Na plus:
- czas i jakość naprawy (na ile jestem w stanie zweryfikować w tym momencie). Da się zauważyć jakościowe podejście.

Na minus:
- nie zostałem jasno poinformowany o wzroście kwoty prawie dwa razy w stosunku do ustalonej. Polecam restrykcyjnie kontrolować rosnące koszta. Sama cena usług bardzo wysoka jak na garażowy warsztat. Już po fakcie (mój błąd) poprosiłem o pokazanie cennika - pan Tomasz był w stanie podać mi jedynie kwotę za roboczogodzinę (na pytanie dlaczego na paragonie mam w takim razie konkretne kwoty za usługi, już nie był w stanie odpowiedzieć).
- nie jestem fanem wylewania na mnie swoich frustracji życiowych po spokojnym zadaniu mniej wygodnego pytania (szczegóły pominę). Mam wrażenie, że pan Tomasz musi jeszcze dojrzeć do współpracy z klientem, bo puszczają mu nerwy przy najmniejszych komplikacjach i poziom kontaktu spaaada.
- nie polecam właścicielom SUVów, pan Tomasz z jakiegoś powodu uważa, że należy płacić za robociznę przy nich podwójnie.

Generalnie - mam nadzieję, że pan Tomasz dokona pewnej introspekcji i poczyni poprawki w podejściu do świata i do klienta. Pan Tomasz jest z pewnością dobrym mechanikiem, ale prowadzenie warsztatu wymaga nieco więcej