Widok
Nie Żyje Papież Franciszek
W wieku 88 lat zmarł papież Franciszek. Jorge Mario Bergoglio stał na czele Kościoła katolickiego od 13 marca 2013 roku. Argentyński jezuita pod koniec swojego pontyfikatu często chorował. Ostatnie poważne dolegliwości zdrowotne pojawiły się u niego w pierwszej połowie lutego 2025 roku.
więcej
więcej
Kościół miał za jego życia ogromne problemy
Zarówno swoje wewnętrzne jak i podlegał atakom z zewnątrz. Nikt nigdy się tak nie odważył podstepnie atakować Judaizmu i przede wszystkim Islamu jak to bylo w tym przypadku. Niemniej, kregoslupem Kosciola sa jego wierni i choc wymaga on niewątpliwie naprawy wizerunku, moje czyny i slowa dalej beda w zgodzie z Dekalogiem. I mowie tylko o sobie, reszta niech decyduje w zgodzie z wlasnym sumieniem. Tylko taka wskazowka, wyobrazcie sobie choc przez chwile ze jestescie na łożu smierci. W którą stronę pójdą wowczas Wasze mysli?
"Nikt nigdy się tak nie odważył podstepnie atakować Judaizmu i przede wszystkim Islamu jak to bylo w tym przypadku."
Pogromy Żydów na przestrzeni wieków oraz krucjaty to były niewinne zabawy katolików? Poza tym tzw. ataki na kościół katolicki dotyczyły konkretnie ukrywania przezeń przestępców pedofilii. No chyba, że to też tylko niewinne zabawy były. W takim przypadku, przepraszam i nie mam uwag.
Akurat tutaj miał rację, 100 tysięcy ukraińskich mężczyzn zginęło na tej wojnie. Zalenski łapie ludzi na ulicy i wysyła na front a w tej części, którą Rosja chce odebrać Ukraińcy sami popierają Putina. A druga połowa chce do unii europejskiej i NATO aby swobodnie jeździć do pracy za euroski i aby otworzyć tani rynek na budowanie firm. Jak plan ten się powiedzie to Polska będzie drugą Grecją bo wszystkie korporacje przeniosą swoje kołchozy na Ukrainę a tutaj będą tylko kredyty, długi i zbrodniarze wojenni.
Jedyny poczciwy spośród zgrai szakalów
Mądry i poczciwy człowiek który chciał zrobic porządek w miejscu rozpusty...
Jego swięte słowa do tej tłuszczy:
" Jak chcecie zobaczyć ludzi niezastąpionych to idźcie na tyły ogrodu watykańskiego gdzie leżą tacy jak wy którzy też myśleli iż są niezastąpieni"
Miejsce dla Ciebie u stóp Pana Naszego
Jego swięte słowa do tej tłuszczy:
" Jak chcecie zobaczyć ludzi niezastąpionych to idźcie na tyły ogrodu watykańskiego gdzie leżą tacy jak wy którzy też myśleli iż są niezastąpieni"
Miejsce dla Ciebie u stóp Pana Naszego
Totalni i lewacy
Myślą (ha,ha,ha) że śmierć ich nie dotyczy. Puści ludzie bez szacunku dla nikogo i niczego. Napiszcie czy na zmarłych z waszych rodzin też tak plujecie jak teraz na papierza i zamordowanego przez Putina prezydenta Kaczyńskiego? Tak się zastanawiam czy nadal należy was określić jako ludzie, zwłaszcza po tym jak pewna ,,pani" w kitlu z waszej opcji politycznej zabiła niewinne dziecko bez zmróżenia oka, a wy macie ją za bohaterkę.
W wojsku byłeś, przysięgę złożyłeś? Pewnie masz kategorię E do ewakuacji Ja byłem żołnierzem rozpoznania i wiem, że na tych wszystkich wojnach cierpią ludzie, najczęściej cywile a wszystko ubrane w wielkie słowa czy to obrony czy ataku. Nie pojmujesz czym jest wojna i jakie straty ponoszą wszystkie strony konfliktu. Zrozumiesz jak ktoś bliski ci umrze trolu
Ale to pokazuje dobitnie, że wyznawcy tej religii nie czczą Boga tylko panów w sutannach. Ja napisałem, że noszę wiarę w Boga, ale Watykan jest obcy Bogu to jazgot. Tu nie jest ważna wiara w Boga lub po prostu w siebie, tu jest wiara w jakiegoś faceta w sutannie. A co Watykan robił po II wojnie światowej, dał ochronę wojennym oprawcom dając im szansę ucieczki do Argentyny. To jest ta Watykańska wiara. Owieczki nie czytate nie pisate dają się nadal manipulować, jak nie sektom religijnym to sektom politycznym.
Każdy kto miał świadomy sen lub półświadomy jest pewnym, że na życiu tutaj się nie kończy. Ty i tak nie będziesz ćwiczył świadomych snów, żeby sobie to udowodnić, a dlaczego, bo żeby śnić świadomie trzeba włożyć wysiłku by do tego dojść. Dlatego nie wysilaj się, tik tok jest dla Ciebie, tam nie ma bajek zmyślanek xD
Ale ten czarny papież miał być już po JP II. Mam książkę przepowiednie Nostradamusa z 1996 roku, do 1996 roku w książce przepowiednie się sprawdzają bo już to się wydarzyło. Podkreślam, że książka jest z 1996 roku. Kiedy ostatnio wziąłem ją do ręki i przeczytałem przepowiednie po 1996 roku do dziś to nic się nie sprawdziło xD Tak można manipulować baranami.
Nie potrafiłem się do niego przekonać, na samym początku tego pontyfikatu pewne jego gesty
odbierałem jako fałszywą skromność na pokaz. Ale dziś coś dziwne, bo nigdzie się nie wybieram, może na średni spacer pójdę, a wczoraj a to pół butelki wina, a jeszcze inne. Herbatę dziś rano wypiłem, coś skubnąłem, kieliszek czysty nawet przyniosłem z kuchni, ale jakoś mnie nie ciągnęło, aby wina czerwonego nalać. Aż się sam dziwiłem, co tak ochoty nie mam. No i w necie coś przeglądam, a tu ta smutna wiadomość. No i oczywiście nic z tej czy innej butelki już otwartej wczoraj - dziś nie ruszę. Trudno, abym jako katolik "opijał" śmierć zwierzchnika naszego Kościoła.
RIP Ojcze Swiety,
za to ze byles oredownikiem ubogich i nie klaniales sie bogaczom i moznym tego swiata. Moim zdaniem myliles sie tylko w kwestii zbrodniczej agresji Rosji na Ukraine. Poza tym nie byles katoprawakiem, kochales ludzi o innych pogladach, to tak samo jak Pan Jezus. Spoczywaj w spokoju Ojcze Swiety. Pograzony w smutku
Odpuście sobie ludziska.
Każdego czeka śmierć i każdy będzie chciał żeby ktoś się pomodlił za jego duszę, w szczególności ci którzy uważają się za ateistów, oraz ci którzy teraz opluwają katolików choć sami otrzymali chrzest, bierzmowanie. Piszę to dlatego iż już niejednokrotnie spotkałem się z takimi ludźmi, gdy śmierć zajrzała im w oczy prosili żebym sprowadził księdza.
na moim pogrzebie księdza nie będzie już rodzinie o tym powiedziałam , a zamiast ksiądz kasę za jego uczestnictwo
dostaną Animalsi ,a wiem ,ze zaraz się będziesz mądrzyć ,ze w ostatniej chwili zmienię zdanie , otóż NIE bo to jest moja ostania chwila i zobacz coraz wiecej jest pogrzebów świeckich , manipulacja musi mieć jakiś poziom ,a twoja jest zerowa pseudo katoliku
Aby uczcić pamięć naszego Ojca Świętego
Przytoczę jego pełne miłosierdzia i mądrości wypowiedzi z ostatnich lat:
"Jednym z możliwych powodów rosyjskiej napaści na Ukrainę i postawy Putina mogło być szczekanie pod drzwiami Rosji przez NATO. To złość; nie wiem, czy została sprowokowana, ale może tak ułatwiona."
"Trzeba płakać na grobach. Nie zależy nam już na młodych? Napawa mnie bólem, to co dziś się dzieje. Nie uczymy się. Niech Pan zmiłuje się nad nami, nad każdym z nas. Wszyscy jesteśmy winni!"
"Nie zapominajcie nigdy o waszym dziedzictwie. Jesteście dziećmi wielkiej Rosji; wielkiej Rosji świętych, króla, wielkiej Rosji Piotra I, Katarzyny II, tego wielkiego imperium, o tak wielkiej kulturze i wielkim człowieczeństwie. Nie rezygnujcie nigdy z tego dziedzictwa."
"Kiedy widzisz, że jesteś pokonany, że sprawy nie układają się dobrze, musisz mieć odwagę negocjować. Silniejszy jest ten, kto widzi sytuację, kto myśli o narodzie, kto ma odwagę białej flagi, by negocjować."
Spoczywaj w pokoju święty człowieku.
"Jednym z możliwych powodów rosyjskiej napaści na Ukrainę i postawy Putina mogło być szczekanie pod drzwiami Rosji przez NATO. To złość; nie wiem, czy została sprowokowana, ale może tak ułatwiona."
"Trzeba płakać na grobach. Nie zależy nam już na młodych? Napawa mnie bólem, to co dziś się dzieje. Nie uczymy się. Niech Pan zmiłuje się nad nami, nad każdym z nas. Wszyscy jesteśmy winni!"
"Nie zapominajcie nigdy o waszym dziedzictwie. Jesteście dziećmi wielkiej Rosji; wielkiej Rosji świętych, króla, wielkiej Rosji Piotra I, Katarzyny II, tego wielkiego imperium, o tak wielkiej kulturze i wielkim człowieczeństwie. Nie rezygnujcie nigdy z tego dziedzictwa."
"Kiedy widzisz, że jesteś pokonany, że sprawy nie układają się dobrze, musisz mieć odwagę negocjować. Silniejszy jest ten, kto widzi sytuację, kto myśli o narodzie, kto ma odwagę białej flagi, by negocjować."
Spoczywaj w pokoju święty człowieku.
Przyzwoitych ludzi na tym stanowisku jest
tak mało, że pan Bergoglio wyczerpał statystyczne prawdopodobieństwo dobrego człowieka a papieża już do końca istnienia tego kościoła.
Nadziei dla Watykanu już nie ma. Dygnitarze kościelni już zresztą za tego pontyfikatu bardzo się starali, żeby nadzieje związane z Bergoglio okazały się płonne. Nienawidzili go i próbowali ośmieszyć za reformowanie kościoła, za upominanie żeby się tak nie dorabiali majątków i władzy, nie krzywdzili słabszych. On się z nimi ostro nie rozprawił, czego zresztą nie docenili.
I teraz będzie gorzej. Za to watykańskie wpływy się skończą w polityce i społeczeństwach, i to też dobrze.
A wy się odzwyczajajcie od tej religii, bo i tak była obca i bardzo nieuniwersalna, oderwana od rzeczywistości.
Nadziei dla Watykanu już nie ma. Dygnitarze kościelni już zresztą za tego pontyfikatu bardzo się starali, żeby nadzieje związane z Bergoglio okazały się płonne. Nienawidzili go i próbowali ośmieszyć za reformowanie kościoła, za upominanie żeby się tak nie dorabiali majątków i władzy, nie krzywdzili słabszych. On się z nimi ostro nie rozprawił, czego zresztą nie docenili.
I teraz będzie gorzej. Za to watykańskie wpływy się skończą w polityce i społeczeństwach, i to też dobrze.
A wy się odzwyczajajcie od tej religii, bo i tak była obca i bardzo nieuniwersalna, oderwana od rzeczywistości.