Widok

Nakręćmy razem film fabularny :-) (Do amatorów i pasjonatów filmu i filmowania lub produkcji filmowej)

Jeśli tak jak mnie interesuje Cię film i filmowanie lub jakakolwiek część produkcji filmowej, napisz do mnie/odpowiedz na tego posta. Idealnie będzie jeśli masz już jakieś amatorskie doświadczenie lub/i jakikolwiek sprzęt, który może się przydać ekipie filmowej, ALE NIE JEST TO KONIECZNE. Ja zamierzam się dopiero uczyć. Jeśli zawsze marzyłeś/marzyłaś o byciu częścią takiej ekipy filmowej i zrobieniu choćby amatorskiego filmu niezależnego, nie trać więcej czasu - ja wiem, że nie warto go tracić. Czas i pieniądze nie są przeszkodą - poszukaj informacji o nagradzanym, niezależnym filmie pt. "Musgo" - nakręconym przez kilka osób, za kilka tysięcy euro, w tydzień. A przecież na początek nie musimy robić nic aż tak ambitnego.

Żeby sprecyzować: szukam prawie każdego chętnego i zainteresowanego tematem. Przede wszystkim ludzi absolutnie dorosłych, mających przynajmniej 20-kilka lat. Takich, którzy już pracują na 'pełen etat'. Nieważne czy są związani hobbystycznie lub zawodowo z fotografowaniem/filmowaniem. Takich którzy mają, jak wspominałem, sprzęt mogący się przydać ekipie filmowej, lub go nie mają - przydatne choć niekonieczne. Przede wszystkim takich, którzy chcą na to poświęcić trochę swojego wolnego czasu i zapału (ale jeśli jesteś choć trochę podobny/podobna do mnie - nie będzie z tym problemu). Takich, którzy potrafią coś co może się przydać przy produkcji filmu i takich, którzy chcą się tego szybko nauczyć.

Teraz trochę o mnie. Mam 35 lat i mieszkam w centrum Gdańska. To postanowienie o 'poważniejszym' powiązaniu swojego hobby z filmem, choć nie przyszło lekkomyślnie, powstało bardzo niedawno. Jednak już od tego czasu zacząłem robić pierwsze kroki i nabywać choćby namiastkę zestawu sprzętowego filmowca-amatora. Na razie mam podstawową "puszkę" mogącą służyć za kamerę, choć obiektyw zdecydowanie byłby potrzebny lepszy (a raczej zestaw obiektywów). Skompletowanie reszty byłoby możliwe niedużym wysiłkiem już przy 1 lub 2 dodatkowych osobach. Moja wiedza o fotografii (że nie wspomnę filmowaniu) jest ledwo lub nawet nie podstawowa. Jednak szybko się uczę. Oprócz tego jestem zainteresowany wieloma aspektami produkcji filmowej, w tym przede wszystkim pisaniem/scenopisarstwem i odpowiedzialnością za całokształt. Stąd można powiedzieć że najbardziej interesuje mnie perspektywa reżysera (lub jednego z reżyserów) i producenta.
Z innych umiejętności, poza pewnym zamiłowaniem do pisania oraz oglądaniem i analizą/krytyką filmów, należą przede wszystkim zaawansowane umiejętności obróbki i (do pewnego stopnia tworzenia) grafiki, a także montażu i innych aspektów (podstaw) postprodukcji. Choć 'z góry' zaznaczam, że "artystą" grafikiem nie jestem i raczej nigdy nie będę. :-) Stąd ewentualnego speca od hollywoodzkich efektów specjalnych trzeba będzie znaleźć, jeśli będzie potrzebny... ;-)

To chyba wszystko, co na tym etapie mógłbym lub powinienem przekazać. Jeśli dotrwałaś/dotrwałeś do końca, to znaczy, że jesteś zainteresowana/zainteresowany. Skontaktuj się więc ze mną lub odpisz. Pamiętaj też, że jest to nie tylko sposób na 'poważne' zagospodarowanie swojego czasu wolnego na bardzo konkretnego hobby i własny rozwój. Będzie to też okazja do super zabawy. Wyobraź sobie choćby wyjazdy, krajowe (i zagraniczne?) na zdjęcia, z ekipą pasjonatów podobnych do Ciebie, a będziesz mieć "obraz"... dosłownie i w przenośni. ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Interesuje mnie to, jak idzie kompletowanie ekipy ?
Cześć, dzięki za odzew. Wysłałem Ci prywatną wiadomość z informacjami. Ewentualnie możesz pisać na: andruil@onet.eu
Pomysł, wizja... fantastyczne:) weszłam tu zupełnie przypadkiem i nie sądziłam, ze uda mi się trafić na tak "elektryzujący" pomysł:)
Dziękuję. Staram się, jak mogę. ;-)
Niemniej jednak, pomysł i stopień 'elektryzowania' będzie zależał w dużej mierze od innych ludzi zaangażowanych to przedsięwzięcie. Zainteresowana? Jeśli tak, to napisz proszę na adres: andruil@onet.eu lub prywatną wiadomość przez forum.
Planuję po Świętach zorganizować spotkanie wszystkich zainteresowanych.
Chris wszedłem tu by dać takie samo ogłoszenie. Poszukuję ekipy, ludzi z którymi udałoby się nakręcić film. Nie wierzę, że w tak wielkiej aglomeracji nie znajdzie się kilkadziesiąt osób dzięki którym uda się stworzyć coś razem. Ja w to chętnie wchodzę. Mam scenariusze, być może do poprawek, być może nie. Warto by było się spotkać, skrzyknąć większą liczbę ludzi i pogadać o planach, wizji, projekcie. Mam, przeczucie, że takie coś może wypalić. W razie czego jestem zainteresowany. Możesz pisać na zycie.ariel@wp.pl
Cześć. Być może odkopuje skamielinę, ale chciałbym wiedzieć czy coś wypaliło z tego projektu, a jeżeli nie to jestem chętny na reboota:)
Czemu muszą pracować na pełen etat? :o Ja jestem zainteresowana, ale kończę studia.
Jestem zainteresowany, posiadam troche sprzetu. Myślimy cos razem? z wlasnego doswiadczenia wiem ze ciezko znalesc kogos kto w wolnym czasie chce cos wiecej osiagnac niz picie piwka na lawce w parku.

Pozdrawiam

Inne tematy z forum Hobby

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (115 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Białe tango (263 odpowiedzi)

Pan mi nie odmówi Panie Redziński (?) Ćwiczenie czyni mistrza. http://youtu.be/c3_NntYhzV4

do góry