym razie zabili mnie wycenieniem części (firma NGK), wklejam maila:

"Perfekt Serwis
28.10 (3 dni temu)

do mnie
witam,wymiana świec i przewodów kosztuje ok 240 zł
świece 66zł x 4 szt + przewody 210 zł"

Spytałem jakiej firmy. Odpisali NGK.

Razem części wycenili na 474zł. Ja znalazłem w sklepie internetowym (linki poniżej) te same części czyli świece + przewody na kwotę 171zł (4x14zł + 115zł) !!! Panowie policzyli sobie marżę 300zł nas samych częściach!!! Dosłownie mnie zatkało jak to zobaczyłem. Wycenili jedną świecę na 66zł, gdzie w rzeczywistości kosztuję 14zł. To prawie 500% kwoty katalogowej.

Od razu uprzedzam, że podałem im pełną specyfikację samochodu tak, że nie ma mowy o pomyłkę w wycenie części. Nawet jakby była czyli sprawdziliby np dla Merc A160 a nie A150 to w życiu nie ma różnicy 300zł! Ja również znalazłem na 100% poprawne części i nie ma do mojego auta droższych świec i przewodów firmy NGK. Podsumowując MOIM SKROMNYM ZDANIEM definitywnie Panowi chcieli dorobić sobie kilkaset % na częściach szukając naiwnych.

Wyraźnie powtarzam, że to jest moje zdanie i z chęcią posłucham odpowiedzi serwisu.

Oczywiście wszystko mam na mailu i jak będzie potrzeba opublikuję tu wszystko a nawet prześlę dalej lub zrobię printscreeny.

Sprawę opisałem im mailowo, nic nie odpisali stąd wątek tutaj.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja polecam Perfekt Serwis. Jeden fachowiec zdiagnozował i wycenił naprawę na ok. 2000 zł, z diagnozą pojechaliśmy do Perfekt Serwisu, gdzie mogli nas naciągnąć na te 2 tys zł, jednak okazało się, że koszt naprawy wyniósł tylko 200 zł. Diagnoza fachowca nie była do końca trafna. :)

Dodam, że mechanicy wiedzieli o tym co się prawdopodobnie zepsuło, jednak byli tak uprzejmi, że sami sprawdzili jeszcze raz i takim oto sposobem zaoszczędziliśmy ok 1800 zł ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Pięknie to brzmi i bardzoooo wiarygodnie ;)

Pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli nie wierzysz to zapraszam do mnie do domu :) Opiszę Ci dokładnie sytuację, pokażę samochód i fakturę. Może to Cię przekona, że jednak jest wiarygodne ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podaj adres. Przyjadę i zerknę na faktury i samochód. Opublikuje tu zdjęcia faktur tak żeby uwiarygodnić Twoje słowa. Jeżeli nie chcesz upubliczniać adresu to wyślij mailowo na kuba1989cz@wp.pl . Czekam na kontakt.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Chełm

Galeria Chełm (3 odpowiedzi)

Czy to potwierdzone że galeria Chełm działa tylko do 31.12?

Kurczak z rożna - gdzie w okolicach Ujeściska? (8 odpowiedzi)

Czy jest gdzieś w okolicach (tak do kilku km) ulicy Płockiej jakiś punkt gdzie można kupić...

do góry