Widok
Nadmorze
Nadmorze powstało w dzielnicy bogatej w tradycje wypoczynkowe. Lokalizacja inwestycji oznacza bliskość brzeźnieńskiej plaży, dosłowne sąsiedztwo Parku Haffnera z placem zabaw, siłownią na świeżym powietrzu, nadmorskimi trasami rowerowymi.
Osiedle powstało w sąsiedztwie zespołu szkół, w pobliżu przychodni i centrum dzielnicowego z rozwiniętą ofertą handlową i usługową.
Nadmorze jest osiedlem zamkniętym. Części wspólne monitorowane są systemem kamer, nad którym czuwa osiedlowa ochrona. ...
więcej o inwestycji
więcej o inwestycji
dwa morderstwa.
Pierwsze. Niezrównoważona nastolatka z Wejherowa nie Brzeźna przyjechała do Brzeźna popełnić samobójstwo. Sądzę, że wybrała to miejsce bo chciała przed śmiercią zobacyzć piekny krajobraz.
Drugie morderstwo. Naćpany mężczyzna pojechał zabić córkę. Mieszkaniec Wrzeszcza a nie Brzeźna. Naczytał sie o morderstwie w tym miejscu i naćpany podświadomie pojechał w te same miejsce.
Brzeźno to wspaniała dzielnica ale słabo skomunikowana z powodu odległości od skm i "wąskiego gardła" komunikacyjnego jakim jest uczniowska w strone przymorza.
Pierwsze. Niezrównoważona nastolatka z Wejherowa nie Brzeźna przyjechała do Brzeźna popełnić samobójstwo. Sądzę, że wybrała to miejsce bo chciała przed śmiercią zobacyzć piekny krajobraz.
Drugie morderstwo. Naćpany mężczyzna pojechał zabić córkę. Mieszkaniec Wrzeszcza a nie Brzeźna. Naczytał sie o morderstwie w tym miejscu i naćpany podświadomie pojechał w te same miejsce.
Brzeźno to wspaniała dzielnica ale słabo skomunikowana z powodu odległości od skm i "wąskiego gardła" komunikacyjnego jakim jest uczniowska w strone przymorza.
Przyjazna dzielnica
Mieszkałam kiedyś obok obecnie powstającego kompleksu. Ta część Brzeźna jest bardzo przyjemna, jest tam mikroklimat, gdzie ludzie są bardzo przyjaźnie nastawieni, a nie "hermetyczni" i "wylansowani" jak w nowych, czy zamożniejszych dzielnicach.
Miło jest rano wyjść z psem na plażę, która jest po drugiej stronie ulicy. Piękny odrestaurowany park + zaciszna nieskomercjalizowana plaża.
Do tego bardzo dobra komunikacja.
Osobiście polecam to miejsce do mieszkania.
Jeśli chodzi o bezpieczeństwo, wystarczą częstsze patrole policyjne oraz kamery w tej części parku.
Miło jest rano wyjść z psem na plażę, która jest po drugiej stronie ulicy. Piękny odrestaurowany park + zaciszna nieskomercjalizowana plaża.
Do tego bardzo dobra komunikacja.
Osobiście polecam to miejsce do mieszkania.
Jeśli chodzi o bezpieczeństwo, wystarczą częstsze patrole policyjne oraz kamery w tej części parku.
Jesteś Baran pewnie tu kiedyś mieszkałeś i kupiłeś mieszkanie tańsze na wsi na północ od Gdyni, jak wielu innych a teraz lecząkompleksy na forum że w Gdańsku i okolicach powstają piękne osiedla.Zła sława Brzezna i N Portu to już historia teraz to najspokojniejsze dzielnice Gdanska.Mieszkam w Brzeznie 60 lat.
Brzeżno bedzie lepsze
Ludzie jak nie mieszkacie tu, to nie piszcie, bo wasze opinie są goownowarte. Załosne teksty, ze kogoś zabili,, w Rio też zabiją i to codziennie. Fakt, przejezdzajac przez Brzeżno wizerunkowo jest syf i i kiła, ale nie oznacza to ,że sie tu żle mieszka.
Mieszkam tu od 5 lat, zapłaciłem ponad 7 tys/m2 i ie żałuje decyzji, dziś bym zrobił to samo. Kto z was ma 200 m do plaży, parku ? , z psem codziennie jestem nad wodą, a reszta niech sobie siedzi w zasmrodzonym centrum. A pracę mam w porcie 10 minut od domu i kicham na korki !!
Mieszkam tu od 5 lat, zapłaciłem ponad 7 tys/m2 i ie żałuje decyzji, dziś bym zrobił to samo. Kto z was ma 200 m do plaży, parku ? , z psem codziennie jestem nad wodą, a reszta niech sobie siedzi w zasmrodzonym centrum. A pracę mam w porcie 10 minut od domu i kicham na korki !!
Dni otwarte 22.10.16
Invest Komforcie !! skąd wzieliście takie tandetne klamki do drzwi mieszkalnych ?
Przycisk dzwonka i jego sygnał też pamięta czasy PRL... myślałem,że takich już się nie produkuje od wielu lat.
Niewiarygodne, że zaoszczedziliscie na takich drobnych detalach , wstyd !!!
Wymiencie te elementy przed oddaniem ludziom kluczy..
Przycisk dzwonka i jego sygnał też pamięta czasy PRL... myślałem,że takich już się nie produkuje od wielu lat.
Niewiarygodne, że zaoszczedziliscie na takich drobnych detalach , wstyd !!!
Wymiencie te elementy przed oddaniem ludziom kluczy..
Byłem tam jesienią i wiosną, jestem z poza Gdańska. Miejscówka super, osiedle też mi się bardzo podoba, i zwrócicie uwagę że park Hefnera (mimo że jest nie wielki) znajduję się dokładnie na przeciwko (równolegle) do osiedla. Kilkadziesiąt metrów w prawo lub lewo od osiedla park zaczyna się kończyć. Cóż chcieć więcej. Gdyby nie cena (wystudziła mój entuzjazm) , to naprawdę lokalizacja z ogromnym potencjałem. 200m od plaży robi wrażenie. Jedna z najlepszych moim zdaniem nadmorskich lokalizacji w Gdańsku. Być może sama dzielnica wymaga do inwestowania ale z tego co widzę, ten proces już się zaczął.
>A czego potrzeba więcej<
... spokoju, przynajmniej w godzinach nocnych :)
Ścisła lokalizacja nadmorska, to raczej krótkoterminowy wynajem mieszkań i w konsekwencji o spokój nieco trudniej. Ludzie spędzający urlop, bardziej dbają o swoje, dobre samopoczucie niż spokój sąsiadów ... i trudno im się dziwić :)
... spokoju, przynajmniej w godzinach nocnych :)
Ścisła lokalizacja nadmorska, to raczej krótkoterminowy wynajem mieszkań i w konsekwencji o spokój nieco trudniej. Ludzie spędzający urlop, bardziej dbają o swoje, dobre samopoczucie niż spokój sąsiadów ... i trudno im się dziwić :)
Byłby większy spokuj
Gdyby nie było tego psiarstwa to byłoby spokojniejsze osiedle.Park i plaża byłaby cytrzysta. Na żadnym osiedlu nie wolno się uwolnić od tych brudasów. Gdyby takie osiedle było tylko dla ludzi byłoby dwa razy spokojniej i bezpieczniej. Zrobili już wybiegi, plażę dla tych brudasów. Jak tak kochają te swoje szczekaczki dlaczego nie budować osiedli dla psiarzy .Jestem pewien,że nie chcieli by kupować mieszkań gdzie każdy ma psa,bo by śmierdziało i pozagryzaliby się na wzajem.Szkoda tej zieleni, która usycha przez psią urynę, a wszyscy musimy płacić. Szkoda takie piękne osiedle.
Miejsce super, jako miejsce bardziej mi się podoba niż Nadmorski Dwór czy nawet Botanica, ale mówię to jako przyjezdny, bo w Gdańsku na topie jest Jelitkowo nie wiedząc dla czego. Czy jest drogo ? napewno dużo pieniędzy, jak znajomi kupowali po 8700 to pukałem się w głowę. A teraz nie ma już 47 m 2 mieszkań. Pamiętajcie że w przeciwieństwie do innych lokalizacji, nawet IK i konkurencji , Nadmorze jest w ścisłym pasie nadmorskim, przed osiedlem tylko drzewa (park pomijając jego reputację) i morze. Takich działek/nieruchomości będzie coraz mniej, aż się skończą. Nawet druga linia zabudowy , to będzie zawsze druga. Nie wspomnę o nieruchomościach oddalonych o kilka ulic dalej jak np. Atal.
brud
Fajne osiedle, tylko administracja do niczego...
Brud wszędzie, trawniki, chodniki, nie wspomnę o halach garażowych czy śmietnikach.
Teren przed osiedlem również brudny a pod super sklepem Żabka brud, pety, śmieci i wkółko
stojące pod sklepem Panie ekspedientki palące papierosy...ciekawe czy ktoś z kierownictwa Żabki powinien się tym zainteresować. Aha najlepszy jest jeszcze właściciel baru Bresno, nakleił na okna zakaz palenia w odległości 8m od lokalu-to chyba ulicy też dotyczy? Poza tym 4 miejsca parkingowe Bresno jak zaparkuje ktoś kto nie jest klientem tego lokalu to ma zapłacić 50zł za godzinę, to może wspólnota powinna pobierać taką samą opłatę od klientów tego lokalu którzy zaparkują poza tymi 4 miejscami tak powinno to chyba działać?!
Brud wszędzie, trawniki, chodniki, nie wspomnę o halach garażowych czy śmietnikach.
Teren przed osiedlem również brudny a pod super sklepem Żabka brud, pety, śmieci i wkółko
stojące pod sklepem Panie ekspedientki palące papierosy...ciekawe czy ktoś z kierownictwa Żabki powinien się tym zainteresować. Aha najlepszy jest jeszcze właściciel baru Bresno, nakleił na okna zakaz palenia w odległości 8m od lokalu-to chyba ulicy też dotyczy? Poza tym 4 miejsca parkingowe Bresno jak zaparkuje ktoś kto nie jest klientem tego lokalu to ma zapłacić 50zł za godzinę, to może wspólnota powinna pobierać taką samą opłatę od klientów tego lokalu którzy zaparkują poza tymi 4 miejscami tak powinno to chyba działać?!
Bardzo mnie dziwi pańska opinia
bo ja też mieszkam na tym osiedlu i mam zupełnie inne wrażenia... przede wszystkim jestem bardzo zadowolona z mieszkania i okolicy - czysto, pachnąco, a to że pani ekspedientka ze sklepu czasem wyjdzie na papierosa to chyba normalna rzecz, wszystkim pracownikom na świecie przysługuje takie prawo... najważniejsze że nikt nie pali np na klatkach!