Widok
Napastnik Lechii pokonał 100 konkurentów
Opinie do artykułu: Napastnik Lechii pokonał 100 konkurentów.
Patryk Tuszyński został Ligowcem Lutego. Piłkarz Lechii Gdańsk otrzymał najwyższą średnią noty od naszych czytelników. Ranking powstał na podstawie blisko 20 tysięcy ocen, które wystawiono 101 zawodniczkom, zawodnikom i trenerom trójmiejskich drużyn ligowych w minionym miesiącu. Napastnik, który rozpoczął rundę wiosenną ekstraklasy od zdobycia pięciu goli w dwóch meczach, o przysłowiowy włos wyprzedził w klasyfikacji nowego klubowego kolegę, Nikolę Lekovicia. Do 20 marca można przesyłać ...
Patryk Tuszyński został Ligowcem Lutego. Piłkarz Lechii Gdańsk otrzymał najwyższą średnią noty od naszych czytelników. Ranking powstał na podstawie blisko 20 tysięcy ocen, które wystawiono 101 zawodniczkom, zawodnikom i trenerom trójmiejskich drużyn ligowych w minionym miesiącu. Napastnik, który rozpoczął rundę wiosenną ekstraklasy od zdobycia pięciu goli w dwóch meczach, o przysłowiowy włos wyprzedził w klasyfikacji nowego klubowego kolegę, Nikolę Lekovicia. Do 20 marca można przesyłać ...
Litości
Udał mu się jeden mecz i na tym koniec a wy robicie z niego gwiazde tej slabej ligi !! W tym zespole brakuje wszystkiego - zgrania, charakteru, przyjecia pilki , dosrodkowania , stale fragmenty , i do tego ten pietrowski :/ nie wiem kto tam pracuje w tym klubie ale skoro ja widze ze totalne drewno a nie jestem specjalista to co widza oni? Dajac mu jeszcze podwyzke
Lechia traci kibiców ......
Efektem ubocznym bardzo słabej gry Lechii w rundzie wiosennej jest to , że kibice ją ostro krytykują i masowo odwracają się od tej drużyny . Większość wpisów na tym portalu dotyczących Lechii to uwagi od jej rozczarowanych i zdołowanych kibiców . Nowym akcentem tych komentarzy jest coraz głośniejsze domaganie się zmiany trenera w Lechii . Michał Probierz w związku z brakiem jakichkolwiek sukcesów sportowych utracił zaufanie gdańskich kibiców . Ja również uważam , że im prędzej Probierz odejdzie , tym lepiej będzie dla Lechii . Moim marzeniem jest to , aby natychmiast po zakończeniu obecnego sezonu Lechia rozstała się z trenerem oraz połową obecnego składu drużyny . Których zawodników należy się pozbyć , to wiedzą już nawet dzieci w Gdańsku .
Probierz mojego zaufania nie stracił, bo go nigdy nie miał
Od początku uważałem że Lechii potrzebny jest trener a nie pajac. Co się tyczy pozbywania się zawodników, to tu był bym ostrożny. Ruch walczy o miejsce na pudle, a w pierwszym składzie nie przydatni w Lechii Surma, Zieńczuk, Buchalik. W Wiśle Brożek za słaby u nas, a do walczącej o mistrz Wisły nadaje się. Czwarty w tabeli Lech, a tam w składzie Trałka i Wołąkiewicz. W Górniku Kosznik, w Widzewie Kaczmarek.
Panie Alkomat - nie kompromituj się dalej , są granice śmieszności.
Kuchar chciał sprowadzić Ojrzyńskiego po Kaczmarku , i to był strzał w dziesiątkę. Niestety nie wyszło. Alkomat to duże jajo z małym żółtkiem , pozbył się m.in. Surmy , który ciągnie Ruch do pucharów , spuścił Buchalika zostawiając Kanieckiego , który po rozgrzewce ląduje w szpitalu , uparł się robiąc Wiśniewskiego głównym playmakerem , a to biedactwo powinno wrócić do Kaszubii/o ile tam znajdzie miejsce/. Jak długo jeszcze nieudacznik i notoryczny pechowiec będzie nas katował żenadą Lechii?
Lechia niepotrzebnie nadmuchała ten balon , który teraz pękł z hukiem
Rozczarowanie i wściekłość kibiców Lechii są w pełni uzasadnione . Po co było nadmuchiwać ten medialny balon ? Na jakiej podstawie przedstawiciele klubu ( prezesi , trener , piłkarze ) zapowiadali , że oto już tej wiosny Lechia będzie grała o niebo lepiej i stanie się jedną z czołowych drużyn w Polsce ? Po co w ogóle kibicom mydlono oczy wizją awansu Lechii do europejskich pucharów ? A potem wystarczyły cztery ligowe kolejki rundy wiosennej i ten domek z kart rozleciał się z hukiem . Kibice Lechii mają dobrą pamięć i łatwo nie darują tych nie spełnionych obietnic . Reakcja kibiców już jest widoczna - frekwencja na PGE Arenie spadła poniżej 10 tysięcy na mecz . Nowa Lechia okazała się jeszcze gorsza od Starej Lechii . Zaczynam tęsknić za trenerem Kafarskim , bo za jego czasów Lechia chociaż niektóre mecze miała udane ( historyczne zwycięstwo 3:0 z Legią w Warszawie ) .
NIKT NIE OBIECYWAŁ PUCHARÓW!!
Kolego Seba pokarz mi choć jeden artykuł w którym ktokolwiek z nowych właścicieli twierdził, że Lechia już w tym roku będzie grała w Europejskich Pucharach.
Jedyne co mówiono to, to, że Lechia już w tym roku powalczy o miejsce premiowane grą w Pucharach, a jeśli tą drogą się nie da, to powalczy w Pucharze Polki!
POWALCZY!!!
A nie NA PEWNO ZDOBĘDZIE!
To właśnie tacy jak Ty kibice pompowali balon, a teraz są rozczarowani.
Zastanawiałeś sie kolego co by było gdyby nie było tych wzmocnień?
czy zastanawiałeś się że w Bydgoszczy zdobyliśmy trzy punkty, lewa strona była broniona przez Levkowića a nie drewnianego Pazio?
I odpuścili sobie lewą stronę, stronę z której Lechia traciła najwięcej bramek!
A może przypadkiem zwróciłeś uwagę na fakt, że Lechia zdobyła cztery punkty w meczach w których nie grał WIśniewski?
I tak na koniec żeby nie przynudzać!
Wszyscy zawodnicy przybyli do Lechii na ostatnia chwilę i nie koniecznie poznali filozofię gry Probierza a i sam Probierz chyba nie za bardzo wie co ma zrobić z takim nadmiarem zawodników którzy są dobrymi graczami ale nie miał okazji ich poznać.
Pomyśl bo za Kuchara nie było by żadnych wzmocnień i pewnie byśmy spadli!!!
Więc trochę cierpliwości i wyrozumienia Ci życzę !!!
Ja na to żeby Lechia grała w Ekstraklasie (kiedyś pierwszej lidze) czekałem ponad 20 lat!!!
A ile Ty czekałeś ?
Bez urazy Seba ale nie wszystko w życiu przychodzi na zawołanie!
Pozdrawiam wszystkich Cierpliwych kibiców Lechii!!
Jedyne co mówiono to, to, że Lechia już w tym roku powalczy o miejsce premiowane grą w Pucharach, a jeśli tą drogą się nie da, to powalczy w Pucharze Polki!
POWALCZY!!!
A nie NA PEWNO ZDOBĘDZIE!
To właśnie tacy jak Ty kibice pompowali balon, a teraz są rozczarowani.
Zastanawiałeś sie kolego co by było gdyby nie było tych wzmocnień?
czy zastanawiałeś się że w Bydgoszczy zdobyliśmy trzy punkty, lewa strona była broniona przez Levkowića a nie drewnianego Pazio?
I odpuścili sobie lewą stronę, stronę z której Lechia traciła najwięcej bramek!
A może przypadkiem zwróciłeś uwagę na fakt, że Lechia zdobyła cztery punkty w meczach w których nie grał WIśniewski?
I tak na koniec żeby nie przynudzać!
Wszyscy zawodnicy przybyli do Lechii na ostatnia chwilę i nie koniecznie poznali filozofię gry Probierza a i sam Probierz chyba nie za bardzo wie co ma zrobić z takim nadmiarem zawodników którzy są dobrymi graczami ale nie miał okazji ich poznać.
Pomyśl bo za Kuchara nie było by żadnych wzmocnień i pewnie byśmy spadli!!!
Więc trochę cierpliwości i wyrozumienia Ci życzę !!!
Ja na to żeby Lechia grała w Ekstraklasie (kiedyś pierwszej lidze) czekałem ponad 20 lat!!!
A ile Ty czekałeś ?
Bez urazy Seba ale nie wszystko w życiu przychodzi na zawołanie!
Pozdrawiam wszystkich Cierpliwych kibiców Lechii!!
Lechia bardzo dużo naobiecywała
Już od kilku lat wszystkie kolejne zarządy i wszyscy kolejni trenerzy Lechii wspominali o możliwym awansie do europejskich pucharów . Ten temat cały czas się przewijał . Teraz widzimy , jak śmieszne i puste były te obiecanki . Drużyna Lechii gra kaszanę i w ogóle nie rozwija się . Lechia jest najczęściej przegrywającym na własnym boisku klubem w Polsce . Dlatego nie wierzę już w żadne obietnice składane przez Juskowiaka , Probierza , i innych mędrców z Lechii . Również ukazujące się kolejne wywiady z piłkarzami to tylko puste słowa . Nie widać na horyzoncie żadnej poprawy w gdańskiej drużynie . Aktualnie Lechia to jedno wielkie rozczarowanie . Kibice jak ja , którzy chcieliby być dumni z tego klubu , odczuwają obecnie tylko wstyd i zażenowanie .
NIKT NIE OBIECYWAŁ PUCHARÓW!!
Jakim jesteś kibicem skoro się wstydzisz swojego klubu Lechii Gdańsk?
Co mam odpowiedzieć kibicowi który się wstydzi swojego klubu?
Ja się wstydzę za takich kibiców jak Ty Krzysztofie.
Bo jak za rok( a kto wie może jeszcze w tym roku) nasz klub zacznie wygrywać z czołówką to zaczniesz piać ż zachwytu.
Wy młodzi kibice Lechii (jak jestem kibicem już ponad 35 lat) nauczyliście się dostawać wszystko na tacy i sądzicie że wystarczy poprosić i od razu dostajecie na tacy!
Już zaczęliście jechać po Juskowiaku który dyrektorem sportowym jet miesiąc.
Chodziłem jako młody chłopak na Lechię na 3 ligę i byłem dumny że jestem kibicem klubu którego kibicem był mój ojciec a wy się wstydzicie swojego klubu bo nie jest Mistrzem Polski i tylko od czasu do czasu wygrywa z takimi zespołami jak Legia Warszawa!
Myślę że większość prawdziwych kibiców którzy wiedzą o czym piszę również się was wstydzi!!
Pozdrawiam wiernych kibiców Lechii Gdańsk!!!
Co mam odpowiedzieć kibicowi który się wstydzi swojego klubu?
Ja się wstydzę za takich kibiców jak Ty Krzysztofie.
Bo jak za rok( a kto wie może jeszcze w tym roku) nasz klub zacznie wygrywać z czołówką to zaczniesz piać ż zachwytu.
Wy młodzi kibice Lechii (jak jestem kibicem już ponad 35 lat) nauczyliście się dostawać wszystko na tacy i sądzicie że wystarczy poprosić i od razu dostajecie na tacy!
Już zaczęliście jechać po Juskowiaku który dyrektorem sportowym jet miesiąc.
Chodziłem jako młody chłopak na Lechię na 3 ligę i byłem dumny że jestem kibicem klubu którego kibicem był mój ojciec a wy się wstydzicie swojego klubu bo nie jest Mistrzem Polski i tylko od czasu do czasu wygrywa z takimi zespołami jak Legia Warszawa!
Myślę że większość prawdziwych kibiców którzy wiedzą o czym piszę również się was wstydzi!!
Pozdrawiam wiernych kibiców Lechii Gdańsk!!!
A ja tęsknię za czasami Kafara i Boba
Za Kafara Lechia przynajmniej starała się grać oryginalnie, przez jakiś czas nawet to wyglądało. Za Boba była próba przywrócenia tożsamości. Lechia się przynajmniej czymś charakteryzowała, była "jakaś". A teraz? Zbieranina, bez stylu, bez tożsamości. Znów wróciliśmy do wariantu ogrywania cienkich obcokrajowców. Narzekaliście na poprzednie okno transferowe, ale wolę ściągnąć 1 Matsui niż 5 piłkarzy pokroju: Sadajew, Jagiełło, Stolarski, Makuszewski, czy ten Bośniak ciemięga... I nie chodzi tutaj o Probierza, tka na czym może, a praktyka pokazuje, że każdy trener w Lechii osiągał podobne rezultaty (Ulatowski trochę gorsze, ale pracował w anormalnych warunkach), tylko o to, że nowy właściciel zmienił politykę klubu, co nie przyniosło poprawy wyniku, za to odbierając Lechii cokolwiek za co Lechię można by lubić...
Kto panuje nad bałaganem?
Sprowadzono 6 nowych zawodników a wyniki gorsze.W grze jest coraz większy bałagan .Trener stracił wiarę w swoje możliwośći czego wyrazem były chaotyczne zmiany w ostatnich minutach meczu .
Trener Probierz nie wie sam teraz jaki skład ma wystawić na mecz, jaką obrać taktykę, co mecz to inny skład.
Z Probierzem Lechia będzie w tabeli coraz niżej.
Trener Probierz nie wie sam teraz jaki skład ma wystawić na mecz, jaką obrać taktykę, co mecz to inny skład.
Z Probierzem Lechia będzie w tabeli coraz niżej.