Widok
Nie mogę znieść mojej kuzynki
Ta nienawiść mnie zabija, wiem o tym. Najpierw najpiekniejsza dziewczyna na osiedlu. Matka jej ledwo wiązała koniec z końcem ale dla Marii by wzięła chyba kredyt. Jej brat mieszkał w piwnicy, Maria miała piękny, nowoczesny pokój. Mega przystojny, bogaty chłopak. Szkoła, studia z wyróżnieniem. Zawsze stylowa, oczytana, inteligentna. Wyjechała za granicę. Oczywiście super praca, nowy chłopak bardzo bogaty, przystojny. Podróże po całym świecie. Potem piękny dom. Cudowny pies, o którym zawsze marzyłam. Festiwale muzyczne, przyjaciele, wycieczki. W końcu dziecko. Piękne, podróże z dzieckiem, cudowny czas z rodziną, wszyscy ją kochają. Ja udaję bo jej zazdroszczę jak nie wiem. Jak się z tego wyleczyć?
Na Facebooku czy innym Instagramie wszystko ładnie wygląda. Ale czy takie jest w rzeczywistości? Często ludzie, którzy w oczach innych mają wszystko wcale nie czują się z tego powodu szczęśliwi. A równie dobrze można nie mieć prawie nic i wiedzieć, że ma się wszystko czego trzeba. Pomyśl o tym co sama masz w swoim życiu i co jest dla Ciebie ważne. Oddałabyś to za ten dom, podróże i co tam jeszcze myślisz, że jest Ci potrzebne?
Zawsze i wszędzie znajdziesz jakichś ludzi, którzy mają lepiej od ciebie, i takich którzy mają gorzej, takich którzy "zasługują" i takich którzy "nie zasługują". Nie ma sensu zaprzątać sobie tym głowy. Poza tym jej problemów tak faktycznie nie znasz, równie dobrze ona może zazdrościć tobie. Radzę ci, żebyś się zdystansowała do sprawy. Przecież nie mieszkasz z kuzynką, nie musisz się dowiadywać co u niej itd.
Matka jej ledwo wiązała koniec z