Widok
Nie polecam ze względu na cenę oraz grubiańskie zachowanie właścicielki !!!!
Zacznę od tego że opiekunki (pani Asia i pani Asia) są super! czasami się zdarza że dzieci są ubierane w nieswoje ubranka, ale to jestem w stanie wybaczyć bo dwie opiekunki na tak dużą grupę dzieci mają prawo się pomylić. Właścicielka (p. Marzena) chwali się, że jest 5 opiekunek - może w ciągu tygodnia się zmieniają, zastępstwa, itp. Jest mało miejsca na taką ilość podopiecznych. Pani Marzena po wprowadzeniu podwyżki nie była w stanie rzeczowo wyjaśnić powodu tej podwyżki (uważam że przed podwyżką i tak było tam drogo!!!). Pamiętajcie rodzice, że jeżeli Wasze dziecko jest chore i np. przez 3 tygodnie było nieobecne w żłobku to i tak zapłacicie pełną stawkę miesięczną!!!. Próba negocjacji ceny w związku z nieobecnością dziecka kończy się aroganckimi i grubiańskimi tekstami ze strony p. Marzeny, jest to osoba niegrzeczna i głównie z tego względu nie polecam kontaktu z tym żłobkiem!!! Oczywiście negocjacja ceny dotyczy tylko stawki za pobyt dziecka bo jedzenie i tak trzeba zapewnić we własnym zakresie. Dodatkowo w tym żłobku jest dużo dni wolnych od pracy, co jest uciążliwe bo nie każdy ma wolne np. przez całą "majówkę" lub w okresie między świętami. Oburza mnie NIEUCZCIWOŚĆ!!!
Moja ocena
Krasnalki
kategoria: Żłobki
opieka: 5
wyposażenie: 3
bezpieczeństwo: 2
przystępność cen: 1
ocena ogólna: 2
2.6
* maksymalna ocena 6
Panie J.! zapłacił Pan w grudniu, a właściwie w styczniu kwotę pomniejszoną o nieobecność synka nie 660 zł tylko 400 zł. Bardzo nieładnie tak mnie oczerniać tym bardziej ,że na spotkaniu opłatkowym na które byli zaproszeni wszyscy rodzice składaliśmy sobie życzenia i ustaliliśmy, że zapłacą Państwo mniej. Dlaczego osobiście nie powie mi Pan,że zachowuję się w sposób grubiański chociaż nie przypominam sobie takiej sytuacji, bo to Pan naskoczył na mnie przez telefon, że jak ja mogę być taka stanowcza. Ja Państwu poszłam na rękę, a Państwo szargają moją opinią na forum. Nieładnie tym bardziej, że Państwo nadal przyprowadzają do nas synka, więc chyba nasze warunki jednak Państwu odpowiadają.
Panie opiekunki
Jeszcze jeden wątek pozwolę sobie wyjaśnić Panie J. w całym domu jest 6 Pań opiekunek, w żłobku są na stałe 2 Panie (na 15 dzieci na 100 metrach kwadratowych), ale w czasie posiłków lub w czasie zabawy, w czasie prac pielęgnacyjnych jeżeli jest taka potrzeba to jesteśmy nawet we 4 w żłobku, gdyż jesteśmy wszystkie na miejscu i mamy takie możliwości. Państwo odbierają dziecko ok godz 16.30 gdzie w żłobku zostaje ok 3 - 4 dzieci więc nie ma potrzeby abyśmy były wszystkie. W godzinach 8 - 16 jesteśmy w pełnym składzie, ale pozwoli Pan, że to my ustalamy rytm naszej pracy według potrzeb Państwa dzieci.
Chciałam Panu powiedzieć, że w większości miejsc opieki nad dziećmi płaci się za cały miesiąc nawet jeśli dziecko nie było ani jednego dnia w żłobku/przedszkolu. To zupełnie sensowne. Proszę sobie wyobrazić, że może Pana dziecko przez 3 tygodnie nie uczęszczało do żłobka, ale panie opiekunki tam były i powinny otrzymać swoją pensję. W miesiącach jesienno-zimowych, kiedy dzieci są narażone na większe infekcje i choroby często bywa tak, że przychodzi połowa lub mniej z zapisanych dzieci. Gdyby teraz wszyscy mieliby być zwolnieni z opłat to nie wiem w jaki sposób taka placówka miałaby się utrzymać. Moje dziecko zapisałam tam 2 lata temu we wrześniu. Do lutego przechodziło tam łącznie 3 tygodnie. Resztę tego czasu chorowało. Ani razu nie przyszło mi do głowy, aby poprosić o zwolnienie lub obniżenie opłaty. Potem nigdy nie chorował już tak długo. Kontakt z p. Marzeną również miałam. Uważam ją za przemiłą osobę. Sama byłam sceptycznie nastawiona do żłobka (samej instytucji, nie tej konkretnie placówki), u nas to była konieczność. Starałam się znaleźć coś do czego można się przyczepić. Kilka razy zadzwoniłam z buntowniczym nastawieniem do p. Marzeny, a ona miła i opanowana, spokojnie wyjaśniała moje wątpliwości. Pomimo mojego niemiłego nastawienia ona nigdy nie odniosła się do mnie grubiańsko. Obecnie mam drugie dziecko i właśnie chciałam pojechać z nim do żłobka, żeby je pokazać paniom i zapisać od kolejnego miesiąca.
Jeżeli chodzi o dużą ilość dni wolnych żłobka, to proszę sobie wyobrazić, że przedszkola mają 1 miesiąc w roku wolnego. Pan musi zapewnić opiekę swojemu dziecku w tym czasie jeśli nie planuje Pan miesięcznych wakacji i jednocześnie zapłacić za ten miesiąc wolnego czynsz w przedszkolu (pomniejszony, ale zawsze czynsz). Uważam więc, że nic takiego się nie stanie, jeśli rodzice wezmą wolne 2 maja i w okresie między świętami. To tylko kilka dni, a przez 12 miesięcy ma Pan opiekę.
Niestety nie wszystkim się dogodzi. Zupełnie nie rozumiem, dlaczego pisze Pan w taki sposób o żłobku i jego właścicielce, a nadal prowadza Pan tam swoje dziecko. Skoro Panu nie odpowiada to droga wolna. Dużo jest takich placówek. Nikt nikogo nie trzyma na siłę.
To tak jak z kelnerem w restauracji. Trzeba być dla niego miłym, bo inaczej "napluje do zupy". Pan pisze takie rzeczy o właścicielce i nadal oddaje tam swoje dziecko...? Godne podziwu ;)
Pozdrawiam,
Zadowolona Mama
Jeżeli chodzi o dużą ilość dni wolnych żłobka, to proszę sobie wyobrazić, że przedszkola mają 1 miesiąc w roku wolnego. Pan musi zapewnić opiekę swojemu dziecku w tym czasie jeśli nie planuje Pan miesięcznych wakacji i jednocześnie zapłacić za ten miesiąc wolnego czynsz w przedszkolu (pomniejszony, ale zawsze czynsz). Uważam więc, że nic takiego się nie stanie, jeśli rodzice wezmą wolne 2 maja i w okresie między świętami. To tylko kilka dni, a przez 12 miesięcy ma Pan opiekę.
Niestety nie wszystkim się dogodzi. Zupełnie nie rozumiem, dlaczego pisze Pan w taki sposób o żłobku i jego właścicielce, a nadal prowadza Pan tam swoje dziecko. Skoro Panu nie odpowiada to droga wolna. Dużo jest takich placówek. Nikt nikogo nie trzyma na siłę.
To tak jak z kelnerem w restauracji. Trzeba być dla niego miłym, bo inaczej "napluje do zupy". Pan pisze takie rzeczy o właścicielce i nadal oddaje tam swoje dziecko...? Godne podziwu ;)
Pozdrawiam,
Zadowolona Mama
BARDZO BOBRA PLACÓWKA !!!!
polecam przedszkole i żłobek po przeczytaniu tych nie miłych słów uważam że ten pan ma jakieś z........ . Nie odnoszę grubiańskiego zachowania pani Marzeny jest to dobre przedszkole i żłobek dbające o nasze dzieci