Widok
Niepołomicka jak zawsze w formie.
Niepołomicka jak zwykle w formie. Czy włodarze miasta zrobią z tym w końcu porządek i zaczną budować drogi na południu? Dojazd z Maćków do samego wyjazdu na świętokrzyską trwał zawrotne 45 minut. Autobusy stoją w korkach. Już nie wspomne o tym że nadal trasa 175 to jakiś nieśmieszny żart a tramwaje od samych łostowic jadą już przepełnione. Miasto tych rozmiarów powinno mieć płynną komunikacje ...
więcej
więcej
taa zatkało
w du**e mam budowanie infrastruktury na obrzeżach, zachciało się apartamentów 10min od centrum to teraz proszę brać na klatę obecne warunki, samochodów będzie tylko coraz więcej, biorąc pod uwagę kulawą komunikację i koszty, no i wygodnictwo - przecież każdy tak mówi, że sto razy woli bardziej w wygodnym aucie niż autobusem - to teraz siedź w wygodnym aucie w korku i morda w kubeł, przecież masz wygodnie :)
Widzisz, ja się ponad 20 lat temu wyprowadzilam z obrzeży Gdańska, tj. z Żabianki. Miałam ponad 15 kilometrów do pracy w centrum. Z Łostowic mam 5 i pół kilometra. Niestety, w przeciwieństwie do tamtych obrzeży, tu komuna nie zdążyła pobudować dróg, za to kapitaliści zdążyli wybudować nowej władzy tysiące mieszkań pod wynajem.