Widok

Nauczyciel przedszkola

Interesuje mnie jak w tej chwili kształtują się zarobki nauczycieli w przedszkolach,zarówno w prywatnych jak i państwowych.Chodzi mi o porównanie pensji godzinowo,ponieważ jak wiadomo przeważnie w państwowych placówkach przedszkolnych nauczyciel pracuje po 5h,natomiast w prywatnych normalnie po 8h.
Za odpowiedzi z góry dziękuję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
pracowałam w prywatnym w 2009/2010;zarabiałam najniższą
Uuuu,no to lipa i pewnie po 8h? Myślałam,że w prywatnych płacą lepiej..
jakiś czas temu widziałam ogłoszenie, gdzie osobie z wyższym wykształceniem mającej zajmować się cały dzień dziećmi oferowano właśnie najniższą krajową ;) ALE można dorobić na nadgodzinach :] (super, jak za taką ciężką pracę)
No to faktycznie super... Dzięki dziewczyny,czekam na dalsze opinie :)
Najniższa krajowa to jedna sprawa.. ale do tego umowa zlecenie przez pierwszy rok (czy to jest zgodne z prawem?) i doświadczenie w pracy z dziećmi (jak ktoś ma doświadczenie, to według mnie powinien dostać więcej niż najniższa krajowa).

A co do głównego tematu, to jakieś dwa lata temu słyszałam, że dla stażysty (z tytułem licencjata) w przedszkolu państwowym oferowano 1200 zł netto (już razem z dodatkiem za wychowawstwo). Więc to było jakoś tak zgodnie z obowiązującą kwotą bazową. A teraz chyba dla stażysty (magister z przygotowaniem pedagogicznym) minimalna kwota to coś ok. 2200zł brutto.
Zależy, gdzie się trafi - znajoma jest 'przedszkolanką' w gminnym przedszkolu (skończyła licencjat) zarabia 2300 + jakieś dodatki nauczycielskie ( w tym "13-ka"), mało tego pracuje po 5 godzin, weekendy wolne no bo to państwówka. Dodam, że to w województwie pomorskim, jak sprawa wygląda w innych częściach Polski, ciężko mi powiedzieć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
cześć "Ja" prywatne " przedszkola" to naciągacze! pracujesz po 8-9h lub więcej a netto masz najwięcej 1200 a najmniej 600-800zł; odłoszenia pojawiaja się te same co dwa tygonie lub miesiąc o to przykład : trzeba pamiętać że praca z dziećmi jest fajna ale jest męcząca i nikt zdrowy na umyśle nie będzie pracował np:12h
-normalnie pracuje się 5-7h z dziećmi
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi,to dało mi już coś do myślenia ;)
Pozdrawiam :)
A czy ktoś może orientuje się w zarobkach pomocy nauczyciela w przedszkolu? (prywtanym i publicznym)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Otwórz swoje przedszkole. Dostaniesz dofinansowanie od państwa a małej klienteli też nie brakuje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
w prywatnym 1500 brutto
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Praca

Własna gastronomia - czy się kalkuluje? (58 odpowiedzi)

Mam pytanie, głównie do mieszkańców Gdyni: jakie jest Wasze zdanie nt. poprowadzenia własnej...

zarobki w Mohito /LPP (13 odpowiedzi)

Witam, orientuje się ktoś jak wyglądają zarobki w sieci Mohito? System premiowania?

Własny biznes - jak się reklamować? (181 odpowiedzi)

Jak reklamować swój biznes w sieci? Bez obecności firmy w Internecie ciężko będzie zdobyć...

do góry