Widok

Nadmierna prędkość na ul. Beethovena, apel do mieszkańców

Na drogach Trójmiasta Motoryzacja Temat dostępny też na forum:
Szanowni Mieszkańcy,

Czy nie uważacie że kierowcy zdecydowanie za szybko poruszają się ul. Beethovena. Na ulicy tej obowiązuje ograniczenie do 40 km/h i moim zdaniem dosłownie nikt (może oprócz rowerzystów) nie przestrzega tego nakazu; co przykre również autobusy miejskie pędzą jak opętane. Żeby samochody poruszały się z prędkością chociaż 50-60 km/h... Często widzę natomiast że samochody po prostu przelatują przez Beethovena.

Jest to dla mnie o tyle niepokojące że chodniki i domy mieszkalne znajdują się tuż przy ulicy; piesi - w tym dzieci dzieci często chodzą do szkoły czy po zakupy.

Czekanie na tragedię to tylko kwestia czasu; rozjechane koty, psy czy szczury nie raz już wjeżdżone były w asfalt...

Prośba o komentarze i opinie. Na tej podstawie powinien zostać złożony wniosek na Policję celem uporządkowania sprawy.

Z poważaniem,
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5
Opinia została zablokowana przez moderatora
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10
...jakże merytoryczny wpis...popis erudycji i intelektu

Jak dostaniesz 7 lat odsiadki z za potrcenie pieszego (czego Ci oczywiście nie życzę), analagicznie do przypadku kierowcy ze Straszyna to inaczej będziesz śpiewał.

Pozdrowienia od buraka z Suchanina
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja na wczasach byłem na tej ulicy... I to prawda czasami nie da się żyć głównie w nocy... Z jednej strony samoloty z drugiej samochodami przyczepkami jak z cygańskiej góry zjeżdżają to tak walą, że aż się budzilem w nocy a pędzą 70km/h i co więcej wcale nie rejestracje Warszawskie a wasze Gdańskie i Gdyńskie...myślałem, że choć u was są porządni kierowcy ale bardzo się myliłem szczerze to nieraz jeszcze gorsi od Warszawiaków 2 razy omal mnie na pasach nie rozjechali a autobusy gnają gdzie popadnie chętnie niejednego pieszego by rozjechali. Podpisuje się jako wczasowicz całym sercem pod tym.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
na pasach kolego sa SWIATLA na kazdych, ktos jechal albo przechodzil na czerwonym ? bo nie sadze zebys w nocy nie mogl poczekac 3s az bus przejedzie i az taki ruch byl.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry