Widok

Nagranie z drona

Czy aby nagrywać z drona (chodzi o nagranie pewnego obiektu oraz wydarzenia które będzie w nim organizowane), potrzebne są jakieś dodatkowe uprawnienia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rzeczywiście, trochę się przez ostatnie lata pozmieniało.
Generalnie dronem można latać tylko w zasięgu wzroku. Generalnie loty mogą odbywać się z pewnej odległości od ludzi oraz zabudowań. Dronami nie można bezwzględnie latać nad takimi obiektami jak porty morskie, lotnicze, kopalnie, ujęcia wody, zapory wodne, czy nawet w okolicach linii energetycznych czy telekomunikacyjnych. Warto wiedzieć, ze operator ponosi odpowiedzialność, więc dobrze jeżeli posiada wykupione ubezpieczenie. Jeżeli mają to być jakieś filmiki komercyjne, wykonane w okolicach zabudowań, ludzi to dobrze gdy zrobione to zostanie przez dośwaidczonego operatora... Przykład takiej usługi: https://czarnazebra.pl/zdjecia-lotnicze/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Technologie

gry online (10 odpowiedzi)

Cześć wszystkim! Mam pytanie do hazardzistów. Powiedz mi Czy próbowałeś grać na polskich zasobach...

Marketing, reklama (59 odpowiedzi)

Witam, ostatnio zastanawiałam się nad metodami reklamy w internecie. Szukałam trochę i strasznie...

Jaki telefon warto kupić? (92 odpowiedzi)

Możecie polecić fajny model telefonu dla kobiety? Chcę zrobić żonie prezent ale kompletnie nie...

do góry