Widok
Nadmotławie
Mieszkańcy inwestycji Nadmotławie Stare i Główne Miasto mają w zasięgu wzroku. Do fontanny Neptuna przejść można spacerem (przez nową kładkę lub Zielony Most) w ciągu kilkunastu minut. W pobliżu inwestycji znajduje się pełna infrastruktura: sklepy, restauracje, liczne punkty usługowe, a także filharmonia, galerie sztuki, gdańska marina czy teatr.
Mimo sąsiedztwa największych atrakcji turystycznych miasta, lokalizacja apartamentów "po drugiej stronie Motławy" zapewnia spokój i możliwość ...
więcej o inwestycji
więcej o inwestycji
Czy umowę kupna mieszkania podpisuje się rzeczywiście z Robygiem S.A. czy jaką spółką celową z minimalnym kapitałem zakładowym, która rozpłynie się w razie jakichkolwiek kłopotów?
Jeśli ktoś szuka dla siebie mieszkania w takich cenach to nie ma sensu kupowania go na etapie dziury w ziemi. W Gdańsku nie brakuje obecnie mieszkań w takich cenach gotowych do odbioru.
Rynek na mieszkania po 10 tysięcy za metr jest w Gdański dosyć ograniczony, szczególnie po artykułach opisujących prozę życia w "apartamentowych" takich jak szafarnia czy jelitkowski dwór.
Jeśli ktoś szuka dla siebie mieszkania w takich cenach to nie ma sensu kupowania go na etapie dziury w ziemi. W Gdańsku nie brakuje obecnie mieszkań w takich cenach gotowych do odbioru.
Rynek na mieszkania po 10 tysięcy za metr jest w Gdański dosyć ograniczony, szczególnie po artykułach opisujących prozę życia w "apartamentowych" takich jak szafarnia czy jelitkowski dwór.
też tak myśle
i prawie się zdecydowałam. Centrum a jednak kawwałek od ścisłej starówki. Jest szansa ze będzie przyjemniej. Niestety Liczę się z mieszkaniami na wynajem. Tu chyba Robyg nie ma nic do gadania. W takich czasach żyjemy że wszyscy na lewo wynajmują apartamenty. To taki uber dla hoteli . Moze jak skarbówka ogarnie a dla właścicieli przestanie się liczyć tylko kasa ale równiez komu wynajmują to coś się zmieni.
nowa jakość
chyba ta inwestycja bije na głowę inne pod względem lokalizacji, estetyki , ktora moze i jest dosyc surowa ale musi jakos nawiązywać do otoczenia - glównie ze względy na starówkę, czuję że to będzie modne i eleganckie miejsce, ciekawe kiedy zrobią kładkę bo po jej budowie będzie można łatwiej dojśc,
Interesuję się tym osiedlem, ale niestety cały czas jest tam krajobraz księżycowy. Nie przemawiają do mnie reklamy robyga, bo są niestety niewiarygodne :)
Przydałby się rzetelny opis całej okolicy zawierający daty i szczegółowy opis zagospodarowania terenu, łącznie z nabrzeżem i dojazdem do osiedla. Dzisiaj okolica wygląda przygnębiająco i podejrzewam, że nie koniecznie musi się to zmienić po wybudowaniu pierwszego etapu Nadmotławia, bo kolejne etapy muszą być obsługiwane transportowo obecną drogą. Mieszkanie przez kilkanaście lat praktycznie na budowie, z dojazdem z płyt betonowych, w sąsiedztwie składowiska miału węglowego, złomu itp. jest mało atrakcyjne.
Przydałby się rzetelny opis całej okolicy zawierający daty i szczegółowy opis zagospodarowania terenu, łącznie z nabrzeżem i dojazdem do osiedla. Dzisiaj okolica wygląda przygnębiająco i podejrzewam, że nie koniecznie musi się to zmienić po wybudowaniu pierwszego etapu Nadmotławia, bo kolejne etapy muszą być obsługiwane transportowo obecną drogą. Mieszkanie przez kilkanaście lat praktycznie na budowie, z dojazdem z płyt betonowych, w sąsiedztwie składowiska miału węglowego, złomu itp. jest mało atrakcyjne.
na stronie pojawiły się niedawno wizualizacje II etapu, ładnie to wygląda (podkowa z tarasem dla mieszkańców, pod którym są usługi, frontem do motławy), to co teraz wygląda jak krajobraz księżycowy (góra węgla) to będzie teren zielony, który będzie oddzielał I i II etap, nic tam nie będzie budowane bo to teren miasta, będzie park (pod spodem tunel planowanej nowej wałowej) mi się bardzo podoba wizualizacja, a jak wyjdzie w realu to się okaże
ważne żeby usługi rozbujały ten teren tak jak w brabanku
a co do składu złomu i metalzbytu - to całkiem fajny kierunek z oknami, szczególnie jak mieszkasz wysoko, w zasadzie nic nie przesłania widoku, wolałbyś 10piętrowy blok na przeciw, a tak masz przestrzeń na 4 - 5 piętrze i widok na ołowiankę, starówkę, nawe żuraw jak wysilisz wzrok (piszę o stronie połudnowej)
ważne żeby usługi rozbujały ten teren tak jak w brabanku
a co do składu złomu i metalzbytu - to całkiem fajny kierunek z oknami, szczególnie jak mieszkasz wysoko, w zasadzie nic nie przesłania widoku, wolałbyś 10piętrowy blok na przeciw, a tak masz przestrzeń na 4 - 5 piętrze i widok na ołowiankę, starówkę, nawe żuraw jak wysilisz wzrok (piszę o stronie połudnowej)
Podam przykład pewnej gminy, która 20 lat temu przygotowała do sprzedaży działki budowlane.Były foldery z pięknymi domkami, stokiem narciarskim, wyciągiem krzesełkowym, pięknymi widokami na jezioro w dolinie. Działki zostały sprzedane, nowi właściciele wybudowali kilka domków i od 20 lat jeżdżą piaszczystą drogą do swoich posesji. Foldery wyblakly a o stoku i wyciągu narciarskim mało kto pamięta.
Porównywanie "pewnej gminy" do śródmieścia gdańska to nieporozumienie.
Proponuję przypomnieć sobie jak do niedawna wyglądała Wyspa Spichrzów, to samo tereny na przeciw Ołowianki z ruinami, gdzie Ikea kupiła działkę, te tereny nabierają blasku i bardzo dobrze. W mieście jest tak, że na najmniejszym skrawku się buduje , miasto nie znosi próżni. A na wsi czy prowincji ziemia może leżeć odłogiem latami, bo i tak tam nikt nie przyjedzie.
Będzie ładnie. Gdańsk się zmienia pozytywnie i o to chodzi. Ja wiem że idą narzekania, że budynki nie takie, że na wyspie spichrzów stoją bloki ze skośnymi dachami, a ja się pytam, lepiej żeby były tam ruiny? Pora zacząć się cieszyć, z tego że deweloperom się chce, że razem z miastem rewitalizują nadbrzeża Motławy. O to chodzi !
Proponuję przypomnieć sobie jak do niedawna wyglądała Wyspa Spichrzów, to samo tereny na przeciw Ołowianki z ruinami, gdzie Ikea kupiła działkę, te tereny nabierają blasku i bardzo dobrze. W mieście jest tak, że na najmniejszym skrawku się buduje , miasto nie znosi próżni. A na wsi czy prowincji ziemia może leżeć odłogiem latami, bo i tak tam nikt nie przyjedzie.
Będzie ładnie. Gdańsk się zmienia pozytywnie i o to chodzi. Ja wiem że idą narzekania, że budynki nie takie, że na wyspie spichrzów stoją bloki ze skośnymi dachami, a ja się pytam, lepiej żeby były tam ruiny? Pora zacząć się cieszyć, z tego że deweloperom się chce, że razem z miastem rewitalizują nadbrzeża Motławy. O to chodzi !
Wyspę Spichrzów wyróżnia to, że wszystkie budynki budowano praktycznie w jednym czasie, dzięki czemu okres przekazywania do użytkowania kolejnych lokali jest stosunkowo krótki. Obawiam się, że w przypadku Nadmotławia może być inaczej. Chciałbym, żeby przykładem był Brabank, gdzie dzisiaj jest tam fajnie zagospodarowana przestrzeń publiczna i nie przeszkadza to w budowie kolejnego etapu. Brabank ma jednak dobry dojazd do budowy
Teraz ruszyła sprzedaż budynku D, który jest 3 piętrowy. Z tego co widzę najlepszy będzie oczywiście A, który zaczną sprzedawać pewnie latem 2020, ale ceny na pewno będą bardzo wysokie. Z tego co już było sprzedawane to ja bym zaakceptował B i E od północy czyli od węgla, bo tam będzie widok na Motławę, ale wiadomo że to północ czyli ciemna nora. Z kolei od południa dobry widok będą miały tylko 4 i 5 piętro - z budynku B i E., z E nawet jeszcze lepszy bo nic przed nim nie stoi na końću, jest płot i market budowlany z niskimi barakami, więc widok od południa lepszy od tych budynków bliższych Motławy
Byłem zobaczyłem i ....
Piękna lokalizacja póki co to nie jest !! dodatkowo ponad połowa lokali czyli nadmotławie estate to będzie wynajem czyli klimat jak na chmielnej albo toruńskiej pełno pijanych ludzi w okresie wakacyjnym ,już współczuję tym co kupią mieszkania a przepraszam apartamenty w tej części mieszkalnej no ale dobrze że nieopodal spory komisariat policji znajduje się na pewno będą mieli co robić, cena za M2 ponad 12 tys. istna okazja - wręcz pół darmo a doradcy klienta z Robyg-u na ul. Szafarnia 5 nie raczą nawet wstać do potencjalnego klienta a siedzący jprzed komputerem jakiś Pan na zadawane prze ze mnie pytania odpowiada spoglądając w komputer no podejście profesjonalne aż paliłem się żeby wyciągnąć oszczędności i tu je ulokować..słabo jak dla mnie póki co szukam bardziej Profesjonalnego dewelopera no i lokalizacji bardziej cywilizowanej , ale co kto lubi może innym się tu podobać ja plusów nie doszukałem się
Trzeba przyznać, że Robygowi Nadmotławie wyszło, Bardzo ładne wykonanie części wspólnych. Lokalizacja też extra.
Polski Hak zaczyna się cywilizować. To będzie jeden z najładniejszych zakontków. Na ołowiance miasto zrobi park na cyplu, w pobliżu przystań, bulwary nad rzeką gdzie rano można pobiegać a do tego cisza spokój bo Hak jest ślepy i nikt poza mieszkańcami tu się nie zapuszcza. Oczywiście docelowo będzie tunel i wtedy może być gwarniej, ale podoba mi się.