Widok
Nie przekierowaniu śiódemkowego ruchu przez Bogatkę i Koszwały
Przeczytałem że ruch z siódemki mają przekierować z siódemki na lokalną drogę przez Bogatkę i Koszwały . To oznaczca że nie będzie możliwa tam jazda rowerem , a z tej drogi często korzystają tam rowerzyści ( w tym ja ) jadący na Wyspę Sobieszewską i Żuławy a bojazdu tam brak. Dlatego proponuje by wyrazić temu sprzeciw czy to w postaci petycji czy blokady tej drogi że wzięto pod uwagę rowerzystów bo my też gdzieś chcemy jeździć a nie nam się wszystko zabiera. Ruch z 7-mki można przecież przekierować przez Pruszcz Gdanski i Przejazdowo lub przez Tczew i Malbork
Wyobrazasz sobie jak zakorkowany zostaly Pruszcz albo Malbork nie liczac ile km wiecej trzeba bedzie pokonac? Objazd planowany bedzie nawet krotszy niz obecnie ten fragment siodemki. Jestem rowerzysta, zgadzam sie ze trzeba gdzies jezdzic ale jednak dla mnie wazniejsze jest te tysiace aut niz kilkunastu rowerzystow. Szczegolnie ze nie ma innego rozwiazania bo jesli proponujesz objazdy przez pruszcz i malbork to chyba nigdy nie siedziales za kolkiem albo nie jechales z siodemki w godzinach popoludniowych w kierunku gdanska.
Kello to jak byś się czuł jadąc tą wąską drogą pomiędzy Tirami i uważając żeby cię któryś nie potrącił. Po za tym ta doroga nies spełnia zresztą żadnych standardów drogi tranzytowej. Jeśli się ze mną nie zgadszasz to powiedz mi jak teraz dojadę do Sobieszewa , lub Szlaku domów podcieniowych , albo do Kiezmarka no słucham
Dokladnie tak jak powiedzial poprzednik dojedziesz. Ja sporo jezdze rowerem, ale sporo tez autem i rozumiem, ze trzeba bedzie poprowadzic tamtedy objazd, zeby w przyszlosci bylo lepiej. Nie ma innej mozliwosci, puszczenie ruchu przez malbork czy pruszcz rownaloby sie korkami o niewyobrazalnej wrecz skali.
z Wału Motławy też trzeba jakoś zjechać i potem korzystałem z drogi przez Bogatkę , po puszczeniu tam ruchu z 7-mki będe musiał korzystać z drogi nr. 501 która w sezonie też jest ruchliwa , pozostaje jeszcze ul. Benzynowa
Jak jest autostrada to przecież nie będzie korków , bo wielu ludzi skieruje się na nią
Jak jest autostrada to przecież nie będzie korków , bo wielu ludzi skieruje się na nią
wojt przestan tworzyc jakies sztuczne problemy jakos inni jedza i nienazekaja. jak masz problem to zamien rower na skuter albo samochod
wez czlowieku sie zastanow beda przerywac budowe drogi za grube miliony bo nieasz gdzie jedzic?zobacz na innych np ci co trenuja na szosie to moga powiedziec ale jest ruch na drogach.ale nienazekaja bo niemaja inego wyjscia i ijedza dalej.wiec wez sie chlopie ogarnij.
wez czlowieku sie zastanow beda przerywac budowe drogi za grube miliony bo nieasz gdzie jedzic?zobacz na innych np ci co trenuja na szosie to moga powiedziec ale jest ruch na drogach.ale nienazekaja bo niemaja inego wyjscia i ijedza dalej.wiec wez sie chlopie ogarnij.
dbig. Całkowicie się z toba zgadzam. Nie trzeba być głupim żeby nie widzieć że droga Przejazdowo - Bogatka - Koszwały jest bardzo wąska. Tu nie tylko o mnie chodzi , ale o wielu innych , którzy z tej drogi korzystają jadąc np. na Wyspę Sobieszewską czy Żuławy. Gdy pójdzie tam cały ruch z 7-mki. Dla jadącego tam rowerzysty po prostu nie będzie miejsca. Można do Kiezmarka co prawda dotrzeć czarnym szlakiem rowerowym , jednak odcinek Wróblewo - Miłocin jest możliwy do pokonania tylko w czasie suszy. Po deszczu jest tam tragedia. Na Wyspę Sobieszewską innej alternatywy poza Benzynową nie ma , jak obiecanej drogi rowerowej z Gdańska przez Wyspę Sobieszewską na Mierzeje Wiślaną. Ona by była całkowitym rozwiązaniem problemu roweryzstów próbującyh się dostać na Wyspę Sobieszewską pozdrawiam
a ja tu mieszkam w koszwałach odkąd puścili ruch doszło już do 7 wypadków tiry spadają ( zsuwają ) się do rowu jak kamień z górki TRAGEDIA ludzie potraktowali nas mieszkańców jak żywe mięcho ani wiatrołapów wszędzie np. w Bystrej tam mają a u nas co to ma być mieli naprawić drogę a ja rozpie... PO PROSTU KPINA