Widok

Niestety nie polecam

Obsługa przemiła i kompetentna, tyle że za tym nie poszła jakość usług. Laptop nie został naprawiony a to że podczas "naprawy" uszkodzono go jeszcze bardziej to - jak usłyszałem "się zdarza". Dwukrotnie wracał do reklamacji pomimo zapewnień że już jest OK, zanim panowie stwierdzili że faktycznie nie został naprawiony a przy okazji uszkodzono płytę główną. Podczas drugiej reklamacji poprosiłem żeby przynajmniej uzupełniono śrubki w obudowie których 1/3 pogubili ale nawet to przerosło możliwości serwisu. Kompetentny recepcjonista stwierdził "same się gubią". Ludzie poczułem się jak w filmie Bareji . A przy okazji pragnę poinformować ,że gniazdo audio-mini jack nie działało po Waszej naprawie jak należy bo wlutowaliście na sztukę gniazdo nie pasujące stykami do tego modelu co wykryto w innym serwisie. Fakt-za "naprawę" nie zapłaciłem ale za uszkodzenie laptopa nie otrzymałem rekompensaty. Podczas kombinowania z softem zdemolowano także sterowniki kamery i HDMI powodując ich nieprawidłowe działanie.Nadmieniam że ta pseudo naprawa trwała 5 tygodni, podczas których co dwa dni na moje monity otrzymywałem zapewnienie "będzie na jutro". Stracone nerwy i zrujnowany komputer ot co
Moja ocena
InfoCom kategoria: Serwis komputerów
obsługa: 6

jakość usług: 1

czas realizacji: 1

przystępność cen: 1

ocena ogólna: 2

2.2

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odpowiedź obiektu

W odpowiedzi na opinię Pana Sławomira L. informujemy, że notebook nie został naprawiony gdyż uszkodzeniu uległa płyta główna. Pomimo tego próbowaliśmy ją naprawić, stąd też długi okres oczekiwania (poszukiwania najpierw układu audio a potem całej płyty głównej). Klient z uwagi na koszty nie zdecydował się na naprawę, co także mu odradzaliśmy. Dziwnym jest opinia, że nasz poziom cen zasługuje na 1, skoro klient za naprawę nic nie zapłacił. Nie została również naliczona opłata za diagnostykę. W porównaniu z konkurencją, która nawet w takich przypadkach nalicza opłaty wypadamy znacząco lepiej. W dobie sztucznego postarzania sprzętu niestety nie wszystkie uszkodzenia nadają się do naprawy. Pomimo tego staramy się indywidualnie podchodzić do każdego przypadku i nawet w sytuacjach trudnych próbujemy dokonać naprawy przy zachowaniu rozsądnych jej kosztów. Wkręty w notebookach często samoczynnie się wykręcają, na prośbę klienta uzupełniliśmy na miejscu brakujące wkręty. W przypadku uszkodzeń wewnętrznych w płycie głównej pewnych napraw nie udaje się wykonać inaczej jak poprzez wymianę całej płyty głównej na co klient nie wyraził zgody ze względu na koszty. Rekompensatą za długi czas oczekiwania na wykonanie naprawy było nienaliczenie żadnych opłat. Zapraszamy do korzystania z naszych usług.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry