Widok

Naklejki na śmieci segregowane

Witam. Dzisiaj dostałem rolkę naklejek samoprzylepnych na odpady segregowane tj.szkło, makulatury, plastik i odpady bio. Na naklejkę samoprzylepne jest nazwa firmy Sanipor i mój adres zamieszkania. Pytanie... Czy każdy mieszkaniec Bojana to dostał? Czemu to ma służyć? Kontroling _monitoring? Czy po prostu ludzie nie segreguja poprawnie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A to co za bzdury? Może jeszcze wójt osobiście będzie rozrywał worek i sprawdzał czy kupujesz wszystko co najtańsze czy może kupujesz wszystko markowe. Widocznie jest taki problem że niektórzy którzy segregują odpady robią to w zły sposób i jakoś chcą z tym walczyć. Sam nie jestem za tyli naklejkami, ale widocznie nie jest to jakieś widzi mi się tylko próba złapania tych którzy źle segregują. A tu od razu teorie spiskowe. Może nawet sam Kaczyński sprawdzi ci śmieci i policzy ile puszek od piwa tam jest. Nie róbmy sobie jaj z takimi głupimi tezami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 14

Z jednej strony rozumiem to posunięcie ze strony gminy, z drugiej zaś uważam za niebezpieczne tak radykalne podejście do identyfikacji odpadów. Owa identyfikacja może zostać wykorzystana przeciwko każdemu. Na podstawie wyrzucanych przez nas śmieci można bez problemu ocenić stan zamożności właściciela nieruchomości, jak również można stworzyć profil takiego właściciela. Na przykład to jakie produkty kupuję, spożywa czy zużywa, w jakiej ilości oraz w jakich cyklach regularności.

Pół żartem, pół serio to nie długo jeszcze każą montować urządzenia dokonujące pomiarów wagi, temperatury czy składu chemicznego stolca.

Stanowczo sprzeciwiam się profilowaniu społeczeństwa.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak zle posegregujesz to beda wiedziec komu kare wlepic
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

http://szemud.pl/artykuly/zmiany-w-systemie-gospodarowania-odpadami-komunalnymi/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tez dostałem. Jest też naklejka na pojemnik, 1 sztuka. sam nie wiem, może kto płaci ten dostał, może kontrola czy właściwe śmieci są wrzucane do odpowiednich worków.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry