Widok
W takim razie ja nie należe do reszty społeczeństwa i sporo moich znajomych też. Co Ty na to? A znaczna większość Szwedów, Holendrów, Duńczyków też nie należy do reszty swoich społeczeństw!
Bez przesady flagon, bez przesady. Jak nie ma się na kim wyładować swojej frustracji, problemów i niepowodzeń życiowych to zawsze się ktoś znajdzie, np homo. Strach przed innością ludzie, to klucz do naszej dyskusji.
Bez przesady flagon, bez przesady. Jak nie ma się na kim wyładować swojej frustracji, problemów i niepowodzeń życiowych to zawsze się ktoś znajdzie, np homo. Strach przed innością ludzie, to klucz do naszej dyskusji.
Free Mind
"W takim razie ja nie należe do reszty społeczeństwa"
- No wiesz, w końcu to Ty o tym decydujesz
"i sporo moich znajomych też."
-Każdy ma znajomych na obraz i podobieństwo swoje.
"Co Ty na to?"
- A ja na to, nic.
"A znaczna większość Szwedów, Holendrów, Duńczyków też nie należy do reszty swoich społeczeństw!"
-Tak najdelikatniej, to mijasz się z prawdą
"Bez przesady flagon, bez przesady."
-No właśnie, bez przesady.
"Jak nie ma się na kim wyładować swojej frustracji, problemów i niepowodzeń życiowych to zawsze się ktoś znajdzie, np homo."
-Może melisa pita regularnie, złagodzi objawy, w lżejszych przypadkach podobno pomaga.
"Strach przed innością ludzie, to klucz do naszej dyskusji."
- Eee tam zaraz strach, określiłbym to niechęcią zaprawioną obrzydzeniem, na myśl o zboczeńcach. Nie pozbawioną jednak odrobiny współczucia dla tych chorych ludzi.
- No wiesz, w końcu to Ty o tym decydujesz
"i sporo moich znajomych też."
-Każdy ma znajomych na obraz i podobieństwo swoje.
"Co Ty na to?"
- A ja na to, nic.
"A znaczna większość Szwedów, Holendrów, Duńczyków też nie należy do reszty swoich społeczeństw!"
-Tak najdelikatniej, to mijasz się z prawdą
"Bez przesady flagon, bez przesady."
-No właśnie, bez przesady.
"Jak nie ma się na kim wyładować swojej frustracji, problemów i niepowodzeń życiowych to zawsze się ktoś znajdzie, np homo."
-Może melisa pita regularnie, złagodzi objawy, w lżejszych przypadkach podobno pomaga.
"Strach przed innością ludzie, to klucz do naszej dyskusji."
- Eee tam zaraz strach, określiłbym to niechęcią zaprawioną obrzydzeniem, na myśl o zboczeńcach. Nie pozbawioną jednak odrobiny współczucia dla tych chorych ludzi.
nana napisał(a):
> Anty...takie hipotetyczne pytanko....
> Wyobraź sobie siebie za kilkanascie ,kilkadziesiat lat....masz
> wspaniałą zone,zyje sie wam super...masz dzieci..pewnego dnia
> syn oznajmia Ci ze jest gejem....co wtedy???Oddasz go do szkoły
> specjalnej????Zerwiesz kontakt??Wydziedziczysz???.....
> Pamietaj ze wszystko jest mozliwe.....
Wszystko zalezy od tego w jakim wieku to zrobi, i co to bedzie mialo znaczyc. Jezeli powie tak po prostu, dla mojej wiadomosci i bym sie nie martwil ze przyprowadza facetow do domu a nie kobitki to nie ma problemu. Jezeli jednak powie mi to bo bedzie chcial sie udzielac jako gej, lazic na parady itp to moze byc pewien problem. Rozwiazanie jest jednak proste, do momentu gdy mieszka ze mna, ja go utrzymuje lub gdy nie ma 18lat to na cos takiego sie nie zgodze, nie podoba mu sie to "pa". Gdy zalezy odemnie to musi sie godzic na jakies ograniczenia. Gdy zalezy tylko od siebie to jego wolna wola, ale niech nie liczy na wspolczucie jak dostanie kamieniem w leb przez wlasna glupote - np przez pojscie na parade.
> Anty...takie hipotetyczne pytanko....
> Wyobraź sobie siebie za kilkanascie ,kilkadziesiat lat....masz
> wspaniałą zone,zyje sie wam super...masz dzieci..pewnego dnia
> syn oznajmia Ci ze jest gejem....co wtedy???Oddasz go do szkoły
> specjalnej????Zerwiesz kontakt??Wydziedziczysz???.....
> Pamietaj ze wszystko jest mozliwe.....
Wszystko zalezy od tego w jakim wieku to zrobi, i co to bedzie mialo znaczyc. Jezeli powie tak po prostu, dla mojej wiadomosci i bym sie nie martwil ze przyprowadza facetow do domu a nie kobitki to nie ma problemu. Jezeli jednak powie mi to bo bedzie chcial sie udzielac jako gej, lazic na parady itp to moze byc pewien problem. Rozwiazanie jest jednak proste, do momentu gdy mieszka ze mna, ja go utrzymuje lub gdy nie ma 18lat to na cos takiego sie nie zgodze, nie podoba mu sie to "pa". Gdy zalezy odemnie to musi sie godzic na jakies ograniczenia. Gdy zalezy tylko od siebie to jego wolna wola, ale niech nie liczy na wspolczucie jak dostanie kamieniem w leb przez wlasna glupote - np przez pojscie na parade.
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
ja mam takie male pytanko. bo moze ja za malo czytam gazet (wlasciwie wcale) i wlasciwie jedynym oknem na swiat to radio. ale czy jaki/jakas homo byl/byl oskarzona i postawiona przed sadem a wyrok brzmial 'winny/winna' za 'nawrocenie', zmuszenie kogos do seksu ze soba badz z kims tej samej plci osoby z 'reszty spoleczenstwa'? bo jezeli tak, to ja rozumiem, ze homoseksualisci moga byc grozni. ale prawdopodobnie nic takiego sie nie stalo u 'reszta spoleczenstwa' (nie obrazajac nikogo, ale jednak) jest glupia.
dlaczego nie pozwolic homoseksualistom na wyrazanie swoich uczuc do drugiej osoby poprzez malzenstwo i czemu nie dac im mozliwosci do praw, jakie daje malzenstwo?
i dlaczego nie uwazac ich za normalnych ludzi? przeciez taki homofob bedzie normalnie traktowal homoseksualiste w zwykly sposob dopuki nie dowie sie. czyli w niosek z tego, ze geje i lesbijki to normalni ludzie.
paranoja.......
dlaczego nie pozwolic homoseksualistom na wyrazanie swoich uczuc do drugiej osoby poprzez malzenstwo i czemu nie dac im mozliwosci do praw, jakie daje malzenstwo?
i dlaczego nie uwazac ich za normalnych ludzi? przeciez taki homofob bedzie normalnie traktowal homoseksualiste w zwykly sposob dopuki nie dowie sie. czyli w niosek z tego, ze geje i lesbijki to normalni ludzie.
paranoja.......
Free Mind napisał(a):
A znaczna większość Szwedów,
> Holendrów, Duńczyków też nie należy do reszty swoich
> społeczeństw!
Nie wiem jak to ze szwedami, ale wole by nie bylo tego co w tych pozostalych dwoch panstwach, w jednym jest legalne prawie wszystko co jest niemoralne i zle, a w drugim jest legalne cos co polacy nazywaja pedofilia.....o tym juz bylo. Mam nadzieje ze nigdy nie zblizymy sie nawet od "tolerancji" tych panstw. Sa pewne granice a oni je bardzo daleko przekroczyli....
A znaczna większość Szwedów,
> Holendrów, Duńczyków też nie należy do reszty swoich
> społeczeństw!
Nie wiem jak to ze szwedami, ale wole by nie bylo tego co w tych pozostalych dwoch panstwach, w jednym jest legalne prawie wszystko co jest niemoralne i zle, a w drugim jest legalne cos co polacy nazywaja pedofilia.....o tym juz bylo. Mam nadzieje ze nigdy nie zblizymy sie nawet od "tolerancji" tych panstw. Sa pewne granice a oni je bardzo daleko przekroczyli....
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
Jasne ze dobrze, gdyby ktos powiedzial ze jest inaczej to by mial parade pod nosem, albo by go zakrzyczeli ze nietolerancyjny, ze homofob, ze faszysta, komuch i takie inne. W takich warunkach to lepiej trzymac pysk na klodke. Pozatym kazdy sie do wszystkiego moze przyzwyczaic. U nas tez nikt nie narzeka ze polacy smieca na ulicach, mimo ze jestesmy jednym z najbrudniejszych panstw. Nikt nie narzeka ze "seks" w filmach, i reklamach przekroczyl juz dawno granice dobrego smaku, i nikt nie jeczy ze seks w mediach nazywa sie miloscia. Ludzie potrafia wiele wytrzymac i szybko sie przyzwyczajaja.
No jeśli sądzisz za mało czytasz, to pewnie tak jest, coż mnie wiedzieć o tym, Ty wiesz lepiej.
Do następnych Twoich zdań, chyba będzie potrzbne jakieś tłumaczenie, bo chyba się trochę zapętliłeś.
Ale przjdzdźmy do najważnieszego czyli do odpowiedzi na "dlaczego".
Odpowiedź na pierwsze "dlaczego" jest prosta i oczywista:
Małżeństwo to związek Mężczyzny i Kobiety.
Na drugie "dlaczego" odpowiedź jest taka sama jak na pierwsze.
Trzecie "dlaczego": Bo są dewiantami.
Pierwsze "przecież": będzie normalnie traktował też swojego sąsiada dopóty, dopóki nie dowie się, że ów sąsiad współżyje ze swoim ...psem. Gdy się dowie, napewno go nie zabije, ale nie należy się dziwić, że będzie na niego spoglądał z niechęcią i obrzydzeniem. ...Nie znaczy, że dopóki nie dowie zoofilia jest czymś normalnym.
Do następnych Twoich zdań, chyba będzie potrzbne jakieś tłumaczenie, bo chyba się trochę zapętliłeś.
Ale przjdzdźmy do najważnieszego czyli do odpowiedzi na "dlaczego".
Odpowiedź na pierwsze "dlaczego" jest prosta i oczywista:
Małżeństwo to związek Mężczyzny i Kobiety.
Na drugie "dlaczego" odpowiedź jest taka sama jak na pierwsze.
Trzecie "dlaczego": Bo są dewiantami.
Pierwsze "przecież": będzie normalnie traktował też swojego sąsiada dopóty, dopóki nie dowie się, że ów sąsiad współżyje ze swoim ...psem. Gdy się dowie, napewno go nie zabije, ale nie należy się dziwić, że będzie na niego spoglądał z niechęcią i obrzydzeniem. ...Nie znaczy, że dopóki nie dowie zoofilia jest czymś normalnym.