Widok

Niedawno widziałam żurawie.

Nie wiem czy są ale jeśli tak to zorganizujmy dokarmianie. Bocianów również bo nie przetrwają :(.
Chętnych proszę o odzew.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przetrwają bez problemu. Natura silna jest i tylko słabe jednostki eliminuje. Takie dokarmianie to może bardziej im zaszkodzić niż ta końcówka zimy.
A boćka widziałem w sobotę w karczemkach na gnieździe - ciekawe czy zawrócił z powrotem do Egiptu czy nadal tam sobie gniazdo poprawia?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
W Karczemkach jest. Dziś go widziałam. Niestety w Dobrzewinie i Koleczkowie nie widziałam w tym roku boćków.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
W Dobrzewinie wczoraj przyleciał. On przylatuje zawsze później.
C*uj na to kładę bo i tak dam radę.-Bocian
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nie sądzę, że przetrwają bez problemu. Takie warunki to ekstrema pogodowa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dlaczego ekstrema?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ekstrema pogodowe w Polsce obserwacje, pomiary, prognozy
Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej
Monografia Ekstrema pogodowe w Polsce obserwacje, pomiary, prognozy przedstawia zagrożenia wywołane przez siły przyrody oraz pochodzenia antropogenicznego. Ocena i analiza przyczyn klimatycznych, meteorologicznych i hydrologicznych tworzenia się zjawisk groźnych powodujących sytuacje kryzysowe dla ludności, gospodarki i środowiska.
Poczytaj a zaspokoisz swoją ciekawość.

Właśnie obserwujemy i doświadczamy. Ale gratuluję dobrego samopoczucia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja chętnie pomogę w dokarmianiu tych ptaków. W Koleczkowie bardzo czekamy na naszego bociana:)
Ja żadnych ekstremów pogodowych nie widzę. Temperatura w marcu tego roku była nawet cieplejsza od średniej w ostatnich 30 latach. Kwiecień przywitał nas śniegiem, ale mieści się to w normie, zgodnie z przysłowiem "Kwiecień plecień...". Rozumiem Twoją frustrację w związku z opóźniającą się wiosną, ale żadnych ekstremów obecnie nie doświadczamy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Owszem czasem w kwietniu pada śnieg ale taka gruba pokrywa śniegowa to ekstrema. Ptakom ciężko coś do jedzenia znaleźć na polach bo są pod śniegiem.
Ale dziś wróciły, rano widziałam i słyszałam trzy :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
kika chodz , pokaze Ci bociana
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
chyba chciałeś powiedzieć kolibra :)
Wlady! Kogo obchodzi zdechły bocian?
Może tylko omdlały?
wraz z żurawiami pojawiło się dziadostwo na ryczących quadach. To przykre, kiedy jedni mieszkańcy naprawiają drogi a drugim rycie w miekkiej nawierzchni sprawia radość
sprawę należy zgłosić na policję. Jest zakaz jazdy na quadach. Przećwiczyłam. Przyjeżdżają.
Swoją droga to nuworysze na quadach widziałam tylko w Polsce i na Ukrainie - ani w Niemczech, ani we Francji, ani w GR, ani w Holandii, ani w Danii. Widać gdzie mentalnie jesteśmy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
a co zrobić, gdy taki quad czy motocykl nie ma tablic rejestracyjnych? Ostatnio taki jeden urządził sobie tor żużlowy na ulicy, chciałoby się spisać numery i zadzwonić na policję, a tak to zadzwonisz, policja przyjedzie a frajera już dawno nie będzie.
Raz mój znajomy zatrzymał takiego który orał drogi, i zwrócił uwagę. Kierowca quada jeszcze oburzony!
Że jakim prawem on go zatrzymuje i się burzył jak opętany. Niestety bez tablic rejestracyjnych buc wsiadł na quada i pojechał dalej.

Chociaż powinno się pałą w ten kask zdzielić i poczekać do przyjazdu policji.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przecież ludzie tu wiedzą kto ma quada i ujeżdża po polach i lasach. Wystarczy nawet napisać na forum
Tego dziadostwa jedzie najwięcej w kierunku Dobrzewina. Ciągną tam, jak muchy do kupy
pewnie dlatego, że jest tam tor crossowy czy żużlowy, kij wie jaki, ale jest.

Inne tematy z forum Bojano

Koniec patodeweloperki? (10 odpowiedzi)

Radni zgłosili do Wójta projekt zmiany w MPZP, który przewiduje odległość między budynkami min 10...

Co zrobić z takimi sąsiadami? (10 odpowiedzi)

Witam, ludzie proszę o waszą opinię mam sąsiadkę która udziela się jako osoba chcąca nieść pomóc...

Jechowi przy ul. Św. Józefa (82 odpowiedzi)

Słyszałam że znajduje się tam jakaś sekta jechowych którzy notorycznie śpiewają na pół bojana co...

do góry