Widok

Najem długoterminowy samochodu Co o tym sądzicie?

Przymierzam się obecnie do najmu długoterminowego auta. Interesuje mnie wzięcie auta hybrydowego (ale przestronnego w środku). 80% jazdy to nieduże miasto. Czy np wybierając toyotę wziąć ten ich kinto one czy jakoś tak, honde to też u nich czy lepiej poszukać czegoś w zewnętrznych firmach a jeżeli tak to czy macie jakieś godne polecenia, które nie stosują żadnych ukrytych, dziwnych chwytów. Będę bardzo wdzięczny za wypowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zobacz sobie w Masterlease, mają w ofercie toyoty na wynajem długoterminowy, ale pewnie nie wszystkie są dostępne w hybrydzie. Moim zdaniem będą mieli korzystniejszą ofertę niż salon toyoty (nie mam porównania akurat z salonem toyoty ale mam porównanie z salonami innych firm).

Dzięki, zobaczę na pewno. A gdzie ogólnie mozna dowiedziec sie prawdy o tych samochodach, o tym co z bateria za 10 lat, jak wyglada ich zuzycie, generalnie wszystkich jak to mowia "zad i walet"?

Ja mam Opla Amperę z roku 2012 i z przebiegiem 225 tys km i nie wiem jak to możliwe ale na baterii wciąż mam zasięg taki sam jak był nowy, drugi przykład, znajomy ma Kia eNiro z 2020 roku i po przebiegu 80 tys km zrobił przegląd baterii i okazało się że degradacja baterii nastąpiła tylko 1,5%, moim zdaniem baterie w nowszych modelach przeżyją auto, nie ma co porównywać do technologii Leafa która tam degradacja baterii następuje znacznie szybciej (brak aktywnego chłodzenia i grzania). Aktualnie zastanawiam się nad zmianą na nowy, bo jednak 10 letnie auto to dość sporo. I pewnie znowu będę brał elektryka. W najmie długoterminowym (aczkolwiek tutaj czekam na jakąs okazję).

Ja mam od maja tego roku zoe, zrobione 7000km i bardzo sobie chwale, ale mam
1 do pracy max 80km
2 garaż z wallboxem w domu
3 panele fotowoltaiczne
Mam w najmie długoterminowym (wynajmowałem auto w masterlease - tak jak poprzednik polecam się do nich wybrać, najlepiej na plac, bo tam mozna zobaczyć najlepsze okazje na auta).

Jeśli wynajem długoterminowy samochodu to zdecydowanie masterlease.

Poczytałem w necie przez pół roku, pooglądałem na YT i wziąłem kilkanaście aut na jazdy próbne na weekend co trwało następne pół roku i potem zamówiłem elektryka. Jeżdzę parę miesięcy i w moim przypadku był to super wybór, też polecam zernkąc sobie na masterlease

To jest możliwosć wziąć tam jazdy próbne?

Jak najbardziej. Nie było z tym żadnego problemu. Chodzi tutaj o to, ze musisz być pewien, że bierzesz dane auto i musisz zobaczyć czy Ci się nim dobrze jeździ. Tak jak pisałem, sporo tych aut wypróbowałem bo szukałem auta przez dłuższy czas (był ze mnie wyjątkowo upierdliwy klient). Ale dzięki temu wybrałem dobrze.

Ja też z wypożyczeniem samochodu na jazdę próbną problemu nie miałem. Ogołnie najlepiej wybrać się na plac i zobaczyć na miejscu co jest bo na stronie masterlease nie zawsze są wystawione wszystkie samochody.

Od siebie polecam jeszcze zerknać sobie w masterlease na możliwość wynajmu nie nowego samochodu ale 2-3 letniego. Cena miesięczna zwykle jest o wiele niższa niż w przypadku nowego samochodu a jeśli chodzi o użyteczność i wygodę to nie ma większej różnicy.

Tylko nie bierz chińczyka bo będziesz żałować.

Podsumowanie:

Dyskusja dotyczy wynajmu długoterminowego samochodu hybrydowego lub elektrycznego do jazdy głównie po mieście. Uczestnicy forum jednogłośnie rekomendują firmę Masterlease jako najlepszego dostawcę usług leasingu z korzystniejszymi ofertami niż salony producentów, możliwością jazd próbnych i dostępem do szerokiej gamy pojazdów zarówno nowych jak i 2-3 letnich. Rozmówcy dzielą się doświadczeniami dotyczącymi trwałości baterii w pojazdach elektrycznych, podkreślając że nowoczesne technologie baterii degradują się minimalnie (1,5% po 80 tys km), a starsze modele jak Nissan Leaf wymagają ostrożności ze względu na brak aktywnego chłodzenia. Eksperci radzą odwiedzić fizycznie placyk Masterlease, gdzie dostępna jest pełna oferta i możliwość przetestowania pojazdu przed podjęciem decyzji, a także rozważenie opcji samochodów kilkuletnich oferujących lepszy stosunek ceny do funkcjonalności.

Inne tematy z forum Motoryzacja

Legalizacja butli LPG na kolejne 10 lat - gdzie? (16 odpowiedzi)

Skończyła mi sie wazność butli, niedługo auto musi jechać na przegląd a nie dostane pieczątki bez...

Hak do przyczepy - jaki koszt? (8 odpowiedzi)

Witam, czy ktoś się orientuje ile może kosztować montaż haka do przyczepy w Skodzie Fabii Combi?

do góry