Widok
Nielegalny wywóz odpadów z Gdańska na Kaszuby
Opinie do artykułu: Nielegalny wywóz odpadów z Gdańska na Kaszuby.
Gruz, styropian, folia czy pojemniki po farbach. Przez co najmniej miesiąc, setki ton odpadów budowlanych trafiało z Gdańska do dawnej żwirowni we wsi Klukowa Huta w powiecie kartuskim. Wszystko wskazuje na to, że proceder odbywał się nielegalnie, a pozbywająca się śmieci firma zaoszczędziła w ten sposób niebagatelną sumę pieniędzy.
W ubiegły wtorek, Radio Gdańsk opisało bulwersujący proceder, w który zamieszana jest znana firma z Gdańska zajmująca się wywozem śmieci. Mianowicie, ...
Gruz, styropian, folia czy pojemniki po farbach. Przez co najmniej miesiąc, setki ton odpadów budowlanych trafiało z Gdańska do dawnej żwirowni we wsi Klukowa Huta w powiecie kartuskim. Wszystko wskazuje na to, że proceder odbywał się nielegalnie, a pozbywająca się śmieci firma zaoszczędziła w ten sposób niebagatelną sumę pieniędzy.
W ubiegły wtorek, Radio Gdańsk opisało bulwersujący proceder, w który zamieszana jest znana firma z Gdańska zajmująca się wywozem śmieci. Mianowicie, ...
Mam nadzieję, że nie tylko mandatem się skończy.
Należy przebadać cały teren żwirowni. Wydobyć i zutylizować odpady tam pogrzebane. Ale najpierw szybciutko trzeba zbadać jakość wód gruntowych.
Dodatkowo coś mi się wydaje, że właściciel żwirowni trochę pokręcił bilans mas ziemnych i sprawdziłbym obmiary do opłaty eksploatacyjnej.
Oczywiście za wszystkie działania niech płacą śmieciaki-cwaniaki!!!
Dodatkowo coś mi się wydaje, że właściciel żwirowni trochę pokręcił bilans mas ziemnych i sprawdziłbym obmiary do opłaty eksploatacyjnej.
Oczywiście za wszystkie działania niech płacą śmieciaki-cwaniaki!!!
I co z tego?
Setki jeśli nie tysiące kaszubskich robotników remontujących łazienki i mieszkania w Gdańsku zabiera gruz starą papę izolacje nasączone chemikaliami z drzwi i okien i wywala na terenie Gdańska w opuszczonych miejscach. Nikt tego nie kontroluje a wystarczy sprawdzić co kaszubscy robotnicy wiozą starym vw transporterem czy inna furgonetką. Dzikie wysypiska w Gdańsku to w 100% sprawka robotników z kaszub.
Nawołujesz do nienawiści?
Chce tylko zwrócić uwagę, że w Internecie nikt nie jest anonimowy, a generalizowania i obrażanie jakieś mniejszości Etnicznej jest karalne. Osobiście przypuszczam, że robotnicy z Gdańska robią to samo (kimkolwiek się czują) - niezależnie od ich przynależności. Śmiecimy to śmiecimy, ale segregowanie ludzi jest bez sensu...
Mowa nienawiści (ang. hate speech) negatywne emocjonalnie wypowiedzi, powstałe ze względu na domniemaną lub faktyczną przynależność do grupy, tworzone na podstawie uprzedzeń.
Mowa nienawiści (ang. hate speech) negatywne emocjonalnie wypowiedzi, powstałe ze względu na domniemaną lub faktyczną przynależność do grupy, tworzone na podstawie uprzedzeń.
A co ma blacha do przynależności
Pokrzywdzeni jesteśmy my wszyscy - czy planujesz odłączyć Gdańsk od Polski? Przedsiębiorstwo mogło być i z Pszczyny - zatruli środowisko, które jest naszą wspólną sprawą. Województwo jest jedno - wszyscy podatnicy za to zapłacą jeżeli okaże się, że doszło do katastrofy ekologicznej...
Zresztą autor wpisu pisze ogólnie - ma jakiś problem emocjonalny i wyraził się jasno - obraził każdego kaszubskiego robotnika. Również i tego uczciwego...
Zresztą autor wpisu pisze ogólnie - ma jakiś problem emocjonalny i wyraził się jasno - obraził każdego kaszubskiego robotnika. Również i tego uczciwego...
Robotnicy z Gdańska to Ukraińcy
w kieszonkach nie noszą gruzu.
Co ty tu pitolisz jak pajac. Obrażanie mniejszości etnicznej ty chyba nie sr*łeś. kaszubi to Polacy mniejszością to może są w innych aspektach życia ale to inny temat.
obrażanie ja mam fotografie i to nie jednego typa z vw transporterem który zabiera gruz na pakę i wiezie go w okolice maćkowego bo za nim pojechałem.
Co ty tu pitolisz jak pajac. Obrażanie mniejszości etnicznej ty chyba nie sr*łeś. kaszubi to Polacy mniejszością to może są w innych aspektach życia ale to inny temat.
obrażanie ja mam fotografie i to nie jednego typa z vw transporterem który zabiera gruz na pakę i wiezie go w okolice maćkowego bo za nim pojechałem.
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Zlapani-i-sfilmowani-na-wyrzucaniu-gruzu-n62981.html
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Zlapani-i-sfilmowani-na-wyrzucaniu-gruzu-n62981.html
rodowici Gdańszczanie gdzie tam Kaszubi prawda?
rodowici Gdańszczanie gdzie tam Kaszubi prawda?
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Wyrzucal-smieci-do-lasu-teraz-zaplaci-n52351.html
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Wyrzucal-smieci-do-lasu-teraz-zaplaci-n52351.html
następny Kaszub złapany
następny Kaszub złapany
Tak szczerze to każdy kto nie wiezie śmieci na Gdańskie wysypisko to przyjaciel Gdańszczan
Szadółki jako wysypisko powinny być zlikwidowane tak jak planował to poprzednik Adamowicza. Gdy odejdą Adamowicze grzelaki i cała gwardia z PO bedzie można zamknąć wysypisko i otworzyc je choćby w tej żwirowni skoro juz tam leży tyle ton śmieci.
Na wsi jak wiadomo śmierdzi stale jak nie z obory to z komina palonymi śmieciami wiec nikomu to róznicy nie zrobi. A jeszcze lokalni kaszubi na wysypisku znajdą metal do skupu i inne śmieci które spalą w domowych piecach.
Na wsi jak wiadomo śmierdzi stale jak nie z obory to z komina palonymi śmieciami wiec nikomu to róznicy nie zrobi. A jeszcze lokalni kaszubi na wysypisku znajdą metal do skupu i inne śmieci które spalą w domowych piecach.
Ta kupiło się tanie
Warszawa Wawer :-)
Zatrudniam ludzi z Gdańska i opowiadają o tym mieście PO. Gdańsk to nadal taka Polska Tuska tylko w małej skali bo nie macie knajpy Sowa i przyjaciele ale już niedługo.
Mieszkają oni na starym osiedlu morena a smród z wysypiska tam dociera. Mieszkania pewnie tanie jak na Gdańsk sam nie wiem.
Zatrudniam ludzi z Gdańska i opowiadają o tym mieście PO. Gdańsk to nadal taka Polska Tuska tylko w małej skali bo nie macie knajpy Sowa i przyjaciele ale już niedługo.
Mieszkają oni na starym osiedlu morena a smród z wysypiska tam dociera. Mieszkania pewnie tanie jak na Gdańsk sam nie wiem.
Każda żwirownia, to potencjalne miejsce nielegalnego składowania...
...dziura wykopana, żadnych inwestycji, nic tylko zakopywać odpady budowlane, niebezpieczne, czy inne które w szadułkach kosztują po 300 zł za tonę...tu akurat nadepnęli konkurencji na odcisk, więc to wyszło...normalnie 99% takich spraw nie wychodzi na jaw...i o zakopanych śmieciach dowiedzą się dopiero za 1000 lat z wykopalisk...
Porównując ceny odebrania odpadów budowlanych przez firmy utylizacyjne działające na rzecz miasta, z cenami jednej z firm szeroko dystrybuującej worki na odpady, zastanawiałem się gdzie oni te odpady utylizują, skoro ceny mają przynajmniej 100 zł niższe. No i tutaj mamy odpowiedź.
Kwestią pozostaje czy coś to zmieni, skoro większość interesuje po prostu odebranie odpadów z własnej posesji, a co będzie z nimi dalej się działo mało kogo interesuje.
Kwestią pozostaje czy coś to zmieni, skoro większość interesuje po prostu odebranie odpadów z własnej posesji, a co będzie z nimi dalej się działo mało kogo interesuje.
ale przecież to powszechne w powiecie Kartuskim.
tak jest w przypadku prawie każdej byłej żwirowni. Piaseczek do 3miasta i innych, a z powrotem odpady. Całe tzw. kaszuby tak żyją. Tysiące ludzi. rodziny niby religijne. Nikt nie mówi bo czerpią zyski. to jest tak potężne i daleko sięgające przestępstwo.
Co więcej (najgorsze!) piszesz do gminy, starostwa, załączasz zdjęcia, filmy, itp. I co? I nic. Przyjeżdża urzędnik na miejsce i mówi: ale tu nic nie ma. wyrobikso wyrównane masami ziemnymi. Skarga bezzasadna. I koniec.
Z policją jeszcze gorzej. Na oczach policjanta spychacz wspypuje odpady do wyrobiska a policjant? Nie, on tylko wyrównuje ziemię a odpady on "później" wywiezie.
Tak jest na kaszubach. Zupełnie się skryminalizowały. Masakra, Rodziny, klany, mafia.
Co więcej (najgorsze!) piszesz do gminy, starostwa, załączasz zdjęcia, filmy, itp. I co? I nic. Przyjeżdża urzędnik na miejsce i mówi: ale tu nic nie ma. wyrobikso wyrównane masami ziemnymi. Skarga bezzasadna. I koniec.
Z policją jeszcze gorzej. Na oczach policjanta spychacz wspypuje odpady do wyrobiska a policjant? Nie, on tylko wyrównuje ziemię a odpady on "później" wywiezie.
Tak jest na kaszubach. Zupełnie się skryminalizowały. Masakra, Rodziny, klany, mafia.
to może Cio przypomnę faszysto, kto nawołuje do nienawiści na tle różnic etnicznych
Art. 256
§ 1. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 1. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
a od kiedy tzw. "kaszubi" są narodem?
a informacja o zakopywanych odpadach to nawoływanie do nienawiści?
aaaa to ty jesteś tym właścicielem tzw. bezdochodowej żwirowni na działce stryjka w burakowie?
To ile gruzu dziennie wsypujecie do tej dziury?
Ile kasy musiałeś wyłożyć żeby przekupić urzędnika ?
aaaa to ty jesteś tym właścicielem tzw. bezdochodowej żwirowni na działce stryjka w burakowie?
To ile gruzu dziennie wsypujecie do tej dziury?
Ile kasy musiałeś wyłożyć żeby przekupić urzędnika ?
Jedno zasadnicze pytanie..I co z tym zrobicie?
Ja już wiem..NIC! Każdego ranka budzicie się i biegniecie do kompa w celu napisania swoich wywodów,narzekań itd a tak to nic nie zmienia. Ja zmieniłem - wyjechałem do słonecznego Miami Beach z Moją piękną towarzyszką Sami Yoko, gdzie życie stało się o wiele prostsze.
POlska to dziki kraj ,Państwo teoretyczne ,zascianek europy,tu mozna wszystko!!
W Niemczech jest jest specjalna grupa która śledzi ludzi czy nie podrzucają śmieci innym i albo nie podrzucają do śmietników publicznych. Łapią nagrywają i wlepiają mandaty takim cwaniakom.
Identycznie jak jest specjalna grupa która śledzi firmy i sprawdza kazdy sygnał gdy próbują wywalać śmieci czy zanieczyszczac środowisko odpadami przemysłowymi.
W Polsce wszyscy maja wszystko gdzieś nawet jak zgłosisz to i tak jest brak reakcji.!!Zajmują sie tym ludzie prywatnie z własnej inicjatywy!!!
Identycznie jak jest specjalna grupa która śledzi firmy i sprawdza kazdy sygnał gdy próbują wywalać śmieci czy zanieczyszczac środowisko odpadami przemysłowymi.
W Polsce wszyscy maja wszystko gdzieś nawet jak zgłosisz to i tak jest brak reakcji.!!Zajmują sie tym ludzie prywatnie z własnej inicjatywy!!!
O jaką firmę chodzi?
Bo jeśli w informacji jest błąd i chodziłoby o firmę z Sopotu, a nie Gdańska, to miałbym swojego pewniaka - firmę takiego jednego cwaniaczka, co to przechwala się jak mu konkurencja nie podskoczy, bo ma w garści całe odbiory odpadów w województwie. To by wyjaśniało, jak ta "garść" wygląda :)
Tak czy inaczej, po udowodnieniu winy, napiętnować publicznie! Liczę na artykuł ujawniający dane firmy, gdy doniesienia się potwierdzą.
Tak czy inaczej, po udowodnieniu winy, napiętnować publicznie! Liczę na artykuł ujawniający dane firmy, gdy doniesienia się potwierdzą.
Jedyna możliwość poza tą, że ciągnik jest zwyczajnie nieubezpieczony, żeby UFG nie wykazywało nr polisy OC jest to, że został zarejestrowany w ciągu ostatnich 2 tygodni i to w jednej z najgorszych ubezpieczalni, bo pozostałe uaktualniają w UFG numery polis co maksymalnie 3-5 dni.
Biorąc pod uwagę, że ciągnik jest używany w celach przestępczych, nie mam żadnego powodu zakładać, że jego właściciel w przypadku OC jest uczciwy. Zakładam, że albo zawiesił lewe tablice, albo w ogóle nie ubezpieczył auta. A wiadomo, że smerfy ciężarowe zatrzymują na drogach niezmiernie rzadko, więc liczył, że mu się upiecze. A tu klops.
Biorąc pod uwagę, że ciągnik jest używany w celach przestępczych, nie mam żadnego powodu zakładać, że jego właściciel w przypadku OC jest uczciwy. Zakładam, że albo zawiesił lewe tablice, albo w ogóle nie ubezpieczył auta. A wiadomo, że smerfy ciężarowe zatrzymują na drogach niezmiernie rzadko, więc liczył, że mu się upiecze. A tu klops.
No tak Trojmiasto zaśmieca Kaszuby
Jak w tytule trujmiast zaśmieca kaszuby nie tylko znana firma z trójmiasta, ale i mieszkancy jada na kaszuby nad jezioro a smieci wywalaja do lasu wieloktornie widziałem na swoje oczy w okolicy babich dołow zatrzymuja sie i wywalaja śmieci do rowy . Cholota romiejska
a problem pozostaje problemem
odpady po remontach,odpady budowlane i chemiczne w postaci farb,rozpuszczalników,tworzyw sztucznych,ceramiki WC powinny być oddzielane od odpadów komunalnych i kierowane w osobne miejsca...to nie są metale które można przetworzyć ani skórki po obierkach i każda z gmin powinna pomyśleć o składowaniu i przetwarzaniu tego typu odpadów zwłaszcza gdy mamy do czynienia z budową i rozbiórką domów - nie myślimy o tym kłócimy się a później odpady tego typu lądują w lasach - to jest wstyd dla wszystkich rządzących.
Widziałam podobną akcję
Na osiedlu naprzeciwko Fashion House regularnie jedna z firm podrzuca śmieci wielkogabarytowe przy pojemnikach na odpady. Wiem, jaka to firma, bo zapamiętałam napis na samochodzie. Na uwagi mieszkańców, że nie życzymy sobie podrzucania śmieci pracownik odpowiedział, że firma wywożąca i tak je zabierze. Sprawdziłam nazwę firmy w necie- zajmuje się odbieraniem odpadów i wywózką ich rzekomo na wysypisko. Szkoda, że nie zrobiłam fotki.
Zatruwanie srodowiska
Powinna byc nazwa firmy uprawiajaca taki proceder.Kara to pozbawienie licencji i wielomilionowe odszkodowania tak aby ten szkodnik zbankrutował.Powinno też być nazwisko osoby -czyli prezesa lub dyrektora bo cwaniacy z koslawych butach tak sie teraz tytułuja.Upubliczniac imiennie takich ludzi.To jest kara wiekszą niz proponowana przez ustawę.Potem taki cwaniak chwali sie jak robi sie wałka na odpadach.
nie tylko tam składują
w samym Gdańsku też składują tego rodzaju śmieci,wystarczy przejechać się ulicą Bysewską w kierunku Czaple,zwożą śmieci ,wrzucają je do dołu a potem koparka zasypuje szybko,niby nic nie widać ale siatka maskująca którą niedawno zamontowano nie jest w stanie wszystkiego zasłonić