Widok

Należy się mandat, czy nie?

Gdynia. Autobus lini 194. Kierowca całą trasę trzyma telefon w ręku i rozmawia niczym nie skrępowany. Rozmowę słyszymy wszyscy, bo włączony głośnik.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Boje sie

ze mnie pobijom
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jakim trzeba być małym zakompleksionym tchórzem, aby zrobić z ukrycia zdjęcie i je anonimowo umieścić w internecie.
Przeszkadza ci takie czy inne zachowanie? To zwróć mu uwagę, zgłoś jego pracodawcy, policji, episkopatowi ale nie umieszczaj takich pierdół publicznie.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 7

O czym rozmawiał?

Pochwal się.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dasz małpie aparat to będzie robić zdjecia gdzie i komu popadnie.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 3

Donos to nie tylko przyjemność

ale i obowiązek. Codziennie piszę skargi na kierowców autobusów bo honor im nie pozwala jechać z maksymalną dopuszczalną prędkością albo nie rozmawiać przez telefon w czasie jazdy albo być na czas albo nie pomylić trasy albo nie przejeżdżać na czerwonym świetle co ma miejsce nagminnie przy przystanku Śródmieście SKM. Zgłoś to :)

Ewentualnie podaj nr kierowcy to ja zglosze :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 33

Nie rozumiesz jednej rzeczy...

Dziś możesz nie mieć nic za uszami, ale jutro już możesz, bo np. zmieni się prawo i to co jest dopuszczalne teraz za chwilę już nie będzie. Będzie za to za późno, bo w międzyczasie oddacie wszystkie swoje prawa nawet tego nie widząc.
Wrzucacie foty, piętnujecie pierdoły, codziennie milion bzdurnych, donosicielskich zdjęć, że ktoś krzywo zaparkował.
"Permanentna inwigilacja" , której tylko przyklaskujecie i sami ją napędzacie. Krok po kroku ubezwłasnowolnienie na maxa.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Widzę, że tak jak mamy szeryfów na drogach

Tak teraz zaczęła się tworzyć grupa szeryfów pasażerskich...
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale za co mam go obsmarować?

Jest zdjęcie ze trzyma coś w ręku. Skąd mam wiedzieć czy to podczas jazdy? Może stoi na pętli? Ktoś wrzuci Twoje zdjecie do neta z informacja ze przeklinasz w miejscu publicznym i od razu mam w to wierzyć i Ciebie piętnować? Bo tak jest w USA? Nie mam nic przeciwko zdjęciom łosi drogowych ale tutaj mamy zdjecie jakiegoś goscia z tekstem innego goscia - dlaczego mam wierzyć w ten opis?
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kierowca

Jest chyba odpowiedzialny za życie ludzi których wiezie. Jeżeli nie zdaje sobie sprawy to nie powinien pracować tam gdzie pracuje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11

Ja tam

Widzę kubek na kawę
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mózgi wam wypaliło przez te 3 lata absurdów...

Za moment ludzie będą zgłaszać żeby dostał mandat bo ma ciemne okulary i nie widzi drogi śmiechu warte...
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jak masz coś za uszami to się możesz bać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

To jest jako przestroga dla innych kierowców.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11

Oby to twoje prawo nie miało zastosowania tylko do innych, ale do ciebie również :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlaczego nie zwrócisz uwagi? Bo co to nie twój obowiązek? wrzucanie fot też nie jest, a mimo to robisz. Mam nadzieję, że kierowca zwróci się do tego portalu o podanie twoje IP i dostaniesz działkę z najwyższej możliwej półki z ustawy o RODO
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 8

A gdyby w PL bylo jak w USA tzn wizerunek sprawxy?

Tam nie ma zadnego Rodo, smrodo, inicjalów nazwisk i pasków na oczy. Pamietaj ze takie zachowania narażają zdrowie i zycie pasażerow bo nie ma rąk na kierownicy. Gdyby wlasnie ludzie mieli swiadomosc ze jak zrobią cos źle to bedą obsmarowani w necie to moze by sie bardziej pilnowali. Postawa ktorą prezentujesz odbiera wychowawczy charakter takich postow. Ludzie czują się bezkarni i robią co chcą (np. Gadają przez tel chociaż odpowiadają za bezpieczenstwo pasażerów). Szkoda ze w polsce rodo chronią osoby które łamią prawo lub narażają innych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 14

Sorry ale to jest przesada. Jak można w taki sposób wymierzać komuś " karę". To nie należy do twoich obowiązków, jeśli czułeś że jazda z danym kierowcą nie jest bezpieczna , przez to że rozmawiał przez telefon to powinieneś powiadomić odpowiednie służby. Jak można wrzucać czyjeś zdjęcie do internetu?!
popieram tę opinię 58 nie zgadzam się z tą opinią 11

Pamiętaj że wszystko do ciebie wróci. Kiedyś ktoś ciebie potraktuje w taki sposób.
popieram tę opinię 64 nie zgadzam się z tą opinią 9

To przykre, że ludzie patrzą sobie na ręce i czekają na najmniejszy błąd by komuś dokopać. Jestem pewna że sam nie chciałbyś zobaczyć swojego wizerunku w internecie. Nikt z nas nie jest perfekcyjny, wszyscy popełniamy błędy, a te konkretną sytuację można było załatwić w inny sposób. Nie wstawiajmy zdjęć ludzi i nie oczarniajmy ich publicznie!
popieram tę opinię 81 nie zgadzam się z tą opinią 13
do góry